2019-10-07 429 瀏覽
事隔一年仙氣草地野餐下午茶終於回歸,上次無試到,今次當然要跑去打卡啦!呢個$258蚊嘅afternoon tea set,會放晒係草地上面,有8款食物加一杯好kawaii的latte,重點打卡位係上完tea set後店員會倒出仙氣令到自己同鹹甜點處身於夢幻仙境當中,但仙氣只有黃金30秒,係打卡嘅最佳時機。但甜品我覺得就甜左d,食到一半有d頂唔順- 黑松露磨菇多士:推介推介,好香黑松露味,多士又脆卜卜,正~- 牛肉漢堡- 煙三文魚多士- 百利酒朱古力蛋糕- 朱古力撻:又濃又滑嘅朱古力撻,一咬成口都係朱古力,久而不散- 法式cream brulee- 花盆tiramisu:上面係oreo脆脆,入面就有一層咖啡味的夾心- 檸檬雪糕:口感似雪葩,食完咁sweet的甜品食返呢個酸酸地又凍凍地的雪糕就最啱- 宇治綠茶latte:勁濃抹茶味,上面仲好隻可愛動物~唔知係貓定熊,但溶左後會令到杯latte甜過龍芝士煙肉焗薯 $42熱情果特飲 $42焗薯上面有一大塊芝士,但煙肉得少少,但好重黑椒味,口感都幾滑特飲好有幾多熱情果粒粒,但細杯左d

- 牛肉漢堡
- 煙三文魚多士
- 百利酒朱古力蛋糕
- 法式cream brulee

芝士煙肉焗薯 $42
熱情果特飲 $42
特飲好有幾多熱情果粒粒,但細杯左d