2017-11-08 4691 瀏覽
黎澳門諗住食葡菜,知道呢間價錢大眾化,聽聞質素好似ok,就試下啦。大家記得一定要訂位丫,因為其實跟住都好多人排緊隊。叫左佢哋呢度最出名嘅葡式乳豬飯。 佢個乳豬嗰個質地係同出面唔同既。因為佢係用豬頭肉,而豬頭肉係比較爽身。咁當然啦佢已經斬哂牙呀,眼既部分,無咁恐怖比你見到既。 佢個皮燒得好脆,同我哋食開既港式乳豬唔同,佢唔會起pop pop嘅,係一整塊的,邊邊有少少燒焦,好吃。不過,有點失望係個飯係凍既。。。。。用葡式臘腸炒, 又唔係幾香,又冇乜特別味道。我哋叫埋 麵包葡國雞 。見佢咁有特色原個麵包上,但係食落都係有少少失望,因為嗰個麵包好削。本身個麵包可以索曬嗰啲汁,應該好好食但係因為個麵包密度好低, 索完啲汁變到糊哂。 啲雞用雪藏雞就一定嘅,但係我諗佢冇乜點醃過雞件,只係靠個葡汁,個味好寡。份量係有番咁上下,價錢亦唔貴。不過我諗下次都係去食第二間喇~😅😅
大家記得一定要訂位丫,因為其實跟住都好多人排緊隊。

叫左佢哋呢度最出名嘅葡式乳豬飯。

不過,有點失望係個飯係凍既。。。。。
用葡式臘腸炒, 又唔係幾香,又冇乜特別味道。

我哋叫埋 麵包葡國雞 。

份量係有番咁上下,價錢亦唔貴。
不過我諗下次都係去食第二間喇~😅😅