2019-08-10 812 瀏覽
Cha bei一向都係澳門打卡熱門地方,呢到嘅下午茶好似係由3點開始,我通常2:45黎到就唔洗等位,而且又無得訂位,晏左黎可能就要等一段時間,因為大家都會坐好耐都唔走😂下午茶有平貴兩款(入面的咸甜點同個盒子耐唔耐會轉下),今次中午食得飽飽地就食個平嘅:$328呢個set一共有14款食物,再配上兩杯飲品(成本menu嘅花茶/咖啡俾你揀),仲有個咁靚嘅鏡盒子裝住,杯碟全部都係粉色系花花,女仔見到一定心心眼啦~😍 一坐低佢地會先俾一細杯welcome tea,飲落甜甜地。呢到嘅茶好特別,每一種都會用好多不同的材料混合而成,之後叫左壺bossa nova,入面係綠茶有底,加上檸檬草,薑,藍莓紅莓,杞子,飲落清清地帶少少生果味,帶飲完喉嚨會feel到薑嘅辣。叫哥時如果揀唔到可以問侍應,佢地會解釋每款茶有咩特別😂唔好以為呢到淨係甜品好食,咸點都整得幾出色,推薦松露雜菌包同煙三文魚酸奶油三文治。還有呢到平日中午有set lunch 之前試左都唔錯,可以一試👍🏼甜品方面會推介:巧克力放縱入口好滑同朱古力味好重,層次感豐富班蘭費南雪呢個真係外脆內軟,仲有勁香班蘭味,一個人食晒兩個都唔夠香港奶茶奶酪食落有

甜品方面會推介:
巧克力放縱
入口好滑同朱古力味好重,層次感豐富

班蘭費南雪
呢個真係外脆內軟,仲有勁香班蘭味,一個人食晒兩個都唔夠

香港奶茶奶酪
食落有少少奶茶味,中間啫喱好似涼粉咁,幾搞笑,玩味十足

3百幾蚊有咁嘅環境同質素,係香港一定搵唔到啦,所以黎澳門不妨一試呀~