2023-02-03 6485 瀏覽
某旅遊網賣澳門酒店自助晚餐$315連加一,到底會有乜嘢食?🦪生蠔排隊一次拎三隻,蠔味淡肉瘦,凍青口無味。🍣刺身一開始連三文魚都無,得八爪魚鯛魚吞拿魚,鯛魚完全無魚味,其他壽司竟然求其灑肉鬆、沙律醬喺面,見到都唔開胃,得啖笑。🥗沙律款式較多,因為最平,但醃蘿蔔又當一碟,醃青瓜又另一碟,所以真正會食嘅唔算多。🍖全晚最高質係燒烤肉類,脆皮燒豬肉卷幾好食,其他烤薯仔烤蔬菜都不錯。燒烤檔水準明顯較其他食物高。🥣冬蔭公湯好難飲,似用水開出嚟再加冬蔭公味,完全唔香,好耐無飲過咁難飲嘅湯。中湯煲蓮藕正常,可以一試。🍨甜品普普通通,最好食朱古力撻,用嘅朱古力唔cheap,但好快無曬。奶凍無奶味,其他蛋糕多數唔係奶油蛋糕,例如carrot cake、杏仁蛋糕等,要睇你本身鍾唔鍾意呢類蛋糕。軟雪糕任斟,不過我無食。🥂飲品較多,紅白酒、汽水任飲。💁🏻‍♂️服務算友善,早期有努力收碟,後期滿座收唔切。🪑環境沒有高級感,較平實。整體嚟講三百幾蚊,食得飽就唔好太高要求,但澳門咁多嘢食,點解要食呢啲?
某旅遊網賣澳門酒店自助晚餐$315連加一,到底會有乜嘢食?

🦪生蠔排隊一次拎三隻,蠔味淡肉瘦,凍青口無味。

🥂飲品較多,紅白酒、汽水任飲。

💁🏻‍♂️服務
算友善,早期有努力收碟,後期滿座收唔切。

🪑環境
沒有高級感,較平實。