2013-08-06 1148 瀏覽
前幾日同左一班同事去左公司附近食LUNCH, 由於放飯時間, 好多間食店都無晒店。咁啱上行咖啡有位,未試過就入左去,試下食個中午飯,食完之後,確實有少少驚喜。講番位置先,上行咖啡位於皇朝倫敦街環宇豪庭地下(即是聖約瑟大學果條街,味皇正對面)推開門入去其實就己經感受到很強烈既葡式咖啡店味道,但可惜樓下無空位,我們就上了二樓用餐,二樓的怖置顯然跟一樓的格局有很大出入,無裝修似的....強烈建議大家在樓下用餐,二樓比較悶熱。講番上行咖啡的Set Lunch,她的set Lunch是每天轉變的,我概括為3類,MOP50, MOP55 和 MOP60。套餐都跟一個餐包, 一杯飲品 以及 一個主食。我點左個菠菜大蝦意粉,飲品方面選熱奶茶 (注意: 凍飲要另外加3蚊)坐左一陣, 服務員就拿了一小籃餐給我們,餐包係甜既,而且脆卜卜,喜歡食咸餐包既朋友仔可能會有D失望,其實我都係鐘意牛油配咸餐包。Anyway, 主菜來了, 意粉可圈可點,意粉汁味道偏濃, 汁很重cream 味,蝦係幾爽口但可惜冇咩蝦味(應該用鹼水腌左幾耐。)我同事就分別點左:由於我冇食過,只能靠大家無限的想像力,但同事都認為味道是不錯的

餐包
菠菜大蝦意粉
我同事就分別點左:
金沙骨配飯
鮮茄牛肉飯
吞拿魚意通粉
由於我冇食過,只能靠大家無限的想像力,但同事都認為味道是不錯的。

冇獨有偶,今日我們再一次到上行咖啡午餐
  好!! 今次就試下星期二的匈牙利牛配飯

我認為今次的匈牙利配飯的汁做得不錯,其實係有D似食緊牛腩飯,牛腩鬆化易嚼不黏牙
匈牙利牛配飯
如果食午飯,我認為上行咖啡都算是一個不錯的選擇,  服務幾好, 食完飯會主動俾一杯水你,食完又會馬上幫你收拾桌面,  而且又冇咩蚊滋,總體黎講,幾好。
2013-08-02
匈牙利牛配飯