2019-07-11 1273 瀏覽
波爾圖食過無數次,亦都帶過好多朋友黎食,因為佢係我食過嘅葡菜餐廳之中,CP值最高嘅一間,佢未必係最好食,但我覺得佢最抵食!🤗今次黎到本店無晒位要等,所以去左新店食。平時我地多數會叫白酒煮蜆呀麵包雞呀葡色乳豬飯呀咁....不過今日我地轉一轉,試下佢啲扒餐,我地叫左一個西冷牛扒套餐,肉眼扒套餐,黑毛豬扒同白酒煮蜆。😋西冷牛扒餐($98)我地叫左5成熟,個西冷好有肉味好林好容易切,絕對係塊牛扒質素同廚師技巧嘅結合得黎,而吾係'拿'到佢林晒,仲要side吾細架,有埋湯飲品甜品,真心抵食!😍肉眼扒餐($138)亦係叫左5成熟,塊扒都林但薄左啲,質素無西冷咁高,食落有啲似自己屋企煎果種咁,價錢仲要貴啲,絕對係西冷扒贏佢兩條街。黑毛豬扒($138),單點並非套餐。黑毛豬叫左8成熟,塊扒好厚實,肉質好嫩好juicy,剪得剛剛好👍再加左個白酒煮蜆,個汁好有酒味好香,我地飲晒啲汁,蜆嘅份量亦吾少,隻隻都算肥美又無沙,好好食!

西冷牛扒餐($98)

肉眼扒餐($138)

黑毛豬扒($138),單點並非套餐。

2019-07-07
  • 麵包焗葡國雞