(非會員)
2011-05-03 124 瀏覽
諗住黎澳門,食下葡國菜,見呢間餐廳講到自己有好多美食,就同屋企人入去試下。入到去就叫左個四人餐,有四個菜,可能下午茶多人黎食,廚房做唔切,但等了又等,都冇一碟菜黎。於是就問問待應,佢話:「四人餐係咁耐ga啦,唔好吹啦!」結果佢講完都係冇幫我跟張單,照企係度。好野喎待應,咁答人ge。果刻我只求填飽個肚,唔想影響我黎緊去玩的心情,所以忍佢,keep住等。之后四十分鐘黎左碟炒什菜,d白菜苦到呢,同埋我唔明呢碟野點解會炒咁耐。食完呢碟野,又再等,有個待應睇到我地咁竟然笑出黎,咩意思呢請問,我地等食個樣令你好開心?!等了一個鐘都未有,我真係忍唔住就拍台走人,同佢個收銀話我要埋單,我只係俾台上我食左的東西。果陣佢地先幫我跟張單,但為時已晚,我忍得肚餓,我屋企兩老都唔得啦!!跟住有個待應仲要話:「條魚點呀,煮緊喎,你叫我點算!?」我話等左成個鐘,有個待應仲要同我argue唔係一個鐘,我心諗我係咪要答你exactly五十分鐘呀要?!我只同佢地講你地一d唔好意思都冇,仲反轉頭話我地,我俾錢黎食野ga咋,我成個鐘食得碟菜咋喎,仲要咁樣對客。最后我只付我食過的東西就走了。貴店的待應們,真係要改改待客之道,就

跟住有個待應仲要話:「條魚點呀,煮緊喎,你叫我點算!?
最后我只付我食過的東西就走了。

貴店的待應們,真係要改改待客之道,就算真係覺得客人有問題,都唔係咁的態度嘛,何況今次係你地錯喎!

食物有幾好食都好(何況食物只屬一般),待客態度差一樣令客人對餐廳失望。

我以后都唔會再去呢間咁的餐廳!!! rubbish!!!
2011-05-02