(非會員)
家姊的朋友介紹, 以往呢位朋友的介紹都非常正. 今次唔知係唔好彩, 定係我地D衣著唔夠奢華, 我覺得個 waitress 好白鴿眼. 一坐低, 一位好高既 waitress 首先用CHINA 式英文問要唔要order 餐酒飲, 我地個個都唔係酒鬼, 所以回覆不要了, 呢位waitress 即刻面都黑走開, 一路都唔走來serve 我地. 到落order 時, 因為我地有8個人, 所以分開2組自己order, (最後大家order 的有50%相同). 個侍應聽到我只係order 一個海鮮pizza, 即刻話8個人唔夠分, 我即刻解釋俾佢知, 我地分開order, 但轉過頭再order salard, 又話一個salad 唔夠8個人分, 真係俾佢激死. 基本上佢潛意識覺得我地唔係come from CHINA 就唔係豪客.Waitress D service 唔好都算. 因為對呢間餐廳真係有expectation. 到上餐時, 食完appetizers 跟其中一個main course 後, 足足等了超過40min 才上餘下的main course. 說到食物的質素, 只有一個價值$388

說到食物的質素, 只有一個價值$388.00 的美國牛柳伴意大利煙肉燴馬鈴薯配賓尼司汁ok, 之但係$388.00 只有3舊比牛丸大小小的牛肉.

餐前的麵包, 一D都唔好食.澳門最普通既葡國餐廳D麵包一定好過佢.

個海鮮pizza 唔係唔好食, 但一個pizza分8塊, 每塊只分配到一粒細細既帶子, 以$148.00 既價格, 未免有點兒那個.

另外order 推介的三式珍寶帶子, $168.00有3粒帶子, 但係完全食唔到帶子的鮮味.

另一個推介的扒鵪鶉胸伴意式火腿,香草燒鵪鶉腿, 咸到飛起.

白酒汁海膽蜆肉幼面 - D 面好似丈根, 嚼極都嚼唔開.

另外還ORDER 2個SET DINNER, 都係乏善可陳. 最後埋單差不多HKD380.00 per person.
唔係價錢問題, 係物非所值. 以前Kowloon Hotel 家 意大利餐廳既水準比佢高好多, ROYAL GARDEN 既SABATINI 更加唔駛講.

總之一句, 要食意大利餐, 都係去ROYAL GARDEN 既SABATINI.
2009-08-15
  • NONE