2022-07-13 463 瀏覽
主打做打邊爐🍲 「那個鍋 」同樣提供外賣套餐,甚至燒烤和火鍋套餐都有得外送,身邊朋友話火鍋套餐回頭幾次,有機會真係要試下,呢兩次中午放飯叫住個 「一人主食套餐 」外賣先!~.胡椒豬肚雞餐 ($70)轉寬粉 / 轉菊花杞子茶 / 跟小食兩個加料 鴨血 ($8)金湯金菇肥牛餐 ($70)轉寬粉 / 轉菊花杞子茶 / 跟小食兩個加料 鴨血 ($8)~🥡 主要有8款一人主食套餐選擇,基本上湯底材料以平時打邊爐湯底為主,價錢由$58-$68不等,亦可以加錢加其他配料飲品等,前後兩次分別叫 胡椒豬肚雞 和 金湯金菇肥牛 。.套餐跟一個白飯,或者+$5 寬粉/ 烏冬/ 出前一丁,再搭配兩個小食 ( 涼拌小青瓜+川味豬肚絲),飲品方面見現時外賣平台上只跟維他盒裝飲品,轉飲品要加錢,我當時可以揀枝裝菊花杞子茶。.寬粉會痴埋一齊,需要放落湯底浸一浸,相對煙韌和偏厚身,要咀嚼好多下😅,第二次食時口感較好,如果個粉薄少少好啲。金湯金菇肥牛重蒜蓉香味,底下仲有粉絲墊底,呢個湯底揀寬粉係唔錯,配料足,湯底夠味。另一個胡椒豬肚雞較清淡,湯底胡椒味不重,反而feel到似粟米湯清甜感,豬肚和雞肉份量都幾多,雞肉肉質算

胡椒豬肚雞餐 ($70)
轉寬粉 / 轉菊花杞子茶 / 跟小食兩個
加料 鴨血 ($8)

金湯金菇肥牛餐 ($70)
轉寬粉 / 轉菊花杞子茶 / 跟小食兩個
加料 鴨血 ($8)

金湯金菇肥牛重蒜蓉香味,底下仲有粉絲墊底,呢個湯底揀寬粉係唔錯,配料足,湯底夠味。另一個胡椒豬肚雞較清淡,湯底胡椒味不重,反而feel到似粟米湯清甜感,豬肚和雞肉份量都幾多,雞肉肉質算嫩。
總體份量足,單是主菜個碗幾大份,可能同樣兩次轉寬粉,飽到晚餐食唔落😂,偶然食一餐幾滿足。
外賣送餐