2020-09-16 413 瀏覽
話咁快搵左個假期黎嘆番個靚早餐,一杯醒神咖啡加一個全日早餐,絕對係一日好既開始。早餐時段可以見到兩位店主忙碌身影,有條不紊準備全日早餐,需時會耐一點點,純白色裝修風下,飲住杯野飲等幾寫意,靜靜地特別舒服。.是日餐點:風味生活($78)海洋派對 ($88)Latte ($36)Matcha Latte ($50).咖啡質素高,咖啡味濃郁,而冰飲一樣用大冰球,味道由頭keep到尾👍。全日早餐基本上是圖中兩款,賣相十分好,味道方面亦不錯,食完剛好唔飽唔餓,如果份量多啲會更好。牛油果蓉同吞拿魚蓉配上麵包,炒蛋又香又滑,海洋派對中蝦仁屬於爽口,如果換成新鮮個種口感我會更愛。

是日餐點:
風味生活($78)

海洋派對 ($88)

Latte ($36)
Matcha Latte ($50)
2020-09-02 63 瀏覽
最近喜歡去啲靜靜地又有蛋糕又有feel既地方,位於濠江小學附近的「Fika Life」岩曬所有條件,純白簡約裝修風,平日下午時段坐樓上感覺空氣靜止咁,靜靜地飲杯野食件蛋糕,同樓下兩個氣氛😂。食物除左甜品類,Brunch都有提供,有機會要來食個早餐同試下咖啡!.ICE PEACH TEA ($45)EARL GREY PUDDING ($45)水蜜桃千層 ($65).水蜜桃千層加水蜜桃冰茶係一個十分清新既組合,第一次試水蜜桃味千層蛋糕,呢個配搭有驚喜,如果呢個價錢親民啲會更好,而杯冰茶由於用大冰球,味道由頭到尾咁濃👍。最得我心莫過於係呢個伯爵茶布丁,茶香茶濃度恰到好處,配上焦糖甜味,諗番起我都想再食🍮🤩,但要留意番甜品有機會賣曬。

ICE PEACH TEA ($45)
EARL GREY PUDDING ($45)

水蜜桃千層 ($65)