ohbibib
海鮮餐必備的😍
ohbibib
2025-09-11
關注
呢間出色!每道菜都原汁原味🤤食海鮮一流佢個花生小食都好出色 佢整到好似花生糖咁脆卜卜🫰🏻真係好有心機整粉絲蒸蜆最鍾意食佢呢個❣️佢個size係沙白 仲要粒粒都好鮮甜同肥肥白白🤤非常大愛 仲有佢啲粉絲唔會好鹹都係好清淡好鮮嘅感覺 加埋佢啲蔥花好入味同香口 雖然有啲紅青椒,但食落一啲都唔辣魚香茄子煲個茄子整到好腍,連埋啲肉碎送飯一流,好有味道可能食水重手咗少少 感覺好似好鹹咁🤣 荷葉蒸雞好有燒酒嘅味道 好似搶咗個雞味 仲有啲蟲草花搭色 成件事好靚仔上湯芥菜好清同埋個湯好甜 芥菜朔晒啲湯汁又可以濕吓口🫶🏼最啱夏天食呢間有兩層 通常街坊或者鄉親鄉里會嚟捧場🫶🏼最好事先book定位查看更多
+ 4
AmyCts
我們這一家撐枱腳
AmyCts
2019-03-22
1K 瀏覽
關注
細佬,弟婦帶我爸爸,媽媽,來澳門食好嘢🍽🍺🍾細佬三日前已預訂了特色菜🤗🤗特色菜~ 碌鵝半隻用醬汁醃一晚食前不停用 原汁碌至熟再蒸🤗🤗 底有鴛鴦芋頭薯仔做 配菜 👍👍 非常好味 👍👍特色菜 😁百花釀鳳凰🤗🤗 🐓 起骨肉底釀入墨魚膠蝦膠去炸皮脆卜卜 🤗🤗 好好味新菜松子春捲包~ 特別' 香脆小棠菜蝦膠~ 彈牙好味🤗🤗椒鹽粟米~ 惹味 椒鹽鮮魷椒鹽鮮魷~正🤗🤗特色菜蒜蓉卜卜蜆鍋~ 卜卜蜆新鮮蒜頭味濃🤗🤗新菜水晶雞~ 特別'好味冰鎮生炒骨🤗 ~好味冰上的生炒骨外脆,正下次 去澳門一定要再去食,食物質素高' 特別又好味查看更多
+ 8
百花釀鳳凰