2024-03-18 12 瀏覽
一絲不苟的茶檔。今次澳門2日遊之中是最值得推介的食肆之一,香港真的很難有如此出色的食物及服務態度, 從懷舊而光鮮的裝修,裝飾的細緻,舊時代的還原都是用心之作。就算是服務員的服裝亦是花了心思。餐牌清晰,多選擇,價格亦是物超所值!不論環境,裝修,食物都是驚喜之作👍🏻推介牛尾湯意粉,真蝦多士,馬交豬扒包,飲品亦多元化,不只一般咖啡奶茶,亦有馬交牛,啡牛,黑、白牛等。食物上枱還是熱辣辣,新鮮即做,值得讚賞👍🏻
一絲不苟的茶檔。

不論環境,裝修,食物都是驚喜之作👍🏻

食物上枱還是熱辣辣,新鮮即做,值得讚賞👍🏻

2024-03-18
$50 (早餐)
2023-08-13 98 瀏覽
係香港真係無見過有賣嚤囉雞飯嘅地方 睇社交平台見到有人推薦 澳門嚤囉雞飯四大天王之一 所以試下 舖頭裝修好有特式 復古懷舊風格 但本身舖頭比較細 環境有啲逼 等左唔係好耐食物已經上枱 嚤囉雞飯的確係唔錯 雞髀炸到好脆又唔dry 個汁薑黃味好重 唔似一般咖哩 價錢唔貴 又係澳門特色食品 值得推薦比其他人但個辣魚包真係一般般 同行友人覺得ok 個包外脆內軟 但我就覺得太乾 可能係本身喜好問題總體來講食物係唔錯嘅 但本身係local野 地理位置唔係好啱遊客去 唔係好方便 有機會順路可以一試
嚤囉雞髀飯
芝士炒蛋辣魚包