2019-04-29 4384 瀏覽
📍今期流行食卜卜蜆-卜卜蜆 (168mop)一行入鋪頭已經聞到好香既蒜味😍因為預約左 所以坐低無耐卜卜蜆已經送到過黎😂 每粒蜆肉都大大粒 好鮮甜都幾爽口👍🏻個蒜湯底好香 但飲落反而唔會太濃 可以帶到蜆肉既鮮甜 滾到最後個湯底仲甜甜地添😋 雖然之前睇食評話啲蜆完全無沙 但我今次就偶爾食到三、四粒有沙🙈-芥末手撕雞🍗 (128 mop 半隻)份量好足 配料除左有海蜇、芝麻之外 仲有炸過既芋頭絲😲不過我就覺得佢既Wasabi味唔太足🤔亦唔係太凍 無左個種爽既感覺🙈雖然佢既芋頭絲食落幾有口感 但同陳根記做對比既話我會中意陳根記既火腿同蟹子多啲😝-椰青 (38 mop)呢個要推介❗️咁岩嗌左兩個 兩個都熟哂🌴清甜解渴之餘 啲果肉勁容易就刮到出黎 同埋都幾大個😎至少我全程不停飲到最後都仲有得飲🤣-卜卜蜆同手撕雞記得要預約左先呀❗️-📍。贏到粥。下環河邊新街278號豐順新邨第3座地下。#kkisgettingfatinMACAU-
📍今期流行食卜卜蜆
卜卜蜆 (168mop)
一行入鋪頭已經聞到好香既蒜味😍
雖然之前睇食評話啲蜆完全無沙
但我今次就偶爾食到三、四粒有沙🙈
芥末手撕雞🍗 (128 mop 半隻)
份量好足 配料除左有海蜇、芝麻之外
仲有炸過既芋頭絲😲
不過我就覺得佢既Wasabi味唔太足🤔
亦唔係太凍 無左個種爽既感覺🙈
雖然佢既芋頭絲食落幾有口感
但同陳根記做對比既話
我會中意陳根記既火腿同蟹子多啲😝
椰青 (38 mop)
呢個要推介❗️
卜卜蜆同手撕雞記得要預約左先呀❗️
📍
。贏到粥
。下環河邊新街278號豐順新邨第3座地下
。#kkisgettingfatinMACAU
2019-04-25 2956 瀏覽
同男朋友即興嚟澳門,當然要搵下有咩好嘢食😂😂😂上次嚟已經好想試吓依一間,見到啲相大盤蜆,真係非常吸引👩🏽‍🍳😋😋我哋都帶咗個卜卜蜆煲,非常新鮮!每一隻都食唔到又沙😂❤️👍🏼另外我哋都叫咗墨魚滑、蝦滑、菜!重頭戲,芥末手撕雞❤️❤️❤️❤️食咗咁多次手撕雞,真係要俾個讚佢❤️❤️❤️❤️佢同一般嘅手撕雞好唔同,佢加咗芋頭絲、海哲、青瓜!加咗芋頭絲,令到好有咬口!脆卜卜咁樣,非常好食!如果想食嘅話,記得早一日去預訂啊❤️😂

食咗咁多次手撕雞,真係要俾個讚佢❤️❤️❤️❤️
2019-03-31 2967 瀏覽
今次一行5人(4大1細)去澳門玩~基本上黎親澳門都要黎食一次~ 今次都唔例外~每次都好期待😋 「嬴到粥」卜卜蜆煲:大量沙白、蒜蓉、辣椒🌶️黎到唔可以即刻食,等佢慢慢滾~沙白慢慢爆開~就可以食得。唔知點解沙白真係好鮮甜~辣辣地好惹味。食到停唔到口😍😍食到差唔多就可以叫d 火鍋料再打邊爐~生魚片:超新鮮,感覺好似真即劏~必點本地牛肉 : 正正常常,不過不失~響鈴:即叫即炸,好香脆👍墨魚滑拼蝦滑:兩樣都好足料,本人覺得蝦滑爽口d 好味d 仲有一樣必食就係 Wasabi 手撕雞 《需預訂》手撕雞入面當然有雞啦,最特別係有炸芋絲 。食落好爽脆,加上芝麻既香~真係無得輸!😋😋真係食極都唔厭,而家寫緊都已經好掛住😛
今次一行5人(4大1細)去澳門玩~

卜卜蜆煲:大量沙白、蒜蓉、辣椒🌶️

食到差唔多就可以叫d 火鍋料再打邊爐~

生魚片:超新鮮,感覺好似真即劏~必點
本地牛肉 : 正正常常,不過不失~
響鈴:即叫即炸,好香脆👍
墨魚滑拼蝦滑:兩樣都好足料,本人覺得蝦滑爽口d 好味d

真係食極都唔厭,而家寫緊都已經好掛住😛
2019-03-20
2019-03-28 2672 瀏覽
都有好幾年無去過澳門,打開Openrice搵食見到人人都對「贏到粥」讚不絕口,今次即管試試,結果……非常失望網上人人都話一位難求,想食就一定要經 fb / 電話訂位...出發前兩日經 fb 留言,店員回覆最快有位已經係夜晚十點諗住唔係成日去,一心想試下傳說中嘅卜卜蜆,等夜少少都可以接受啦! 位置方面近住媽閣廟...其實都幾唔就腳我哋九點幾搭巴士去到附近,由於全部都係住宅...街上無乜行人,四周環境都幾黑,唔睇地圖有D難搵。雖然訂咗位,不過去到未有枱埋單...唯有喺門口坐一陣,當時心諗...咁夜都仲咁full,肯定名不虛傳啦卜卜蜆 -- 望落去以為好多,但原來隻鑊好淺⋯只有一層蜆平均鋪滿。蜆有大有細,細嘅真係BB size,部份蜆仲有沙''湯底'' 只係蒜蓉水,食落只有重重蒜味,至於鮮甜......真係完全唔覺連新鮮蜆應有嘅味都被蒜味遮蓋晒Wasabi手撕雞 (數量有限,訂位時要預先叫店員留) -- 好重Wasabi味,有d攻鼻,雞肉嫩滑,配埋炸芋頭絲同埋其他配料一齊食,唔同口感夾埋一齊食幾特別其他火鍋料: 安格斯肥牛,羊仔片,墨魚滑+蝦滑 -- 質素普通而且份量偏少,肉類全部薄切,相比

位置方面近住媽閣廟...其實都幾唔就腳

連新鮮蜆應有嘅味都被蒜味遮蓋晒

其他火鍋料: 安格斯肥牛,羊仔片,墨魚滑+蝦滑 -- 質素普通而且份量偏少,肉類全部薄切,相比香港普通火鍋店都差幾遠

四個人食咗以上嘅嘢都唔夠飽,但望望餐牌又已經唔知可以揀咩再叫,唯有叫多碟烏冬塞飽個肚就算

整體嚟講呢個質素真係唔值等咁耐,而且位置又唔方便,夜咗只可以搭的士...但喺澳門賭場以外嘅地方,截的士係一D都唔容易...
Wasabi手撕雞
安格斯肥牛,羊仔片,墨魚滑+蝦滑
  • Wasabi手撕雞
店鋪位於下環河邊新街🏛,我地塔的士都要慕名而來💃🏻,留意一定要預早book定📲,因為即日去係一定冇位真係好full booking☎️. Book位嗰時仲要訂定芥末手撕雞🐥,如果冇預留的話,就唔會食到呢味菜式🤷🏻‍♀️。卜卜蜆鍋🥘卜卜蜆鍋梗係一大個鍋佈滿蜆仔🥘,湯底是大量蒜頭加少量青椒🥒,湯底有蒜香鮮甜又有蜆肉味。重點係蜆仔肥美得來又冇沙🤩,粒粒鮮甜🤤。難怪個個人都慕名而來食呢一個卜卜蜆鍋🥘,食完蜆鍋仲可以加湯打邊爐😝,食物種類繁多,呢間都算係我個價錢合理得來又高質素既餐廳👍🏻👍🏻。芥末手撕雞🐥呢度既芥末手撕雞食落好有驚喜😵,芥末味好有刺激包你會有流淚的感覺😛,上枱就答到成座山咁高⛰,雞肉嫩滑而又夠重麻油芝麻香味,海蜇爽口彈牙🤓,仲配埋炸芋頭絲一次過連埋一齊食🥢,香脆得來又有豐富層次感🎉。

卜卜蜆鍋🥘

芥末手撕雞🐥

澳門🇲🇴推介遲卜卜蜆同老婆👱🏻‍♀️拍拖13周年過澳門幾日慶祝💏,吃喝玩樂👫。咁老婆上網睇post推介澳門🇲🇴必去試食卜卜蜆,(好似要訂位吾係可能冇,老婆用酒店電話打去訂位)去得就當然一定係叫左卜卜蜆來食啦,再叫左多一碟鮮牛肉食來到面前卜卜蜆當相吸引,D牛都好好食咁D卜卜蜆份量都好多,當滾起時一齊打開都幾得意架卜卜蜆食落隻隻都好鮮甜,隻隻都好肥美D牛肉都嫩滑新鮮,來澳門真係值得來一試,價錢又吾貴
澳門🇲🇴推介遲卜卜蜆

去得就當然一定係叫左卜卜蜆來食啦,再叫左多一碟鮮牛肉食
來到面前卜卜蜆當相吸引,D牛都好好食咁
D卜卜蜆份量都好多,當滾起時一齊打開都幾得意架
卜卜蜆食落隻隻都好鮮甜,隻隻都好肥美
D牛肉都嫩滑新鮮,來澳門真係值得來一試,價錢又吾貴
2018-10-06
2019-03-01 3275 瀏覽
勁滿足的卜卜蜆煲+wasabi手撕雞手撕雞一定要預約座位時預訂嚟澳門的前兩日一早就在FB book定呢一間餐廳,同埋一早預訂了半隻wasabi手撕雞同卜卜蜆煲,個鍋一嚟到,好多好多隻蜆呀,隻隻都肥美,唔會係淨係得個殼而且好新鮮唔會有沙蜆煲有好多嘅蒜頭粒鋪係面仲有少少紅辣椒,個湯好鮮甜,同埋我覺得有少少牛油味,我哋嗌左墨魚滑併豬肉滑,娃娃菜,粉絲,墨魚滑比豬肉或好食,娃娃菜吸曬湯底嘅精華,很甜 基本上點少少豉油已經很夠味。wasabi手撕雞係好食嘅,wasabi唔會話太厲害,如果再凍少少就perfect喇
勁滿足的卜卜蜆煲+wasabi手撕雞
手撕雞一定要預約座位時預訂

嚟澳門的前兩日一早就在FB book定呢一間餐廳,
同埋一早預訂了半隻wasabi手撕雞同卜卜蜆煲,
個鍋一嚟到,好多好多隻蜆呀,
隻隻都肥美,唔會係淨係得個殼
而且好新鮮唔會有沙

蜆煲有好多嘅蒜頭粒鋪係面仲有少少紅辣椒,
個湯好鮮甜,同埋我覺得有少少牛油味,
我哋嗌左墨魚滑併豬肉滑,娃娃菜,粉絲,

wasabi手撕雞

2033 瀏覽

2019-02-28
2019-02-21 874 瀏覽
呢間打邊爐每一次都係要預先book先有位,請勿靠近車門今次好好彩,你都只係等15分鐘就有位。叫左佢出名的手撕雞,非常之好味咁,手撕雞再加少少脆嘅芋頭,佢仲加咗少少芥末,個口感同個味道配搭得非常之好味!呢個都要提一提,就係手撕雞最好之前book定,因為佢成日都話賣晒,今次只係好彩唔使預訂都有得食!當然我哋亦都有叫到佢最出名嘅卜卜硯煲,我覺得個味道如果再辣少少會好食啲,蒜蓉味都係爭小小!我哋仲叫咗生魚片,墨魚滑,鮮牛肉等等都好新鮮同好好味,下次我都會再去!

2019-01-20 2388 瀏覽
多謝太太找到媽閣一間名氣小店,就在海灣餐廳對面的小巷,他的卜卜蜆和芥末手撕雞都非常有名。太太一早預訂並預留了這兩道菜,有幸今晚去試試。卜卜蜆一上桌已經震懾了我們,一大盤全都是蜆,我想沒有一百隻也有八十隻。每一隻都脹卜卜,非常鮮甜,而且沒有沙。尤其是我太太十分喜歡吃蜆,所以吃得十分歡樂。芥末手撕雞果然名不虛傳,手撕雞肉入味嫩滑不在話下,最正是他的芥末調味,有少少攻鼻,不算太辣但又有點刺激,十分過癮。而且份量十足,非常值得點這一道菜。我們還點了黑毛豬和娃娃菜(但是只顧著吃忘記了拍黑毛豬😂),黑毛豬分量不多,但是無渣有肉味,相當不俗。娃娃菜也值得推介,首先它應該是只選了比較嫩的芯奉客,它吸收了湯底中蜆的鮮味和蒜香,變得十分好吃。我和太太本來不算太喜歡吃娃娃菜的人,也把它一掃而光。其實除了娃娃菜,我覺得剩下的湯底作火鍋湯底去打邊爐灼其他東西也肯定非常好吃,真心大力推介,特別是喜歡吃蜆的朋友👍🏻

2018-12-31 888 瀏覽
嚟到澳門兩日一早就book定呢一間餐廳因爲最近超級紅。一行四個人我哋就叫咗一個卜卜蜆,原本仲諗住叫Wasabi手撕雞點知冇book到就冇得食。先講下嗰個個鍋,充滿着好多好多隻蜆,佢真係隻隻入邊都有好肥美嘅肉而唔會係淨係得個殼而且好新鮮唔會有沙上邊充滿住好多嘅蒜頭粒仲有紅辣椒,好惹味呢一個絕對係必食啊食到停唔到口。之後我哋再嗌左其他嘅火鍋配料我哋嗌左呢個墨魚滑,娃娃菜仲有新鮮肥牛同魚片。啲肥牛肥瘦適中而且牛肉味真係好正,個魚片冇骨怕,啱晒我呢啲成日哽親嘅人😂😂個娃娃菜浸左係呢個充滿蒜頭味嘅湯底入邊變得格外好食,個墨魚滑都唔差。食到咁上下職員同我地講有客人取消咗佢哋手撕雞嘅order所以我哋之後又有得食啦。一嚟到wow超級大碟,Casual香港食到嗰啲完全唔同佢Wasabi嘅味好夠刺激食一啖已經有流淚嘅感覺但係超級爽而且佢係配上炸芋頭極級match,啲雞肉就唔使講啦好滑亦都好夠味成件事食完係一種幸福嘅感覺。呢間餐廳真係算價錢合理而且質素高所以真心值得推介。但係建議黎食嘅朋友先提早預約。
上邊充滿住好多嘅蒜頭粒仲有紅辣椒,好惹味

呢一個絕對係必食啊食到停唔到口。

2018-10-29 5345 瀏覽
最近有不少關於澳門的旅遊雜誌,除了介紹葡國菜之外,還有「卜卜蜆」火鍋,正正是我和男朋友的菜🤤,所以今趟澳門之旅,一早就預訂了贏到粥的「卜卜蜆」。晚上七點正到達,門外已經有不少沒有訂座的人在等。進店後,會嗅到很香很香的蒜味,令人頓時垂涎三尺。我們除了預訂「卜卜蜆」外,還訂了半隻Wasabi手撕雞,聽說也是這店的名菜之一。至於火鍋配料,我們點了安格斯肥牛、腐皮卷和生菜$38。卜卜蜆 $168鍋子裡估計有七八十隻蜆,重點蜆肉飽滿、沒沙😍,加上上面鋪滿了生蒜,更能提出蜆的鮮味😋。整鍋到最後只有一隻沒有開殼,新鮮的程度高達99%。🤓半隻Wasabi手撕雞 $128雞肉不乾,加入青瓜絲、海蜇、芫茜、炸芋絲。這個炸芋絲雖然只是脆脆一條,沒有芋香味,卻讓整個手撕雞變得有特色😯,添加了不一樣的口感,當上了一個重要的角色。Wasabi濃郁,吃起來很刺激。安格斯肥牛 $88我平時對肥牛是沒有太大興趣,因為大部分食肆都是提供肥膏多肉少的肥牛,質素好一點都要上百元。這裡的肥牛不止油和肉比例好,而且有牛味,份量也不少,絕對對得起這個價格。腐皮卷 $38這是我和男朋友每次火鍋必點食品,今次也不例外,可是有點失望。腐

卜卜蜆 $168

整鍋到最後只有一隻沒有開殼,新鮮的程度高達99%。🤓

半隻Wasabi手撕雞 $128

,當上了一個重要的角色。Wasabi濃郁,吃起來很刺激。

安格斯肥牛 $88

腐皮卷 $38

這是我和男朋友每次火鍋必點食品,今次也不例外,可是有點失望。腐皮卷炸後放得太久,已經失去脆口感,變得軟爬爬了,所以不推薦😣。

總結今次的用餐體驗,客人很多,職員很忙,下單有困難,但職員有禮;餐廳招牌不錯,必點卜卜蜆和手撕雞;不過,不推薦卜卜蜆作為火鍋湯頭,因為只有蜆和蒜味,喜歡濃味的人應該會嫌它不夠味。
2018-10-21
生日
2018-09-12 3628 瀏覽
7月尾已決定9月初去澳門2天,妹妹早早提過想去試卜卜蜆。第一日响coffee shop歎完下午茶,家人預約咗6:00pm去食卜卜蜆,地圖顯示由coffee shop行十多分鐘就到。點知行咗好耐,去到張枱已經俾咗人,全店滿坐,店員話有人走就即刻俾我哋,遲到要等都正常啦。店名叫 “贏到粥”,唔多覺有人食粥。在店外坐著等,留意到每一桌都有一盤蜆,真係咁好食?終於可以入坐喇,下午茶都未落隔,淨係叫咗卜卜蜆、娃娃菜拼生菜、粉絲和烏冬。點菜不久,來了一個好大的平底鍋,鍋底舖滿了蜆,粗略估計有成過百隻,蜆上鋪滿大量蒜頭粒,還有些蔥粒和紅辣椒粒點綴著。大家眼睛興奮地盯住鍋內,看著水由冷變熱,水泡由小變大…再變滾,水泡爆破pop pop pop的越滾越大,第一隻開口喇!然後蜆由鍋中心向外擴散陸續彈開,雖然沒聽到蜆彈開時有聲音,卜卜蜆之名可能由此而來…蜆肉飽滿,粒粒都鮮味又無沙!食到停唔到口,真係有意外驚喜! 由於蜆殼彈開時,裡面汁液流進湯內,令湯底更為鮮美,加上蜆面的蒜粒已混進湯內,成個湯底鮮味加上蒜香,放粉絲進去吸收精華最好吃。後來還追加了一份粉絲,讚!
7月尾已決定9月初去澳門2天,
妹妹早早提過想去試卜卜蜆。

第一日响coffee shop歎完下午茶,
家人預約咗6:00pm去食卜卜蜆,
地圖顯示由coffee shop行十多分鐘就到。
點知行咗好耐,去到張枱已經俾咗人,

全店滿坐,店員話有人走就即刻俾我哋,
遲到要等都正常啦。

店名叫 “贏到粥”,唔多覺有人食粥。
在店外坐著等,留意到每一桌都有一盤蜆,
真係咁好食?

終於可以入坐喇,
下午茶都未落隔,
淨係叫咗卜卜蜆、娃娃菜拼生菜、
粉絲和烏冬。

點菜不久,來了一個好大的平底鍋,
鍋底舖滿了蜆,粗略估計有成過百隻,
蜆上鋪滿大量蒜頭粒,
還有些蔥粒和紅辣椒粒點綴著。
卜卜蜆

大家眼睛興奮地盯住鍋內,
看著水由冷變熱,
水泡由小變大…再變滾,
水泡爆破pop pop pop的越滾越大,

第一隻開口喇!
然後蜆由鍋中心向外擴散陸續彈開,
雖然沒聽到蜆彈開時有聲音,
卜卜蜆之名可能由此而來…

蜆肉飽滿,粒粒都鮮味又無沙!
食到停唔到口,
真係有意外驚喜!

由於蜆殼彈開時,
裡面汁液流進湯內,
令湯底更為鮮美,
加上蜆面的蒜粒已混進湯內,
成個湯底鮮味加上蒜香,
放粉絲進去吸收精華最好吃。

後來還追加了一份粉絲,讚!
題外話/補充資料: 在等位、入坐到離開,不斷有walk-in到來碰運氣,起初店員回答全晚都滿了,最有可能也要到11:30,後來聽說連明晚都沒坐位了。 一定要預早訂位(特別是星期六/日晚),以免白跑一埸。
2018-09-01
2018-08-07 3459 瀏覽
今次兩日一夜澳門遊寫既第一篇食評係成個旅程最後一餐因為太精彩所以要先寫店舖位置就係河邊新街葡菜店對面預早一星期Book定位Book位時店員提及其中一道芥末手撕雞要預留見佢咁講預留左半隻作為前菜係香港一般食既芥末菜式都係流於表面呢度既芥末手撕雞真係不得了芥末味夠晒刺激包保有想流淚感覺賣相吸引成座山咁高雞肉夠嫰滑而夠入味海蜇爽口唔韌配合青紅椒芹菜芝麻同埋我覺得最妙絕既炸幼絲芋頭夾埋本身較淋身既雞肉海蜇可提升口感鍋底揀左最想試既卜卜蜆鍋一大鍋佈滿蜆仔大約十分鐘蜆仔開口就可以食得啦鋪面有少量青椒同大量蒜粒蜆身偏細但入口非常鮮甜湯底好清甜所以可以嘗真蜆肉味道食完蜆就可以加湯打邊爐點左三樣火鍋配料墨魚滑拼豬肉滑墨魚夠滑而起膠淥起呈半晶瑩狀豬肉滑有少量肥肉一齊打比例剛好一碟肥牛有超過十塊肥瘦適中而有牛肉味抵過係香港火鍋店多多聲炸腐皮卷(即響鈴)唔算好脆口唔重油炸味但相對其他幾樣食材難免被比下去近年澳門物價飛昇唔容易搵到一間合理價錢而又有質素既食店呢度食物價錢服務都非常滿意真係值得推介鄰舖係同一老闆整甜品及飲品的P.S. 雖然幫襯個日係星期一,但一樣爆滿,見到walkin客都要等到9:30後先會有位,
今次兩日一夜澳門遊寫既第一篇食評

呢度食物價錢服務都非常滿意
真係值得推介

鄰舖係同一老闆
整甜品及飲品的

P.S. 雖然幫襯個日係星期一,但一樣爆滿,見到walkin客都要等到9:30後先會有位,Book定位就穩陣啦

2018-08-06
卜卜蜆鍋
2018-07-02 3854 瀏覽
剛剛在澳門遇上了非常不愉快的經歷 , 就在我們去贏到粥的的士途中。司機已經跟我們說這只不過是香港人只會去的地方。但當然我們不會因為他所說而放棄,因看見他的食評當然想試吓呢!但不好的經驗就在這時發生了,首先我們在前一天已經訂枱,但他並沒有跟我們說菜式是需要預訂的。就在我們坐下的時候,他首先把我們預定的時間搞錯了。在再三查證下,才找到我們的預約。坐好的時候,又二話不說把他們的招牌菜卜卜蜆放在我們枱面。雖然我們在預約枱的時候有問過招牌菜需要預約嗎⋯⋯但那是他們因為太趕收缐,而跟我們說不用預約的。說到時下單也行。但在現場當我們想要下單手斯鷄時。他們的服務員態度非常不禮貌地回答我們你們沒有預約什麼也不能下單!而我們跟他們理論時,他們還稱是事頭婆接聽電話,所以沒有做服務員應該會回應態度。這是哪兒來的服務態度呢 !香港人就是給你們看扁的嗎?還是我們好欺騙嗎? 經過一輪查詢,在再三查問他們才說是同事接電話,之後就不跟我們說話,想再問又不與回應。還拿出一些不是我們的訂單想放下!不是我們唯有草草完成枱面上的所謂招牌菜,埋單走人,不再受他們的欺騙!這真是一場不愉快的經歷!希望藉此留言不要再有人受騙!

這真是一場不愉快的經歷!希望藉此留言不要再有人受騙!
2018-07-02
2018-06-15 3051 瀏覽
無去澳門幾年,皆因唔覺啲嘢好食。但今轉竟然surprise兩味主菜已經無得輸,卜卜蜆鮮味到不得了宜家仲回味緊,適量清湯唔會搶咗主角鏡,大量蒜頭原來可以提鮮。漲卜卜+鮮+甜,問你點頂得住火鍋會燥底,用粥底已經可舒緩下。佢竟然用大冬瓜當鍋,絕配到咁,見到都感動到流眼淚。仲有介末手撕雞,我個fd唔食雞嘅,都食到唔停口。唔洗講咁多,大家一定要試
無去澳門幾年,皆因唔覺啲嘢好食。
但今轉竟然surprise

兩味主菜已經無得輸,卜卜蜆鮮味到不得了

靚仔卜卜蜆

大冬瓜火鍋