2019-10-27 346 瀏覽
茶麻里去到10月尾澳門天氣比香港仲要熱真係成日心思思想飲凍野澳門氹仔宜家都好似香港咁開到周圍都係要突圍真係唔容易呀成日飲珍奶都唔係辦法今次就試吓啲天然野茶麻里標榜係綠色飲品天然水果新鮮製造好似又健康又有益咁瓜瓜cheese $31 MOP味道清新芝士味道唔太咸太膩不過西瓜味略淡可能因為真係新鮮無加糖水

茶麻里

芝士味道唔太咸太膩
不過西瓜味略淡
可能因為真係新鮮無加糖水

2019-10-21 151 瀏覽
一行二人喺氹仔街行到好攰又口渴,見到茶麻里標榜係綠色飲品,又見到都有幾個人排緊隊,於是就試吓,落左order等左大約三四分鐘就有得飲。我叫咗一杯「香芒鮮奶」,要少冰正常甜,見到佢哋係用meji 鮮奶,味道唔錯,唯一要批評嘅係芒果粒太多毛,飲時候有好多渣, 很影響口感,覺得呢一點好需要改善,不過應該都冇下次了。同行有人叫咗杯「一顆爆檸綠」,同樣要少冰正常甜,基本上係凍檸水,不過放咗一大粒綠色檸檬,飲完幾解渴同好似吸收左好多維他命C,幾fresh 幾健康。總括而言,呢間店嘅飲品不過不失啦,冇乜特別,一試無妨,氹仔街仲有其他飲品店可以選擇,下次來澳門會試其他。

2019-10-19
$28 (其他)
2019-06-23 176 瀏覽
澳門不同類型的茶品飲店愈開愈多,競爭之激烈,總有一間在附近!「茶麻里」的飲品,用了不少新鮮水果打成,的確真材實料!店內售賣鮮果茶、芝士奶蓋、果茶、咖啡等,價錢定位一般,但飲完會覺得物有所值。熱情火龍果MOP31眼見店員用一個新鮮紅肉火龍果即批即榨汁,頓時即刻加分。在大熱天時的情況下,這的確是一杯消暑解渴良品!當店員呈上飲品時,整杯紅色十分吸睛,急不及待的喝一口,恰到好處的甜度,既有茶香,又有火龍果的清幽甜味和果酸味,很有驚喜,確是我杯茶呢!

「茶麻里」的飲品,用了不少新鮮水果打成,的確真材實料!

熱情火龍果MOP31
眼見店員用一個新鮮紅肉火龍果即批即榨汁,頓時即刻加分。
在大熱天時的情況下,這的確是一杯消暑解渴良品!
2019-06-19
5 分鐘 (外賣自取)
下午茶
2018-07-27 356 瀏覽
夏天流咁多汗要注意補充水份諗左好耐 叫左杯瓜瓜cheese 其實即係西瓜汁+ 芝士奶蓋首先,抆開蓋頂個細蓋仔飲幾啖芝士先唔~~ 幾creamy飲埋下面既西瓜汁簡直係透心涼
夏天流咁多汗
要注意補充水份

諗左好耐
叫左杯瓜瓜cheese
其實即係西瓜汁+ 芝士奶蓋

首先,抆開蓋頂個細蓋仔
飲幾啖芝士先
唔~~ 幾creamy