食咗咁多小食,夜晚要食番正餐🙊 澳門好多特色地道嘢食, 真係1日遊係唔會食得哂架! 跟住openrice 搵水蟹粥搵咗間係氹仔唔洗特登過對面海食! 間餐廳格局好似普通茶餐廳咁💁🏼,唔好預坐得舒服, 但啲服務員都有求必應嘅! 我地7點前到, 等位就大約等咗15分鐘就入得喇,但入去冇幾耐就好多人係出面等😱 好彩早入👀雖然已經有心水叫咩, 但都係要望一望個餐牌先😂我地最後叫咗呢度嘅三大之寶:登登登登👯 就係蝦籽雲吞撈麵🍜, 竹昇麵係呢度嘅名物, 碟嘢一放低已經聞到好香蝦籽味, 食落去好彈牙, 雲吞都好足料, 好味! 另外仲有水蟹粥🦀我地叫碗細嘅兩個人share 原來都有1隻蟹架! 啲粥好綿好滑, 啲蟹肉仲好嫩!! 仲有仲有! 椒鹽九肚魚🐟, 咁多個最中意呢碟! 佢炸到皮好薄, 而且啲魚超滑又唔油! 一嘢比我地掃清哂 oush🙌🏼 唯一美中不足嘅係佢地人手唔太夠, 叫嘢食要等, 上菜要等, 問佢要杯水要等, 連埋單都係等...Instagram: hkdinnerbomb

雖然已經有心水叫咩, 但都係要望一望個餐牌先😂

我地最後叫咗呢度嘅三大之寶:

Instagram: hkdinnerbomb
2017-12-08 1403 瀏覽
原本8月尾過澳門玩兩日一夜,因為打風改期到9月尾,由原本食澳門果邊既餐廳,變成唔想離開氹仔既關係,,就揀左呢到食黎澳門咁多次,都未食過呢間久仰大名的餐廳水蟹弼...好鮮甜, d粥好綿同滑,,,煲完粥既蟹,以為佢d蟹肉一定好"鞋"...但事實又唔係,仲好鮮甜椒鹽栗米...不得了...超級鍾意食...愛上左呢道菜!見到每張枱都叫左呢個餸就知道無得頂!!!椒鹽本身好惹味,配落超甜栗米,呢個配搭真係一流! 另外仲叫左呢到既蝦子雲吞撈麵(掛住食唔記得影相)都係一樣咁多食,雖然份量少左d...但d麵好彈牙,絕無鹼水味,蝦子十分香雲吞同樣出色,最後仲食左兩碗先收手!
原本8月尾過澳門玩兩日一夜,因為打風改期到9月尾,

黎澳門咁多次,都未食過呢間久仰大名的餐廳
水蟹粥
水蟹弼...好鮮甜, d粥好綿同滑,,,
椒鹽栗米
椒鹽栗米...不得了...超級鍾意食...愛上左呢道菜!
見到每張枱都叫左呢個餸就知道無得頂!!!
椒鹽本身好惹味,配落超甜栗米,呢個配搭真係一流!

另外仲叫左呢到既蝦子雲吞撈麵(掛住食唔記得影相)
雲吞同樣出色,最後仲食左兩碗先收手!
2017-09-29
椒鹽栗米
  • 水蟹弼
  • 蝦子雲吞撈麵
2017-05-21 7370 瀏覽
多年前在官也街食過大名鼎鼎的水蟹粥,只有其形,沒有其味,覺得不外如是。上網找找網友強推的肥仔文,決意來一試。肥仔文的地點對於遊客來說不太好找,位於氹仔住宅區,新濠鋒附近,氹仔臨時碼頭打泥鯭的過去,盛惠40 元。其實店子門口有巴士站,回程時我們乘巴士回路氹酒店,其實也算是方便的。水蟹粥 ($140 碗)一碗足一隻水蟹,感覺足料。粥底軟綿綿,米粒煲至化開,粥內除了米夠粒外,還夾雜了蟹膏,瑤柱碎等,味道豐富而鮮甜。同意下面有食家說味的並不完全來自那隻水蟹,但我認為好吃已足夠了。有些少味精的味道,但可接受。食完粥就試試那隻水蟹,水蟹肉並不多,但勝在夠鮮甜,而且蟹殼不算堅硬,好好"咬".蝦籽撈麵 ($47)竹昇麵是肥仔文另一名物,看看門口大大張poster 就知道了。竹昇麵的特點是用人手製作,製法是製麵師傅坐在長竹上䟴麵團。無需下太多的鹼水也能達至爽彈的效果。食落果然不覺得有鹼水味,而且爽牙有如橡皮圈,口感比一般的麵條更勝一籌。蝦籽也下得不少,味道鮮味,不苦不腥。椒鹽粟米 ($80)椒鹽鮮魷,椒鹽九肚魚就食得多,椒鹽粟米還是第一次食呢!粟米切成細細件,容易咬。一入口,極富椒鹽和辣椒的香辣,怕辣如

水蟹粥 ($140 碗)
一碗足一隻水蟹,感覺足料。

蝦籽撈麵 ($47)
蝦籽也下得不少,味道鮮味,不苦不腥。
椒鹽粟米 ($80)
椒鹽鮮魷,椒鹽九肚魚就食得多,椒鹽粟米還是第一次食呢!

粟米切成細細件,容易咬。一入口,極富椒鹽和辣椒的香辣,怕辣如我要一啖粟米一啖蔗汁呢!再細味一下,香辣之餘更有濃濃的牛油香,牛油和粟米一向是絕配!中西合璧的調味,都好match 啊!
蔗汁 ($23)
差不多每檯都有一支,解辣解熱氣必備。但味道淡如水,好像喝糖水般。
澳門食肆的服務有幾好,相信大家都心中有數。不可不讚的是肥仔文的服務真是"幾好",店員有禮,服務妥貼,希望不是只因為是平日光顧才有此等服務吧!
2017-05-15
$150 (宵夜)
2017-05-16 2719 瀏覽
澳門一日遊最終站朋友帶左我黎呢間位於氹仔既肥仔文一間食蟹粥好有名既小店小店5:30PM開鋪我地6點幾左右就到好幸運.. 去到仲有一張枱.. 我地唔洗等位我地今次為蟹粥而黎佢有2個SIZE 既第一就係 $140 一碗第二就係 $300 一鍋由於我地三個想試埋其他小菜所以只叫左一碗SHARE粥底好軟綿每一啖蟹粥都吸晒蟹嘅鮮甜味煮過嘅蟹肉仍然爽口自己應為呢間既味道比官也街既好呢到另一個招牌菜炸雙丸有蝦丸同鯪魚丸粒粒丸都成大粒過乒乓波外層超脆, 而肉質超彈牙超讚.火鴨絲炆米我朋友話出面好小有得食我都係第一次食我覺得同普通炆米差唔多但呢到配料係好多除火鴨外, 仲有蘑菇、青椒及洋蔥XO醬通菜大大碟XO醬味道好濃最岩我呢D重口味人士3個人叫左4樣野食埋單都係4XX..  真係又平又好食而ORDER時待應亦有提議過我地3個人食一鍋但如果..大家諗住要食其他野叫個細既SHARE都好足夠
澳門一日遊最終站

自己應為呢間既味道比官也街既好

呢到另一個招牌菜
有蝦丸同鯪魚丸
粒粒丸都成大粒過乒乓波
外層超脆, 而肉質超彈牙
超讚.

火鴨絲炆米
我朋友話出面好小有得食
我都係第一次食
我覺得同普通炆米差唔多

但呢到配料係好多
除火鴨外, 仲有蘑菇、青椒及洋蔥

XO醬通菜

但如果..大家諗住要食其他野
叫個細既SHARE都好足夠
2017-05-14
2017-04-24 2403 瀏覽
同女神食完Tea同傾左陣計之後,又係時候出去行一陣消化下,但當一踏出門口之後,餓意隨即一擁而上(可能係旅行大食症掛⋯),所以賴生帶住摯愛既女神又向住下個美食景點出發啦 - 《肥仔文美食》!據聞呢間餐廳既水蟹粥係唔錯既,作為飲食情侶小先鋒既我地當然會去試啦,不過⋯唔會一個水蟹粥就滿足到我地嫁麻!所以係旅途上,屈小姐已經同賴生商討緊食D咩啦!不得不提既一點係我地真係好好彩!好彩賴生早肚餓,早左黎,其實間野都幾多人下既,我地食食下就好多人等位!事關間舖係比較細既,坐得比較逼,而且都係得6枱左右,大約照顧到20人左右!我地落完Order之後,第一位搶閘既就係⋯馳名既水蟹粥啦1)水蟹粥(一碗): ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️呢度既水蟹粥係有分2個size既,分別係一碗($140)同一窩($300),一碗用上一隻蟹,而1鍋用2隻蟹,我地2個人叫左一碗⋯份量大約係每人分到2碗半既細碗,其實都唔錯上既時候仲跟埋蟹鉗比你拆蟹添,好細心當然啦⋯⋯窩心既賴生負責拆蟹肉!等女屈小姐唔駛整污糟手麻!食過一啖,就已經忍唔住不停食!粥底好錦好滑,加上水蟹既蟹味同蟹膏滲哂入粥,D蟹膏係勁香,又唔腥,仲係超級鮮甜既,令個粥勁鮮甜勁有蟹味

所以係旅途上,屈小姐已經同賴生商討緊食D咩啦

我地落完Order之後,第一位搶閘既就係⋯馳名既水蟹粥啦
水蟹粥(一碗)
1)水蟹粥(一碗): ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

,其實都唔錯
上既時候仲跟埋蟹鉗比你拆蟹添,好細心
當然啦⋯⋯窩心既賴生負責拆蟹肉
!等女屈小姐唔駛整污糟手麻

食過一啖,就已經忍唔住不停食
!粥底好錦好滑,加上水蟹既蟹味同蟹膏滲哂入粥,D蟹膏係勁香,又唔腥,仲係超級鮮甜既,令個粥勁鮮甜勁有蟹味,拆埋蟹之後連埋一絲絲蟹肉食落肚,真係何其鮮甜,何其滿足!呢間既水蟹粥⋯真係不能錯過
!(比起誠X飯店,呢度果個先叫得上係水蟹粥!)
椒鹽九肚魚
2)椒鹽九肚魚 : ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

原本呢,賴生係度拆緊蟹肉,屈小姐就嘆緊蟹粥,係我地好專注既時候,個侍應靜靜地放低左呢碟野黎,超香啦~令屈小姐放低左蟹粥隻匙羹,拎起左對筷子夾左一舊黎餵賴生食,一食,賴生對手都停低左工作⋯

一放入口既感覺係:驚艷!
比水蟹粥更出色!九肚魚炸得超好,皮薄又脆,而魚肉又勁滑勁Juicy! 又唔油!個椒鹽呢,做得勁香勁惹味,香辣帶勁!我地連醋都冇點⋯成碟轉眼間就被消滅左!
 黎呢度!一定要食呢個!
椒鹽票米
3)椒鹽粟米 : ⭐️⭐️⭐️

是咁的,本來前一味椒鹽九肚魚咁驚艷,我地都諗住呢個都好正既!而我地因爲冇見過會有椒鹽粟米呢樣餸,而且openrice個個都大讚,為著好奇,我地冒左呢個險⋯⋯點知,出面冇呢個餸,真係有原因既⋯

最大既敗筆係⋯椒鹽味同個粟米根本唔夾,個香辣味同粟米既甜味溝唔埋,分別係口腔入面出現⋯有點奇怪⋯而且個粟米面都幾油下,最後我地點醋黎食先食得晒 (人地枱都有點呢個餸,但無跟醋既,碟醋係跟我地個椒鹽九肚魚黎⋯)
豬膶金銀蛋浸菜
4)豬膶金銀蛋浸娃娃菜 :⭐️⭐️⭐️

由於好耐冇食菜既緣故,我地決定點個菜,而咁多個菜入面,我地睇中金銀蛋浸菜,因為係好好味既(應該
)⋯而且屈小姐知道賴生鍾意食豬膶,所以專登叫呢個比賴生食

好可惜既係⋯咸蛋唔夠味,令個味道失左色,到喉唔到肺⋯唯一可以講係⋯豬膶都幾多幾厚!

#深度覓食

紀念日
水蟹粥(一碗)
椒鹽九肚魚
2017-02-20 3703 瀏覽
因為趕船關係5點幾就食晚飯呢度距離官也街約15分鐘路程但都值得過來食對上一次黎已經約9年前當年印象幾好如今舊地重遊水準依舊兩個人只係叫左水蟹粥一碗($140)同椒鹽粟米($80)價錢唔平不過水蟹粥都幾綿隱約有少少蟹肉絲混入粥底蟹味滲入粥裡面好滿足椒鹽粟米係新嘗試估唔到炸蔬菜係咁惹味送酒一流多人黎食仲好可以叫多d!!肥仔文美食果然keep到水準!
因為趕船關係5點幾就食晚飯
呢度距離官也街約15分鐘路程
但都值得過來食

對上一次黎已經約9年前

當年印象幾好

如今舊地重遊
水準依舊

兩個人只係叫左
水蟹粥一碗($140)同椒鹽粟米($80)
價錢唔平

估唔到炸蔬菜係咁惹味
送酒一流
多人黎食仲好
可以叫多d!!

肥仔文美食果然keep到水準!
2017-02-16 2671 瀏覽
去完賭場夜麻麻想食消夜,澳門本土朋友介紹肥仔文。去到餐廳發現都幾多人捧場,等左一陣就有位啦!今次澳門朋友落單拍板,點左以下食物:椒鹽粟米: 每一台都有叫,就估到應該係招牌餸! 第一次食椒鹽粟米,原來好特別好正!好似食栗一燒咁,椒鹽味夠重不過偏辣!送啤酒一流!椒鹽九肚魚:九肚魚肉非常嫩滑,同香港食到九肚魚長條型嘅唔同!金銀蛋鮮豬潤西洋菜:金銀蛋其實配咩菜都好味,今次加左鮮豬潤,好特別!水蟹粥:來澳門咁多次其實都係第一次食水蟹粥!粥底非常甜,好有蟹膏味!不過食得出煲入面的蟹唔係同一隻蟹!因為冇咁鮮甜。最後點左蝦子雲吞撈麵,都好好味啊!

今次澳門朋友落單拍板,點左以下食物:

好似食栗一燒咁,椒鹽味夠重不過偏辣!送啤酒一流!
最後點左蝦子雲吞撈麵,都好好味啊!
2017-01-24 2043 瀏覽
因為唔想食最出名果間水蟹粥,所以google左另一間有人推介但冇咁多游客會去既肥仔文,可能位置都比較偏,本地人去多。粥底唔杰,濃稠度中等,好鮮味,都要等20分鐘先上,蟹多羔飽肉,売都幾硬,隻蟹幾夠鈣,呢度應該有兩隻蟹。普通香港都有既蝦子面,偏咸。
普通香港都有既蝦子面,偏咸。
2017-01-02 2527 瀏覽
2016聖誕節黎到澳門搵食,由酒店搭的士黎到衣間肥仔文美食,響氹仔位置。落車時離遠已經見到門口極多人等緊位,心知不妙!幾驚特登黎到冇得食呀,好彩7:10黎到,等左半個鐘就有位喇,不過店員都會比左有book位果d先,都答唔實要等幾耐,今次我地等候時間算合理啦!皆因太多人關係,店員先響外面幫我地落左單先,讓我地入座後唔洗等太耐就有得食黎到肥仔文梗係食最馳名既精選啦!水蟹粥、雲吞撈麵、炸鯪魚球或墨魚丸(可揀炸雙丸就試到2種口味)另外我地叫左2支蔗汁。我地2個人似乎嗌得好多咁,不過唔緊要,特登黎到當然食得盡興啦!先黎個雲吞撈麵,份量不是很多,正常份量,好快已搞掂左再黎過水蟹粥,餐牌寫時價,店內都有標明$120一碗、$270一窩,不過如果叫一碗就食唔到精華,2碗先食到d!結果我地叫左一窩,起碼整隻蟹既精華都響度話咁快炸雙丸又到了,見到超級大粒我地都打左個突,今次屎梗喇,點食得晒呢?不過味道真係幾好味,本身一向覺得響澳門出名既都係鯪魚丸,點知有驚喜食落我覺得原來墨魚丸係好味d喎,唔知係佢真係整得好味d定咩呢?個人覺得點都要試下兩款丸先可比較到終於我地只食淨一粒丸,個人就飽到反左不過我覺得都好犀利嫁
另外我地叫左2支蔗汁。
雲吞撈麵
炸雙丸
終於我地只食淨一粒丸,個人就飽到反左
不過我覺得都好犀利嫁喇,如果本身冇咁肚餓可能都食唔到咁多添,最後我地埋單都只係$499,響澳門食野其實係咁抵
2016-12-26
雲吞撈麵
2016-12-24 1746 瀏覽
帶左星加坡朋友去这間餐廳4大2小 㸃左蟹粥 炸丸 雜菜煲 金沙骨 栗米斑塊 雲吞麵 每份portion 好大 本來都驚食吾曬 但好好味 小朋友最愛炸丸 我最愛蟹粥 又棉又入味。 環境乾淨帶小朋友方便 埋單 730 !
2016-11-06 4569 瀏覽
本來我們還想到牛記吃蟹黃撈麵,但係時間真係不夠了因為我哋已經訂咗七點鐘去吃我好掛念的水蟹粥。雖然我哋係訂咗檯但係去到都要等咗十分鐘先有位,因為佢地方唔大只得十數張檯在內咋。行咗成日真係有啲攰呀飲番罐可樂$16補充體力先^0^率先上枱嘅係蝦子雲吞撈麵$65,一上檯影相嘅時候已經不斷聞到蝦籽的香氣從鼻子衝上我的腦袋,吃下果然不負眾望麵質爽口彈牙,蝦子香氣蝦籽香而不鹹,而雲吞亦都足料彈牙好好味道呢,好吃得最後還要再encore多一碟喔!十多年沒有吃過澳門的水蟹粥$270/窩,每人可分到兩碗有多,粥底十分香綿,粥內富鮮甜蟹香味,雖然吃到有少少師傅,但吃吧我亦沒有太口渴的情況出現。牛腩煲$110十分大煲嘅牛腩煲,內裡有牛腩外還有不少牛筋,聽聞味道不俗但係個個都不算肚餓所以被冷落了!金銀蛋豬潤浸娃娃菜$88多謝好友們相揀淋身的娃娃菜,因為車爸爸剛整完牙不吃得太硬嘅蔬菜,上湯十分鮮甜而娃娃菜亦盡了本份索盡湯汁好吃得可以,可惜的是豬潤煮得過熟了較為乾柴呀!!尖椒炒豬肚$93這個菜鑊氣十足,內有我最愛吃的尖椒,可惜不夠刺激,豬肚煙韌有咬口好吸引呢!但係最得我歡心嘅就係呢個炸雙丸$120,每款丸有五粒之多
行咗成日真係有啲攰呀飲番罐可樂$16補充體力先^0^
但係最得我歡心嘅就係呢個炸雙丸$120,每款丸有五粒之多,而且每顆都大大粒,墨魚丸味道香濃,質感彈牙,而鯪魚丸吃下亦鮮甜沒帶腥,好高質素呢。
 最後叫多半隻菜膽雞$110,這個菜膽雞就唔係好掂喇!雞肉白雪雪兼冇雞味入口又嚡烚烚,不過菜心就超級淋甜好食喎,吃吧這一餐便完滿結束澳門之旅,我要趕快回家陪車車喇,希望有緣再來澳門玩過啦^0^
2016-10-29
2016-07-29 5068 瀏覽
上次黎澳門已經好想試...但上次冇做功課,唔知道佢唔開下畫...我地白行...今次一定要黎試下 !! 我地黎到門口已經好多人等緊位...我地大概等左 30分鐘左右就可以入坐 !!入到去都幾窄架 !! 不過大排檔 FEEL 係咁架啦 !! 澎澎聲叫想食既野 !!我地叫左蔗汁4個人 SHARE !! 當然唔夠分啦 !! 試下咋嘛 ~~野食方面叫左以下:1. 水蟹粥 -- 呢個粥好鮮甜 !! 雖然跟既蟹好明顯唔係水蟹 !! 其有蟹食下咪幾好 !! 水蟹冇肉食架嘛 !! 2. 豉油王炒麵-- 呢個我覺得油左少少 ~~ 減D油就好喇 !! 個頭抽好香 !! 麵都炒得好乾身 !! 唔錯 !!3. 炸雙棗-- 呢個係墨丸 + 魚丸 ~~ 我覺得呢個一般 ~~ 但魚丸比墨魚好食 !! 彈牙既其實 !! 但本來隻味冇乜囉...魚就比較鮮D !! 墨魚比較實 ~~ 亦唔夠鮮甜 !! 入面如果加多D馬啼就好喇 ~~4. 蒜蓉炒油麥菜 ~~ 普通野就不作介紹喇 !!5. 啫啫田雞煲 ~~ 呢個不得了 !! 我地食完番到黎香港都仲不停提緊佢 !! 田雞份量好多 !! 應該有 3-4隻 !! 田雞好大隻 !! 好

野食方面叫左以下:
1. 水蟹粥

2. 豉油王炒麵

3. 炸雙棗

4. 蒜蓉炒油麥菜 ~~ 普通野就不作介紹喇 !!

5. 啫啫田雞煲 ~~ 呢個不得了 !! 我地食完番到黎香港都仲不停提緊佢 !! 田雞份量好多 !! 應該有 3-4隻 !! 田雞好大隻 !! 好新鮮 ~~ 好彈牙 !! 隻雞脾不得了 ~~ 又大又甜 !! 入面仲有好幾塊豬潤 !! 唔細塊架 ~~ 個生熟度煮得好好 !! 田雞同豬潤過熟都唔好食 !! 我地連洋蔥同蔥頭呢D配料都清哂 !! 呢道菜值得10個LIKE !!!!!!
2016-03-27
  • 啫啫田雞煲
2016-07-26 2693 瀏覽
本來準備去官也街哪边吃心愛的水蟹粥,但因为对誠XX店食物和服務質素失去信心,所以在openrice上找到此店,便即管過去一試。一家人4大2細,兩老睇完水舞間后便坐的士過去這家店食晚飯。結果車費1架$30幾,1架$40幾!?今次點了水蟹粥,竹昇麵,椒盐白饭鱼和幾個小炒,食物味道非常美味,水蟹粥$270/窩,内有水蟹兩隻,粥底鮮甜可口,值得一試!雖然價錢一點也不實惠,但店員態度友善和食物的味道和質素可以作出彌補。只是店面太細,經常要等位,如果人太多便不太合适!

!?

2016-07-11
  • 竹昇面
  • 椒盐九肚鱼
2015-05-23 6556 瀏覽
那個黃昏吃完咖喱文,一肚氣,再轉戰肥仔文,終於從地獄返回天堂。生滾水蟹粥是招牌菜,$230一大窩,兩大隻水蟹無花無假,水蟹清甜鮮嫩多肉,一啖蟹一啖燙口的熱粥,十分滋味。炸雲吞併炸手打墨丸也是必吃,墨丸像乒乓波,香脆鮮味彈牙,但我更愛炸雲吞,略帶梘水味的雲吞皮用油炸後特別香特別脆,比薯片更味美。為試練厨師鑊氣而叫的蝦醬通菜牛也不得了,鑊氣十足,菜和牛肉都是生炒,我常懷著這卑微而合理的期望叫菜炒牛肉,十次有九次也失望,今次竟是第十次,是喜出望外,蝦醬鋪滿每一口菜每一口肉,無得彈。本來已動彈不得,還是執意要試這裡的竹昇麵,極彈牙,啖啖蝦子香,三兩口又遭消滅了。

2015-05-10
2014-09-15 5200 瀏覽
食物的水準問題不太大,一般正常水準! 旺角好幾十間食肆做到~是晚找宵夜食,想去黑沙灣的一哥冇開,司機話來呢到喎~以前來過一次,都有好多人去食,所以等下都ok,但今晚凌晨一點成間店得3檯人,有2檯已經食緊坐低就同你講粥,賣晒......都算啦﹗點野食...但超嚇人的價錢牌和超差劣的服務態度,等待超長時間的炒麵,足以令人不再回頭! $48一碗4粒的墨丸米 (係手打貨色,但係唔特別)$68 一碟炒麵 (等了半小時)等待的途中,佢地已經俾其他檯再鬧緊......人地叫了個麵,等了半個鐘,食完再等3個字先再來一個炒麵佢地店員的回答可為一絕﹗「我而家唔同你講啦﹗你發緊火,講來都冇用」追單時店員的賴理態度,你覺得想咁就去啦!

是晚找宵夜食,想去黑沙灣的一哥冇開,司機話來呢到喎~
成間店得3檯人,有2檯已經食緊
坐低就同你講粥,賣晒......
都算啦﹗點野食...

$48一碗4粒的墨丸米 (係手打貨色,但係唔特別)
$68 一碟炒麵 (等了半小時)

追單時店員的賴理態度,你覺得想咁就去啦!
題外話/補充資料: 我係第一次要給這樣的劣評,大家有興趣再去啦﹗
2014-09-14
$50 (宵夜)