2010-07-08 9 瀏覽
由於生日關係..所以朋友安排左今次去澳門玩因為天氣實在太熱,所以我地就去左旅行書介紹(義順鮮奶)食甜品(其實係香港都食過)一入到去...樓下滿坐.所以服務員.安排我地坐樓上.我地order甜品如下:雙皮燉奶$17...朱古力西米露$20...雙料椰汁特飲$20先來的雙皮燉奶..why似普通燉奶同香港不一樣.我就問店員..佢嘅回應是雙皮燉奶未有住/////(真攪笑)咁點解我地落單時佢唔講...之後來的朱古力西米露,,雙料椰汁特飲淡而冇味..我都唔明呢間野點解咁出名食品唔掂...服務更加唔掂.......我下次一定唔會再去

由於生日關係..所以朋友安排左今次去澳門玩

一入到去...樓下滿坐.所以服務員.安排我地坐樓上.
(真攪笑)咁點解我地落單時佢唔講...

食品唔掂...服務更加唔掂.......我下次一定唔會再去

2010-07-07
  • 無........
2010-04-25 15 瀏覽
適逢假日,前來到訪的旅客亦特別多.因為旅遊書與名人的介紹後,人就更加多了.但也是這個原因,當然要品嚐下遠近馳名的義順鮮奶 我們叫了:涷燉奶: 香滑,亮充滿奶香, 但個人認為略甜熱薑汁撞奶: 熱度適中, 不會太熱太涷, 再加上濃郁的薑汁, 相信在冬天品嚐,風味更佳!
但也是這個原因,當然要品嚐下遠近馳名的義順鮮奶
我們叫了:
涷燉奶: 香滑,亮充滿奶香, 但個人認為略甜
2010-04-06
  • 熱薑汁撞奶
2010-04-09 14 瀏覽
行過見門口勁多人等位,朋友想試下澳門義順同香港義順有乜分別,我點左凍雙皮奶($17),朋友點左木瓜奶($20)凍雙皮奶入口好滑,奶味好重,最正係無香港咁甜,香港個D實在太甜啦木瓜奶,都無香港咁甜,好濃木瓜味所以飲唔到奶味

我點左凍雙皮奶($17),朋友點左木瓜奶($20)

木瓜奶,都無香港咁甜,好濃木瓜味所以飲唔到奶味
好濃木瓜味
凍雙皮奶,最正係無香港咁甜
2010-04-05
好濃木瓜味
凍雙皮奶,最正係無香港咁甜
2010-01-22 10 瀏覽
早前看 城城哥介紹澳門的雙皮燉奶所以這趟是慕名前來冷的馳名雙皮燉奶是最愛還有溫暖提神的薑汁燉奶雙皮奶 滑滑的好比豆腐花,而且乳味重卻不失鮮甜薑汁奶 還未吃已聞到濃郁薑味撲鼻而來如果再遊澳門,必定去新馬路找義順

早前看 [冒險奇兵] 城城哥介紹澳門的雙皮燉奶
所以這趟是慕名前來
冷的馳名雙皮燉奶是最愛
還有溫暖提神的薑汁燉奶
雙皮奶 滑滑的好比豆腐花,而且乳味重卻不失鮮甜
薑汁奶 還未吃已聞到濃郁薑味撲鼻而來

如果再遊澳門,必定去新馬路找義順

2010-01-18
  • 冷馳名雙皮燉奶
  • 熱薑汁燉奶
Leitaria I Son Milk Cafe is located at Senado Square where the building is coloured in pink. This is the first time we tasted milk pudding.We ordered the double skin steamed milk , egg custard pudding, and polo bun.The hot custard pudding were steamed and kept warm in an oven and made a good dessert to kick start the day with sweet delicacies.

Double Skin Steamed Milk
Steamed Egg Custard
Polo Bun
2009-12-13
$22 (早餐)
Double Skin Steamed Milk
Steamed Egg Custard
2010-01-02 84 瀏覽
好食、又香、平過香港、一次過食兩碗!
好食、又香、平過香港、一次過食兩碗!
2009-12-31
除夕
2009-12-03 10 瀏覽
好像豆腐花。香滑可口。好吃。价钱:一試無妨 . 如果时常吃就很贵啦。服務:有个游客不知道怎样order,走去counter,指着食物问。服务生就很大声骂那个游客, 手指不要指来指去,不卫生!坐下,要吃什么就看餐牌! 建议不要问东问西,进去坐下就order.
好像豆腐花。香滑可口。好吃。

价钱:一試無妨
. 如果时常吃就很贵啦。

手指不要指来指去,不卫生!坐下,要吃什么就看餐牌!

建议不要问东问西,进去坐下就order.

2009-12-02
  • 双皮(冷或热都可以)MOP16,姜汁撞奶(热)MOP18。
2009-10-27 11 瀏覽
一枝公到新馬路, 想食甜嘢, 附近有義順, 好耐無食, go to try la.Environment : Ok la, tidy but a little bit crowdy.Services : 無乜Special, ok la.Food : 熱雙皮奶 : 好滑, have 奶味, 想食多琬, but $16 per each, 貴咗啲wor, so 打消念頭!唔知HK 是否咁貴? 有冇咁好食!

Services : 無乜Special, ok la.

唔知HK 是否咁貴? 有冇咁好食!
熱雙皮奶
2009-10-22
熱雙皮奶
2009-04-04 52 瀏覽
我第一次去義順試食.2個人一次過叫了雙皮奶.疆汁撞奶和燉蛋三樣野食全部要熱的 本人覺得3樣都好食.因味道又唔太甜,味道岩岩好.又夠滑^^我試過雙皮奶和疆汁撞奶兩樣溝起一齊食.好好食架!!!!!^Q^ 如下次我再去澳門.一定會再去食過 ^Q^

本人覺得3樣都好食.因味道又唔太甜,味道岩岩好.又夠滑^^

我試過雙皮奶和疆汁撞奶兩樣溝起一齊食.好好食架!!!!!

^Q^ 如下次我再去澳門.一定會再去食過 ^Q^

疆汁撞奶
燉蛋
2009-03-30
$23 (宵夜)
疆汁撞奶
燉蛋
2008-10-14 10 瀏覽
義順在香港都有,但去澳門無理由不去吃吧...要了熱和凍雙皮奶各一, 熱雙皮奶食落比較滑,不過兩者都很香很濃奶味.另外叫了個燉蛋,味道不錯.可能我們去的時候是平日,人不多,坐得都幾舒服,又唔會趕你走; 行到攰想找個地方抖抖食個甜品會是個不錯的選擇.
義順在香港都有,但去澳門無理由不去吃吧...
另外叫了個燉蛋,味道不錯.
$15 (其他)
2008-10-13 8 瀏覽
經過議事庭前地 o個間 同呢間 門口 的雪櫃 re-confirm. 証實 呢間 d凍雙皮奶係有皮的 ! 議事庭前地 o個間係冇咖!始終都係新馬路 的義順 好!
証實 呢間 d凍雙皮奶係有皮的 !
議事庭前地 o個間係冇咖!
始終都係新馬路 的義順 好!
2008-08-04 13 瀏覽
星期五,一行三人到澳門義順吃凍雙皮奶。店員端來雙皮奶,我看一看便問爲何燉奶上欠了那塊薄膜。店員回答:“暑假冇皮。” 此外,雖然味道OK,但雪得唔夠凍。幫襯一次夠曬數。

此外,雖然味道OK,但雪得唔夠凍。幫襯一次夠曬數。
2008-03-19 19 瀏覽
每次到訪澳門, 晚上食飯後, 一定來一碗雙皮奶. 不變的裝修, 不變的雙皮奶. 要食一定指定來新馬路老店. 別有風味.可惜這裡比較早關門, 宵夜的話, 要去議事前地那一間了.

可惜這裡比較早關門, 宵夜的話, 要去議事前地那一間了.
2008-01-15 16 瀏覽
沒什麼特別都是那些味道熱雙皮奶找不到雙皮得個甜字不過真係好熱熱親條脷!凍雙皮奶同牛奶布甸冇分別薑汁撞奶薑味勁重幾辣適合冬天食多d其實真係香港食都得...
沒什麼特別

熱親條脷!

凍雙皮奶同牛奶布甸冇分別

薑汁撞奶薑味勁重
幾辣適合冬天食多d

其實真係香港食都得...
(非會員)
2007-11-20 12 瀏覽