🍴雙皮奶 $32 (7/10)香港都有分店,不過朋友話澳門好食啲!雙皮奶面頭真係有薄薄嘅奶皮,入口超級滑,奶味超級濃郁,都幾唔錯嘅,甜甜地,不過冇想像中咁驚喜!推薦指數: 7/10味道唔錯嘅,不過唔使刻意嚟食!

🍴雙皮奶 $32 (7/10)

推薦指數: 7/10
味道唔錯嘅,不過唔使刻意嚟食!
2023-05-30 526 瀏覽
義順,相信大家對呢間雙皮奶都唔陌生,因為香港都有分店依家各式各樣甜品應用盡用,總起未必醒起呢啲樸實既味道,機緣巧合下,小編遊澳門路經新馬路既義順,決定食返碗雙皮奶🥣義順最最有名的甜點莫過於馳名雙皮燉奶,共有原味及薑汁兩種口味,有些人喜歡兩種點來比較看看,有些人則喜歡單純的原味,那你喜歡哪一種呢?義順牛奶公司最出名的招牌餐點就是這雙皮燉奶,,就是有一層表皮口感的醇厚奶酪,奶香濃郁,很好食,要離開澳門時都讓朋友想要再外賣一份😋
義順,相信大家對呢間雙皮奶都唔陌生,因為香港都有分店
2023-04-16 432 瀏覽
🇲🇴|義順牛奶📍新馬路381號—————————————-到左澳門最後一個Post添🥹有啲唔捨得!其實澳門細細地 但又好多嘢食真係一個短程旅行嚟講 非常之唔錯我覺得去到澳門點都要食轉義順😂因為義順真係太經典而且水準無點變 都係好開心——————————————🔖熱馳名雙皮燉奶 MOP32🔖熱冰花燉雞蛋 MOP27🌕🌕🌕🌕🌕熱辣辣食完個人好舒服🤣一細碗 食完唔好會飽但當下午茶/ 行到攰一攰去食當坐下都好 都啱啱好奶味 蛋味 都好香 而且質地好滑—————————————-📝去澳門必食!
🇲🇴|義順牛奶

下午茶
  • 雙皮奶
  • 燉蛋
2023-04-15 327 瀏覽
難得遊澳門見義順唔洗排隊,點知老板完全係破壞晒-行人對澳門嘅印象,義順服務態度差我可以理解(香港都出晒名)但係我明明叫薑汁雙皮奶,嚟到食咗一啖,先發現比錯咗原味,同員工表示想轉返薑汁,個女員工仲一臉茫然笑笑口不知所措,死都唔肯換返薑汁,重要問收銀個位兄台(疑似老闆)點算。。。。其實做飲食員工自己落錯單,叫廚房換過一個係咪真係咁困難?仲要講緊一兜雙皮奶only…最後搞咗勁耐終於換到,而呢一個時候神之操作亦啟動,收銀個位兄台由最前面嘅收銀特登走過黎我哋個位前面,大大聲又怒啤俾說話我哋😑內容大致上係:‘’而家啲人係咁㗎,咩食咗一啖就話唔要,社會上有好多呢啲人㗎,你哋自己要小心‘’我哋都聽到呆咗😑阿叔唔食你一啖,點知你俾錯,錯嗰個係自己員工,完全係顛倒晒😮‍💨味道方面,基本上同香港個間一樣,根本唔需要特登過去試。過嚟食嘢,唔係黎受你氣💪🏻冇下次😮‍💨完
2023-04-06 250 瀏覽
🇲🇴義順鮮奶·因為我哋見時間尚早 所以我哋就決定慢慢行吓澳門 冇搭酒店嘅shuttle 最後全日行左21.5k😂去左超多澳門local既小區 仲第一次去咗澳門個金蓮花廣場 我覺得佢勁似香港個金紫荊廣場 超得意🌺·熱馳名雙皮燉奶$32之後我哋食完肉鬆小貝經過見到呢一間分店冇咩人 唔使排隊 就入咗去食😌義順嘅燉奶真係好好食 佢係真係好鮮 好滑 好奶🐮雖然其實香港都有 但係係澳門成日見到都真係會突然之間好想食🤣·📍新馬路新馬路381號
🇲🇴義順鮮奶
熱馳名雙皮燉奶$32
熱馳名雙皮燉奶

📍新馬路新馬路381號
熱馳名雙皮燉奶
2023-03-21 218 瀏覽
📍義順鮮奶🇲🇴 新馬路新馬路公局新市東街1-7號第一次來澳門梗係要試吓佢啲遊客嘢將佢最出名嘅嘢食都食晒先呢間嘢香港其實都好似有分店不過做下遊客就試吓先個日都好多人排隊不過客似雲來 嚟得快食得快去得快嗰日大概等咗10分鐘左右就有位坐等多5分鐘就有嘢食😋凍馳名雙皮燉奶 $32幾好食嘅 重奶香味啲蛋都好滑不過其實就係普普通通啦總結 其實冇咩咁特別 唔使去澳門食😂唔會食第二次啦香港食澳洲牛奶公司都得留返d quota係澳門食其他野

📍義順鮮奶

香港食澳洲牛奶公司都得
留返d quota係澳門食其他野
  • 雙皮奶
2023-03-12 162 瀏覽
「新馬路任我行」步行區試行計劃真係吸引咗好多人😂 行到攰見到呢間餐廳就坐低咗食,真係好多人😂 俾人催嘅感覺好強烈😂 我哋兩嗰叫咗熱馳名雙皮燉奶$32同埋熱巧手薑汁撞奶$35,男朋友食得好快,我感覺到員工不斷望我食哂未😂 難怪有留意話同時間競賽😂不過因為客似雲來,啲嘢食都夠熱夠滑☺️

2022-12-28 274 瀏覽
❇️環境餐廳位置唔大,位置都唔寬闊當時都要等一陣先有位入去,所以通關無咁多人就可以去食下.❇️ 雙皮奶雙皮奶係餐廳既招牌甜品,一碗都要$32因為佢比較花功夫,時間,需要慢慢整先咁滑溜餐廳既牛奶係由自家牧場供應,所以超新鮮食落去又香又滑 就明白大家點解會排隊都等
❇️環境
餐廳位置唔大,位置都唔寬闊
當時都要等一陣先有位入去,所以通關無咁多人就可以去食下
❇️ 雙皮奶
雙皮奶係餐廳既招牌甜品,一碗都要$32
因為佢比較花功夫,時間,需要慢慢整先咁滑溜
餐廳既牛奶係由自家牧場供應,所以超新鮮
食落去又香又滑
就明白大家點解會排隊都等
2019-10-14 677 瀏覽
><澳門之旅 基本上係食,食同食一早bookmark晒要去邊間有人會睇google map帶路 只要跟住大隊行就得😂 廢柴mode always ON熱雙皮燉奶($32)要埋紅豆/蓮子/薑汁款式就加多3蚊第一次食就試最original ge熱食好似比較有奶香同甜d凍食就滑溜清爽d唔知同香港個間義順係咪同一間見佢餐牌冇寫香港有分店><><><><><><><><><><><><><義順鮮奶 Leitaria l Son新馬路新馬路381號
澳門之旅 基本上係食,食同食
一早bookmark晒要去邊間
有人會睇google map帶路
只要跟住大隊行就得😂 廢柴mode always ON
熱雙皮燉奶($32)
要埋紅豆/蓮子/薑汁款式就加多3蚊

><><><><><><><><><><><><><
義順鮮奶 Leitaria l Son
新馬路新馬路381號
2019-04-21 773 瀏覽
每一次你澳門都一定會去試食雙皮奶嘅次次都會去義順 不過係澳門唔同間嘅今次就去新馬路嗰間一如往常嘅公司文化員工對客嘅禮貌都係有待進步嘅今次仲誇張十足限時進食咁不過雙皮奶就一如既往咁好啦都係
每一次你澳門都一定會去試食雙皮奶嘅
次次都會去義順 不過係澳門唔同間嘅
今次就去新馬路嗰間
一如往常嘅公司文化員工對客嘅禮貌都係有待進步嘅
今次仲誇張十足限時進食咁
不過雙皮奶就一如既往咁好啦都係
2019-01-04 741 瀏覽
冇諗到第1篇寫的就是義順。好耐之前已經話佢差左好多,真係唔會去的食店。但今日心血來潮想食雙皮奶,而剛好想起佢,就打算俾個機會佢。點知得個嬲字。一坐低,明明唔滿人,硬要2個人坐埋一邊。明白的,要做生意嘛。張Menu放左響張枱,大大張,我睇到,但都多謝個員工用悔氣的語氣提我自己睇。明明我講左要凍雙皮奶,另1份都未點,只係講左個“熱”字,佢就走左,點叫都叫唔返。嚟的當然就嚟錯啦! 問都唔問下你,好似想迫你食你唔想食的。原本都打算想好聲好氣咁同佢講嚟錯左,但佢唔聽就走左。只好大聲叫住佢話佢錯,而其他員工仲要話: 唔洗理佢啦! What? 我錯左響邊呀?錯在我俾機會呢間野? 之後想同個收銀投訴,當然我就係透明的,理都冇理我。P.S. 野食一樣差如果大家喜歡受氣就走。但呢間野,我真心放響垃圾級!

之後想同個收銀投訴,當然我就係透明的,理都冇理我。

P.S. 野食一樣差

如果大家喜歡受氣就走。
但呢間野,我真心放響垃圾級!
因為呢間野食到一肚氣,本身我冇OPENRICE戶口都要開個上黎講,間野CP低唔在講,100分可以比可能只值35分,晚上去食員工態度差,環境同坐都係中下...都算LA,野食雙皮奶只有DD咁多皮,其實都可以說係中等水準,但對比個價錢係貴,加上有叫店內其他野食之類都係貴同CP底,但間野最大問題係呢間野員工態度真係真心差之後上黎一睇原來都唔少人覺得態度超差,只好勁後悔同自己講冇下次~

間野CP低唔在講,100分可以比可能只值35分,
晚上去食員工態度差,環境同坐都係中下...
但對比個價錢係貴,加上有叫店內其他野食之類都係貴同CP底,
但間野最大問題係呢間野員工態度真係真心差

之後上黎一睇原來都唔少人覺得態度超差,
只好勁後悔同自己講冇下次~
2018-10-04 708 瀏覽
眾所周知!義順鮮奶嘅雙皮奶係好出名嘅!好多人專登嚟呢度食!🤤🤤🤤🤤 當然我都唔例外啦!同時我又想試吓佢個紅豆冰波!咁就帶咗一杯紅豆冰試吓降降溫!佢一嚟到見到啲紅豆就知道係一般貨色啦!因為佢啲紅豆堅係硬!仲要非常之甜呀成杯野飲!真係非常失望!😭😭😭😭雖然喺呢度鋪頭係舊舊地, 地方都窄窄地, 但長期都好多人黎食!亦都好多人係遊客嚟嘅!總括而言,佢個雙皮奶真係好好食,個奶味好重!正🤙🤙🤙但係個紅豆冰就唔使是啦!
眾所周知!義順鮮奶嘅雙皮奶係好出名嘅!
好多人專登嚟呢度食!🤤🤤🤤🤤
雙皮奶

當然我都唔例外啦!同時我又想試吓佢個紅豆冰波!

咁就帶咗一杯紅豆冰試吓降降溫!
佢一嚟到見到啲紅豆就知道係一般貨色啦!
因為佢啲紅豆堅係硬!仲要非常之甜呀成杯野飲!
真係非常失望!
😭😭😭😭
紅豆冰

總括而言,佢個雙皮奶真係好好食,個奶味好重!正🤙🤙🤙
但係個紅豆冰就唔使是啦!
雙皮奶
2017-11-26 1381 瀏覽
呢次點左一碗凍薑汁撞奶一碗熱雙皮奶,我鐘意食熱既但夏天實在頂唔順要叫碗凍既平衡一下,薑汁撞奶既薑味都幾出,如果唔太受得薑既人要諗諗,不過我就係鐘意陣薑味。 再黎係食雙皮奶,嘩,第一啖,正,甜度剛好,搞到我食完一碗想再叫多一碗tim! 甜品上既速度非常之快,坐低嗌完,唔洗幾分鐘就有得食,但座位既舒適度就一般啦,始終佢都唔預人坐好耐。我黎過兩次,一次整多人,係新馬路個間,另一間係氹仔百老匯個邊就得我一枱客咋。
2017-07-30 1203 瀏覽
專程去義順食雙皮奶,每次去澳門都會來,一入到個阿姐態度超差又惡死,簡直受氣,唔會再去,超後悔專程由路氹來食,另外無公仔麵賣,豬扒包一般,差差差差差差差差差差差差
2017-07-30