95
54
39
等級2
10
0
2019-09-10 843 瀏覽
個friend鍾意懷舊野,出發去Macau之前已經指定要去禮記食雪糕。該店距離大三巴牌坊大約10 minutes 步程,就係馬路邊,用google map十分易搵。雪糕店黎講都算面積幾大,店內有40個座位左右,店內座位、擺設都係幾十年前咁既樣。點左個雪糕三文治,同一個椰子雪糕,雪糕三文治係三色既,白色、綠色、黃色,分別係雪呢拿,薄荷、椰子。雪糕質地,十分軟身,味道一般,綠色雪糕係藥水味,味道很假,份量很細少價錢貴
更多
個friend鍾意懷舊野,出發去Macau之前已經指定要去禮記食雪糕。

該店距離大三巴牌坊大約10 minutes 步程,就係馬路邊,用google map十分易搵。

雪糕店黎講都算面積幾大,店內有40個座位左右,店內座位、擺設都係幾十年前咁既樣。

點左個雪糕三文治,同一個椰子雪糕,
雪糕三文治係三色既,白色、綠色、黃色,分別係雪呢拿,薄荷、椰子。

雪糕質地,十分軟身,
味道一般,綠色雪糕係藥水味,味道很假,
份量很細少
價錢貴
223 瀏覽
0 讚好
0 留言
雪糕三文治,椰子雪糕
82 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2019-09-08
用餐途徑
堂食
人均消費
$30 (下午茶)
等級4
120
0
2019-08-29 523 瀏覽
🤤紅豆雪條第一次來,本來還打算坐下來吃支雪條歇歇腳,不過雪條實在太硬,加上店子已到打烊時間,咱們只好外帶,在附近站著吃。雪至非常堅硬的她呈橢圓柱體,吃一口,雪條內佈滿粒粒紅豆並有點起沙,吃罷整條也不會有偏甜的感覺,幾塊錢的她尚算不錯,路過的話可試試看啊!😊
更多
37 瀏覽
0 讚好
0 留言


47 瀏覽
0 讚好
0 留言

🤤紅豆雪條
第一次來,本來還打算坐下來吃支雪條歇歇腳,不過雪條實在太硬,加上店子已到打烊時間,咱們只好外帶,在附近站著吃。
雪至非常堅硬的她呈橢圓柱體,吃一口,雪條內佈滿粒粒紅豆並有點起沙,吃罷整條也不會有偏甜的感覺,幾塊錢的她尚算不錯,路過的話可試試看啊!😊
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
用餐時段
下午茶
等級3
59
0
2019-08-21 425 瀏覽
上網見到好多人推薦所以黎到澳門就潮聖下跟住個地圖行 好似行左好耐😂鋪頭既裝修好舊式 打卡既話非常特別😆叫左個出名既雪糕三文治係一個三色雪糕😎個盒好靚 好有傳統特色但味道就一般 無咩特別
更多
上網見到好多人推薦
所以黎到澳門就潮聖下
跟住個地圖行 好似行左好耐😂
鋪頭既裝修好舊式
打卡既話非常特別😆
叫左個出名既雪糕三文治
係一個三色雪糕😎
個盒好靚 好有傳統特色
但味道就一般 無咩特別
63 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級4
2019-08-10 904 瀏覽
澳門的營商環境同香港好唔同,好多老店都可以傳到第三代第四代,而且保存著當年的古早味,不需要創新,不需要新意思,賣最老的東西,最追不上時代的東西,就是生存的意義。在澳門,追不上時代而又好好生意,遠近馳名的老店,《禮記雪糕》算是一個表表者。這一次澳門行,我們吃完中午飯路過門前,就決定入來,試試他們的古早味雪糕。入到來《禮記》,無時無刻都是人山人海的。畢竟,在澳門保存到的古早味道,永遠都是咁吸引人及令不少老香港人及澳門人懷念的。縱使,這已經不再是最好的味道,也許這味道、這質感已經不合時宜,但出於名氣同好奇,同埋一個懷舊念舊的心理,總會令這些老店,增添捧場客。是日的雪糕球,有薄荷同雲呢拿,薄荷的顏色很綠,該是用上了好多 syrup。習慣了有朱古力豆夾習有薄荷雪糕內的我們頓時有點吃不慣。雲呢拿夠 creamy 已經足夠。芋頭同花生,花生雪糕非常之香口是一個亮點。而芋頭雪糕,顏色不夠紫,看起來有點奇怪。但吃入口時是充滿芋香的。雲呢拿味雪糕磚,看起有有少少似食一舊牛油既感覺。《禮記》的雪糕,其實唔係人人都咁中意,因為味道比較甜,雖香,但入口不夠細滑。吃慣了現代那些又香又滑又 creamy 雪糕的朋友
更多
澳門的營商環境同香港好唔同,好多老店都可以傳到第三代第四代,而且保存著當年的古早味,不需要創新,不需要新意思,賣最老的東西,最追不上時代的東西,就是生存的意義。在澳門,追不上時代而又好好生意,遠近馳名的老店,《禮記雪糕》算是一個表表者。這一次澳門行,我們吃完中午飯路過門前,就決定入來,試試他們的古早味雪糕。
28 瀏覽
0 讚好
0 留言
入到來《禮記》,無時無刻都是人山人海的。畢竟,在澳門保存到的古早味道,永遠都是咁吸引人及令不少老香港人及澳門人懷念的。縱使,這已經不再是最好的味道,也許這味道、這質感已經不合時宜,但出於名氣同好奇,同埋一個懷舊念舊的心理,總會令這些老店,增添捧場客。

是日的雪糕球,有薄荷同雲呢拿,薄荷的顏色很綠,該是用上了好多 syrup。習慣了有朱古力豆夾習有薄荷雪糕內的我們頓時有點吃不慣。雲呢拿夠 creamy 已經足夠。
30 瀏覽
0 讚好
0 留言
芋頭同花生,花生雪糕非常之香口是一個亮點。而芋頭雪糕,顏色不夠紫,看起來有點奇怪。但吃入口時是充滿芋香的。
30 瀏覽
0 讚好
0 留言
雲呢拿味雪糕磚,看起有有少少似食一舊牛油既感覺。《禮記》的雪糕,其實唔係人人都咁中意,因為味道比較甜,雖香,但入口不夠細滑。吃慣了現代那些又香又滑又 creamy 雪糕的朋友,好多都未必會喜歡《禮記雪糕》的這一種口感。但純粹是求味道的人,《禮記雪糕》的味道,的確比市面上一般的雪糕來得濃。
82 瀏覽
0 讚好
0 留言
禮記的招牌,三文治雪糕。是日分配到的三色是雲呢拿,朱古力同椰子味。半脆的威化,凍冰冰而且很有味道的雪糕。只是一樣不好,小朋友說不夠滑。
46 瀏覽
0 讚好
0 留言
47 瀏覽
0 讚好
0 留言
味道是不錯的,香味是十足的。不過,這一個欠了滑口感的古早味,的確不是人人都喜歡。但,這的的確確是爺爺嫲嫲輩,雪櫃未普遍之前的老雪糕味道同口感啊。《禮記》的堅持,某程度上,是值得加許的。
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
人均消費
$20 (下午茶)
同步刊載
等級3
31
0
2019-08-03 384 瀏覽
禮記雪糕店之前有俾某電視台介紹過(CCTVX),佢地店入面都有擺放TVBuddX,所以一望落觀感就已經差咗啲。佢地嘅位置係超級遠,不過為咗食冇計啦。佢地嘅舖頭超級大,目測可以坐60-70人,有卡位亦有圓枱。佢地餐牌上面有唔同口味嘅雪糕,亦有公仔麵下午茶餐之類嘅熱食。我地就叫咗花生味雪糕同一個雪糕三文治。花生味雪糕超級甜,係甜品愛好者嘅選擇,佢嘅花生味都好濃。而個雪糕三文治就有三隻味,不過個皮腍嘅,冇乜口感可言。
更多
禮記雪糕店之前有俾某電視台介紹過(CCTVX),佢地店入面都有擺放TVBuddX,所以一望落觀感就已經差咗啲。
佢地嘅位置係超級遠,不過為咗食冇計啦。佢地嘅舖頭超級大,目測可以坐60-70人,有卡位亦有圓枱。
佢地餐牌上面有唔同口味嘅雪糕,亦有公仔麵下午茶餐之類嘅熱食。我地就叫咗花生味雪糕同一個雪糕三文治。花生味雪糕超級甜,係甜品愛好者嘅選擇,佢嘅花生味都好濃。而個雪糕三文治就有三隻味,不過個皮腍嘅,冇乜口感可言。
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級2
11
0
2019-07-09 230 瀏覽
熱辣辣最啱食雪糕🍦🥜花生雪糕:好香花生味,唔會太甜🤘🏻香芋雪糕: 質地似真芋蓉,推薦👍🏻🥪雪糕三文治: 入面有雲呢拿、蜜瓜、花生味,幾清新,細細份唔會太飽
更多
熱辣辣最啱食雪糕🍦
🥜花生雪糕:好香花生味,唔會太甜
🤘🏻香芋雪糕: 質地似真芋蓉,推薦👍🏻
🥪雪糕三文治: 入面有雲呢拿、蜜瓜、花生味,幾清新,細細份唔會太飽
21 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級4
146
0
2019-05-23 364 瀏覽
在三盞燈吃過年飯後,在小街穿插行了不久,便到了禮記吃傳統的雪糕甜品,我們選吃了不同味道的雪糕紅豆冰,也要了一客舊式紙盒載的雪糕三文冶,懷舊之余也可懷緬一番舊時冰室的陳設氣氛,例如六十年代的冰室廣告畫、古色古香的雪糕櫃、禮記雪糕紙杯的歴史等。
更多
在三盞燈吃過年飯後,在小街穿插行了不久,便到了禮記吃傳統的雪糕甜品,我們選吃了不同味道的雪糕紅豆冰,也要了一客舊式紙盒載的雪糕三文冶,懷舊之余也可懷緬一番舊時冰室的陳設氣氛,例如六十年代的冰室廣告畫、古色古香的雪糕櫃、禮記雪糕紙杯的歴史等。
35 瀏覽
0 讚好
0 留言
36 瀏覽
0 讚好
0 留言
40 瀏覽
0 讚好
0 留言
27 瀏覽
0 讚好
0 留言
35 瀏覽
0 讚好
0 留言
39 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級4
141
0
2019-05-15 312 瀏覽
My friend recommended this ice cream place last time I visited them in Macau, but we didn’t get to come here last time. I forgot that she recommended the red bean ice cream, and so I got the ice cream sandwich instead. The box is so cute! But the ice cream sandwich was not that good... There were 3 flavors of ice cream in the sandwich, and I was trying to figure out each one. I could distinctly taste the white one and brown one, which is coconut and coffee, but I had a hard time figuring out the
更多
My friend recommended this ice cream place last time I visited them in Macau, but we didn’t get to come here last time. I forgot that she recommended the red bean ice cream, and so I got the ice cream sandwich instead. The box is so cute! But the ice cream sandwich was not that good... There were 3 flavors of ice cream in the sandwich, and I was trying to figure out each one. I could distinctly taste the white one and brown one, which is coconut and coffee, but I had a hard time figuring out the yellow one, and so we asked the worker there and he said it’s vanilla, but I still couldn’t taste it... The wafer that sandwiched the ice cream was soft and limp, but I expected it to be crispy. Tbh, the ice cream sandwich was cute, but didn’t taste that good. Might come back to try the red bean ice cream though, but the sandwich really wasn’t the best...
31 瀏覽
0 讚好
0 留言
28 瀏覽
0 讚好
0 留言
30 瀏覽
0 讚好
0 留言
144 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級1
2
0
2019-04-15 368 瀏覽
話說之前睇返以前一個飲食節目-回味無窮,有介紹禮記,之後就打算係澳門試下,可惜上兩次去澳門,因為某原因而無機會品嚐,今次去到就要食返次。先講雪糕既大細。唔知係咪電視畫面拍攝問題,望落個雪糕盒係幾大,但現實係好細。其次,味道方面,好記得KATHY(周汶錡)話以前既雪糕係清而不甜,而家果D比較濃同甜D,呢個雪糕真係比較甜,對我唔鍾意太甜既人黎講真係差左D。然後,今日個雪糕係朱古力、芒果加椰子,但其實我想食密瓜、芒果加椰子。希望下次去果時可以有機會食到。
更多
話說之前睇返以前一個飲食節目-回味無窮,有介紹禮記,之後就打算係澳門試下,可惜上兩次去澳門,因為某原因而無機會品嚐,今次去到就要食返次。先講雪糕既大細。唔知係咪電視畫面拍攝問題,望落個雪糕盒係幾大,但現實係好細。其次,味道方面,好記得KATHY(周汶錡)話以前既雪糕係清而不甜,而家果D比較濃同甜D,呢個雪糕真係比較甜,對我唔鍾意太甜既人黎講真係差左D。然後,今日個雪糕係朱古力、芒果加椰子,但其實我想食密瓜、芒果加椰子。希望下次去果時可以有機會食到。
28 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2019-04-15
等候時間
3 分鐘 (堂食)
人均消費
$20 (其他)
推介美食
  • 雪糕三文治
等級8
在上年10月份,我第一次跟這位男朋友一起走到澳門兩天遊!幸好!兩日也天朗氣清!沒有影響預期的行程!這兩天的行程由他話事!男朋友建議食雪糕三文治!恰巧!當日香港地鐵又有事發生,導致交通擠塞!連澳門人也得知此事! 我們專程走到 <禮記雪糕 > 一嚐 雪糕三文治,其實只是一般!他發現店內有部紀念幣壓幣機,MOP$10/個,有4款紀念幣圖案可供選擇!供應:雪糕及飲品雪糕三文治 $17這款三色雪糕三文治,令我勾起童年回憶! 保留懷舊包裝的三色雪糕三文治,威化吸收了濕氣,變得軟身,成份分別是白色的椰子味雪糕、黃色的芒果味雪糕、綠色是蜜瓜味雪糕;當中椰子味雪糕最為突出! 雪糕口感也尚算香滑!雪糕紅豆冰 $23紅豆冰好足料!  跟香港的港式紅豆冰有出入!紅豆煲蓉卻並非紅豆粒粒分明,我們也大讚真材實料!
更多
在上年10月份,我第一次跟這位男朋友一起走到澳門兩天遊!幸好!兩日也天朗氣清!
沒有影響預期的行程!這兩天的行程由他話事!男朋友建議食雪糕三文治!
32 瀏覽
0 讚好
0 留言
26 瀏覽
0 讚好
0 留言
恰巧!當日香港地鐵又有事發生,導致交通擠塞!連澳門人也得知此事!
 
43 瀏覽
0 讚好
0 留言
45 瀏覽
0 讚好
0 留言
25 瀏覽
0 讚好
0 留言
我們專程走到 <禮記雪糕 > 一嚐 雪糕三文治,其實只是一般!

他發現店內有部紀念幣壓幣機,MOP$10/個,有4款紀念幣圖案可供選擇!

56 瀏覽
0 讚好
0 留言
37 瀏覽
0 讚好
0 留言
29 瀏覽
0 讚好
0 留言
31 瀏覽
0 讚好
0 留言
40 瀏覽
0 讚好
0 留言
26 瀏覽
0 讚好
0 留言
供應:雪糕及飲品
31 瀏覽
0 讚好
0 留言
24 瀏覽
0 讚好
0 留言
139 瀏覽
0 讚好
0 留言
117 瀏覽
0 讚好
0 留言
154 瀏覽
0 讚好
0 留言
雪糕三文治 $17
這款三色雪糕三文治,令我勾起童年回憶!
保留懷舊包裝的三色雪糕三文治,威化吸收了濕氣,變得軟身,成份分別是白色的椰子味雪糕、黃色的芒果味雪糕、綠色是蜜瓜味雪糕;當中椰子味雪糕最為突出!
 雪糕口感也尚算香滑!
雪糕三文治
$17
25 瀏覽
0 讚好
0 留言
32 瀏覽
0 讚好
0 留言
雪糕紅豆冰 $23
紅豆冰好足料!
  跟香港的港式紅豆冰有出入!紅豆煲蓉卻並非紅豆粒粒分明,我們也大讚真材實料!

雪糕紅豆冰
$23
39 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2018-10-16
用餐途徑
堂食
人均消費
$20 (下午茶)
推介美食
雪糕紅豆冰
$ 23
等級4
103
0
2019-03-15 312 瀏覽
見宜間好多人都話去澳門必食所以一到埗第一站就黎宜度。椰子雪糕磚宜度最出名係雪糕磚,唔似普通食開既雪糕咁,宜個係比較實,好似手造咁,半磅都幾大舊下,我地三個人食啱啱好。
更多
見宜間好多人都話去澳門必食所以一到埗第一站就黎宜度。
椰子雪糕磚
70 瀏覽
0 讚好
0 留言
宜度最出名係雪糕磚,唔似普通食開既雪糕咁,宜個係比較實,好似手造咁,半磅都幾大舊下,我地三個人食啱啱好。
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級4
129
0
2019-02-26 375 瀏覽
今日去大三巴附近,順便去食吓雪糕,當然最方便就是禮記。食物款式多,但價錢偏貴。因為食物質素欠佳,所以唔值。禮記三文治雪糕最出名,盒裝懷舊風味,如純睇個盒的外表,會好吸引。不過,三文治雪糕的盒其實好很細,差不多比一盒煙盒還小。$17 一件其實計係開天殺價。雪糕有三種口味,白色是椰子味,綠色是「牙膏味」,黃色是唔知咩味。香蕉船又是一絕,一條香濃切半,加上鑵頭雜果和雪糕,盛惠 $39,我自己就覺得好唔值。而且啲雜果霉霉地,應該開鑵好耐,品質欠佳。雪糕「專家」?!令人深思 門面如此,如旅遊澳門,順去大三巴就一試無防。
更多
今日去大三巴附近,順便去食吓雪糕,當然最方便就是禮記。

食物款式多,但價錢偏貴
。因為食物質素欠佳,所以唔值

108 瀏覽
0 讚好
0 留言


禮記三文治雪糕最出名,盒裝懷舊風味,如純睇個盒的外表,會好吸引。不過,三文治雪糕的盒其實好很細,差不多比一盒煙盒還小
。$17 一件其實計係開天殺價

22 瀏覽
0 讚好
0 留言


27 瀏覽
0 讚好
0 留言


27 瀏覽
0 讚好
0 留言


22 瀏覽
0 讚好
0 留言


雪糕有三種口味,白色是椰子味,綠色是「牙膏味」,黃色是唔知咩味

30 瀏覽
0 讚好
0 留言


香蕉船又是一絕,一條香濃切半,加上鑵頭雜果和雪糕,盛惠 $39,我自己就覺得好唔值。而且啲雜果霉霉地,應該開鑵好耐,品質欠佳

20 瀏覽
0 讚好
0 留言


雪糕「專家」?!令人深思

17 瀏覽
0 讚好
0 留言


18 瀏覽
0 讚好
0 留言


門面如此,如旅遊澳門,順去大三巴就一試無防

22 瀏覽
0 讚好
0 留言

(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
用餐時段
下午茶
等級1
1
0
2018-12-26 345 瀏覽
I came here because I saw that it was an OpenRice award winner. I got the ice cream sandwich and it was not worth the calories. The ice cream was icy and hard, not creamy like ice cream should be. I’m not sure why this place has such good reviews and am convinced that either half of the reviews must be fake or Macau has low standards for ice cream.
更多
I came here because I saw that it was an OpenRice award winner. I got the ice cream sandwich and it was not worth the calories. The ice cream was icy and hard, not creamy like ice cream should be. I’m not sure why this place has such good reviews and am convinced that either half of the reviews must be fake or Macau has low standards for ice cream.

(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
外賣自取
等級4
315
1
2018-11-07 931 瀏覽
快閃澳門半天,去到已經過咗午飯時間,行去搵午餐食時已見到禮記在對面馬路, 一直未食過,已經心思思想試吓。食完lunch又經過對面,朋友要在附近辦事,唔想企响度傻等,叫埋妹子去禮記,可以坐低食個午後甜品,一邊嘆住一邊等...嘻嘻。原本店入面無咩客,有7、8個大叔跟住我們尾進入,即時成間店熱鬧起來,我們正研究吃什麼時,已聽到大叔們每人一個雪糕三文治,說是兒時回憶,有些又叫雪糕紅豆冰..... 我又湊熱鬧叫個雪糕三文治包裝懷舊上下兩塊威化吸收了冷氣,不脆是正常的啦。三色雪糕,白色是椰子很香滑,綠色是蜜瓜稍嫌味道濃了點,這兩個味道很易分辨。唯獨中間淺黃色的吃不出是什麼,我們猜想是花生吧,口感也滑。還叫了一杯雪糕涼粉,自選雪糕揀咗芋頭雪糕,吃得到芋蓉所以唔滑,有芋頭香幾好。涼粉是罐頭貨腍滑,糖漿份量剛好,唔太甜。食緊涼粉時又聽到大叔們起哄,每人叫了一支紅豆雪條,聽他們大讚怎樣怎樣好味,於是又想每人吃一支,堂食比外賣相差2元,看看時間差不多,於是外賣拎走,一邊行一邊食,好似紅豆沙加大大粒紅豆,真材實料,超級好味,甜度又剛剛好,正呀喂!下次都要食呀!
更多
快閃澳門半天,
去到已經過咗午飯時間,
行去搵午餐食時已見到禮記在對面馬路,
 一直未食過,已經心思思想試吓。
紅豆雪條
$7
51 瀏覽
0 讚好
0 留言


食完lunch又經過對面,
朋友要在附近辦事,
唔想企响度傻等,
叫埋妹子去禮記,
可以坐低食個午後甜品,
一邊嘆住一邊等...嘻嘻。
207 瀏覽
0 讚好
0 留言


原本店入面無咩客,
有7、8個大叔跟住我們尾進入,
即時成間店熱鬧起來,
我們正研究吃什麼時,
已聽到大叔們每人一個雪糕三文治,
說是兒時回憶,有些又叫雪糕紅豆冰.....
雪糕三文治
70 瀏覽
0 讚好
0 留言


 我又湊熱鬧叫個雪糕三文治
包裝懷舊
雪糕三文治
65 瀏覽
1 讚好
0 留言


上下兩塊威化吸收了冷氣,
不脆是正常的啦。
雪糕三文治
$17
51 瀏覽
1 讚好
0 留言

三色雪糕,白色是椰子很香滑,
綠色是蜜瓜稍嫌味道濃了點,
這兩個味道很易分辨。
唯獨中間淺黃色的吃不出是什麼,
我們猜想是花生吧,口感也滑。
雪糕涼粉
$23
48 瀏覽
0 讚好
0 留言

還叫了一杯雪糕涼粉,
自選雪糕揀咗芋頭雪糕,
吃得到芋蓉所以唔滑,
有芋頭香幾好。
涼粉是罐頭貨腍滑,
糖漿份量剛好,唔太甜。
紅豆雪條
$9
44 瀏覽
1 讚好
0 留言


食緊涼粉時又聽到大叔們起哄,
每人叫了一支紅豆雪條,
聽他們大讚怎樣怎樣好味,
於是又想每人吃一支,
堂食比外賣相差2元,
看看時間差不多,
於是外賣拎走,
一邊行一邊食,
好似紅豆沙加大大粒紅豆,
真材實料,超級好味,
甜度又剛剛好,正呀喂!
下次都要食呀!
雪糕球
$13
39 瀏覽
1 讚好
0 留言
72 瀏覽
0 讚好
0 留言
77 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2018-11-06
用餐途徑
堂食
人均消費
$30 (下午茶)
推介美食
紅豆雪條
$ 7
雪糕三文治
$ 17
紅豆雪條
$ 9
  • 芋頭雪糕
等級3
49
0
2018-10-02 537 瀏覽
相信禮記雪糕好多人都聽過㗎啦!細細個跟阿爸阿媽成日去食呢個紅豆雪條!一邊真係完粒紅豆㗎非常之正!🤤🤤🤤🤤最終點係佢個紅豆雪條唔會話好甜,但係呢就好好食!好有紅豆味!大家嚟到澳門一定要試試啦!😍😍
更多
相信禮記雪糕好多人都聽過㗎啦!
細細個跟阿爸阿媽成日去食呢個紅豆雪條!一邊真係完粒紅豆㗎非常之正!🤤🤤🤤🤤

最終點係佢個紅豆雪條唔會話好甜,但係呢就好好食!好有紅豆味!

大家嚟到澳門一定要試試啦!😍😍
32 瀏覽
1 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
人均消費
$30 (下午茶)
推介美食
  • 紅豆雪條