2023-07-11 370 瀏覽
明星匯check in處轉角位有間餐廳——東南薈食物質素唔錯。餐廳坐位闊落,環境幾好,服務員nice。最推介佢個喇沙,都幾多餸,湯底夠濃,想再濃啲可以問佢攞多啲喇沙醬。至尊黑豚叉燒煎蛋飯都好味,個叉燒好淋,不過個味道同香港叉燒唔同,個叉燒醬汁加左少少南乳。鹹蛋黃鮮魷都好味,好多蛋黃醬,份量算多。咁多嘢食嚟講咖喱牛腩飯就相對普通啲。雞絲粉皮都唔錯,份量合理。新濠會員有9折優惠,但如果用賭場積分換嘅餐券就無得折。

鹹蛋黃鮮魷都好味,好多蛋黃醬,份量算多。

咁多嘢食嚟講咖喱牛腩飯就相對普通啲。

雞絲粉皮都唔錯,份量合理。

新濠會員有9折優惠,但如果用賭場積分換嘅餐券就無得折。
  • 喇沙
澳門宵夜食乜好?呢間好食又飽肚!喺澳門睇完演唱會,返咗房沖涼之後,突然又覺得肚餓,就落返落去食宵夜第一次食呢間,叫咗兩個餐。一個餐已經有飯、油塘、有薏米水,仲有小食同水果。夠晒飽肚。黑松露野菌雪花牛肉炒飯配是日老火湯小食,冬瓜薏米水及時鮮水果個炒飯味道都唔錯,不過個白飯就唔係太入味但係味道係幾香嘅。小食係炸雲吞,好香口。另一個餐梅醬欖角排骨蒸飯配是日老火湯,冬瓜意米水及時鮮水果媽咪大讚好好味,話啲梅醬醃啲排骨好好味。一邊食一邊話好好味,起碼講咗五六次。哈哈仲話聽日要再食喎!不過呢間餐廳收11點,想食嘅話早少少去我哋入去嘅時候都差啲要截單。東南薈 (路氹城)路氹城路氹連貫公路新濠影滙娛樂場1樓1191號舖
澳門宵夜食乜好?呢間好食又飽肚!

喺澳門睇完演唱會,返咗房沖涼之後,
突然又覺得肚餓,就落返落去食宵夜
第一次食呢間,叫咗兩個餐。
一個餐已經有飯、油塘、有薏米水,
仲有小食同水果。夠晒飽肚。

黑松露野菌雪花牛肉炒飯
配是日老火湯
小食,冬瓜薏米水及時鮮水果

個炒飯味道都唔錯,不過個白飯就唔係太入味
但係味道係幾香嘅。
小食係炸雲吞,好香口。

另一個餐

梅醬欖角排骨蒸飯
配是日老火湯,冬瓜意米水及時鮮水果

媽咪大讚好好味,話啲梅醬醃啲排骨好好味。
一邊食一邊話好好味,起碼講咗五六次。哈哈
仲話聽日要再食喎!

不過呢間餐廳收11點,想食嘅話早少少去
我哋入去嘅時候都差啲要截單。

東南薈 (路氹城)
路氹城路氹連貫公路新濠影滙娛樂場1樓1191號舖
2021-07-12 285 瀏覽
中午去吃的,感觉味道一般,肉骨茶汤比较少,但食材还是蛮非富的,时蔬味道还不错,服务员没说菜品量大量小,从而导致我点多了,剩了很多,觉得很浪费。餐厅环境一般般,吃饭也感觉周边很嘈杂,服务员态度还可以。
2021-07-12
  • 鲜核桃百合炒蔬菜
2019-07-03 546 瀏覽
收工同同事食埋飯先返歸~成班吃貨想試哂新濠既食肆為止其中一個話想試呢間 一於就拉大隊去餐廳係賭場入面 唔算起眼入到去好多座位 有一大半都係國内同胞我地又放肆咁嗌野食 補返工作的辛苦~肉骨茶 跟油炸鬼😅😅個人覺得兩者唔係幾夾肉骨茶亦唔夠藥材味 似老火湯燒味雙拼义燒拼燒腩仔义燒都淋身肉嫩 燒腩仔唔夠脆海南雞飯成碟都係雞胸🙄🙄個油飯好食既 個湯味精到爆錦鹵雲吞er.....以我所知 錦鹵雲吞係好大塊炸皮架嘛。。。同埋最緊要係點個醬食個雲吞上左五分鐘碟醬都未到見到咁大家o哂咀辣子雞正常味 但好油~杏仁芝心墨丸呢個好食 夠熱夠脆 中間流心 鼔椒蜆呢碟野唔知搞乜 淡某某d汁杰到鼻涕咁 殼多過肉兩個菜好正常既菜 無問題的荔枝咕嚕肉d荔枝係好食既 食得出唔係罐頭荔枝但個堆肉真係完全唔掂 用梳打粉喇到好鞋零肉味 同埋太酸 超搶喉 個個食第一啖都咳炸薯條有少許黑松露 唔夠熱但夠脆串燒拼盤 雞牛羊d肉梅梅地 大家都話唔好食葡色乜乜炒飯個味似唔夠味既西炒飯咁🤦總結:餐廳服務麻麻 成日上菜唔上醬汁有漏單情況 侍應反應較遲緩
收工同同事食埋飯先返歸~
成班吃貨想試哂新濠既食肆為止

其中一個話想試呢間 一於就拉大隊去
餐廳係賭場入面 唔算起眼
入到去好多座位 有一大半都係國内同胞

我地又放肆咁嗌野食 補返工作的辛苦~

肉骨茶 跟油炸鬼😅😅

錦鹵雲吞

個雲吞上左五分鐘碟醬都未到
見到咁大家o哂咀

辣子雞

正常味 但好油~

杏仁芝心墨丸

餐廳服務麻麻 成日上菜唔上醬汁
有漏單情況 侍應反應較遲緩
2019-06-30
2018-03-17 818 瀏覽
很喜歡食燒鵝大概因爲我阿哥是美國人他最恨食燒鵝在美國無得食也新濠影匯有間富東南薈都幾注重燒味我一見燒鵝就肚餓其實當然是為食如果只點燒鵝拼义燒這裡我會好評一些不過這裡的食記也不是太好冒險叫個88$炆米樣子⋯⋯點辣竟送上泰國的我認真地叫來個潮州人的雙米分別是米粉和米線但幾失敗的烹調雖難吃加點潮州辣椒油有些魚片幾個蝦仁也算 吃掉了⋯⋯為什麼那麼劣評說明魚湯炆但湯太咸太傑⋯這對廣東省食客實在很倒米咸的米如何入口?魚片水準不錯👌然而個米非炒非湯這種炆煮:兩個字趕客
很喜歡食燒鵝

優惠券
  • 燒鵝
  • 黑豬叉燒
2018-01-14 520 瀏覽
we have dinner at Spice rd Studio city Prices are ok Especially when we have no money 💰 only limited menu A combination of 2 Bbq meat Costs 138$Including fried goose I choose Bbq goose and Bbq porky 🐷 Very good quality and quantity Black pig taste excellent and much honey 🍯 also my friend chooses fish balls noodles When we leave I find there's no more goose The last part is under the knife of the young chef 👨‍🍳 Good work Keep on your standard
we have dinner at Spice rd

Keep on your standard
2018-01-14
現金券
2018-01-11 352 瀏覽
冬日野味火锅是套餐哦!不是自助哦!我可以再添加哦!不是自助!不是自助!不是自助!重要的事情说三遍!服务员态度极差,好像别人欠了他的钱一样!对顾客很轻蔑!不会再来的一家餐厅!
2017-01-28 818 瀏覽
在酒店房裡晚上又饞咀,一於往下面賭場附近覓食......十時許,部份餐廳已關門或準備關門,走到這裡發現還有吃的,看看餐牌見有炒粉麵,二人來一碟做宵夜都不錯。侍應放下兩杯水,水杯好別緻。點了一個越式菠蘿酸奶特飲 ($45),菠蘿和酸奶味道很搭,味香甜,配著惹味的炒貴刁,好喜歡。檳城炒貴刁 ($98) 貴刁粉的口感好,配料十分多,有爽口短肥那種芽菜、韮菜、大隻鮮甜蝦仁、彈牙魚片,因為鑊氣夠,散發著魚露香氣,配上馬來風的辣椒醬,滋味過癮,十分有東南亞路邊排檔的風味,我決定,甚麼高脂肪、卡路里......通通暫時拋諸腦後。今天暫時試了兩間新濠天地内的餐廳都感到非常滿意,既然今期有信用卡優惠,我決定明天中午要再多試一間餐廳。(註:用中銀銀聯卡簽賬85折)
侍應放下兩杯水,水杯好別緻。
越式菠蘿酸奶特飲

檳城炒貴刁
2016-11-07
$65 (宵夜)
信用卡優惠
越式菠蘿酸奶特飲
檳城炒貴刁
2016-03-28 1304 瀏覽
放假黎澳門玩,揀了住星豪,外面落住雨,廢事去咁遠,晚餐就係酒店解決吧。係門口睇睇餐牌,見呢間東南薈好似幾ok咁樣,就食呢間啦,店內好濶好乾淨,環境唔錯喎。枱上餐具精緻,茶杯係水壺造型,調味料樽成蒜頭狀,幾搞笑椰香咖央多士配溫泉蛋 $42好耐無食過咖央,而點了呢個小食,甜甜的帶椰香,勁多咖央醬,一啲都唔姑寒,烘熱過的麵包軟熟,一個包已經好飽肚。至於那碟溫泉蛋就無乜驚喜,兩隻半生熟蛋欠蛋香,總算滑口不帶腥味。椰汁喇沙湯麵 $88做得好嘅喇沙湯係好好飲嘅,試下呢度啲先。果然出色,奶滑帶微辣又富椰香,仲有濃濃嘅海鮮味,味道好balance。麵條有油麵同米粉,爽口又彈牙,吸滿湯汁超正,一碗食完暖笠笠,湯都飲哂。印尼海鮮炒飯 $98有一隻蛋,兩條豬肉串燒,三隻單骨雞翼,伴碟仲有蝦片同醃過咸咸酸酸嘅雜菜,雞翼略咸,炒飯很油,呢個一般啦。馬來椰漿飯配咖哩雞 $88椰漿飯原來係咸的,係香港只食過甜椰漿飯,呢個咸咸地又幾得意喎。咖喱汁幾稀,唔太好撈飯,但雞件嫩滑,份量亦多,收貨了。脆皮麵包咖哩雞 $108呢個咖哩雞又唔同上面個種,汁較濃,香料味更强烈,椰汁味亦重,一啲都唔辣,入面好多雞件同薯仔,兩者都炆得
枱上餐具精緻,茶杯係水壺造型,調味料樽成蒜頭狀,幾搞笑
椰香咖央多士配溫泉蛋 $42
椰汁喇沙湯麵 $88
印尼海鮮炒飯 $98
馬來椰漿飯配咖哩雞 $88
脆皮麵包咖哩雞 $108
呢個咖哩雞又唔同上面個種,汁較濃,香料味更强烈,椰汁味亦重,一啲都唔辣,入面好多雞件同薯仔,兩者都炆得入味。麵包外脆內軟,吸了咖哩汁好正,淨係食呢個都飽到爆。
原味燒餅 $20
唔知道個咖哩包咁飽,仲一早落定個薄餅諗住點咖哩汁食。呢個餅又做得好好味喎,煙韌有口感,點喇沙湯食一樣咁正。

地方大,服務好,住酒店仲有七節優惠,埋單唔使四百蚊,真係物超所值,好滿足呀
2016-03-09