2024-03-20 248 瀏覽
咱们就是说隐隐约约觉得有点子普通🌚所有的都是无限量点,但是龙虾扇贝这些每点一次要等20分钟。🦐虽然能感受到食材用量之好,但是就是说做都有点咸,味道比较一般🧁甜品区没有什么很经验的小甜品,都属于比较基础款,但是味道也还不错☄️全场最喜欢的是我的大椰子和小苹果
咱们就是说隐隐约约觉得有点子普通🌚
☄️全场最喜欢的是我的大椰子和小苹果
2024-01-11 860 瀏覽
<2023最好自助餐> #ejs美食上年食咗5,6間自助餐,發覺真係一般般,價錢對唔上食物嘅質素🥲但臨尾食嘅呢間<巴黎人自助餐>就比到驚喜我地。完全feel到咩係誠意🤩──────────🍽開餐🍽─────────$688食到以下嘅野,以嫁through官網book仲送餐卷補貼,香港同價位真係比唔上😆呢到由頭盆開始,去到甜品全部都唔失禮,極多款,用料唔差😎下面會有幾樣我地嘅重點推介推介🙋🏼‍♀️🙋🏾‍♂️:⭐️帶子刺身🐟⭐️⭐️黑松露烤龍蝦🦞⭐️⭐️拖羅他他🐠⭐️⭐️炸物拼盤🍤⭐️⭐️⭐️梳乎厘🍰⭐️雜果冰茶🍎🍇
<2023最好自助餐> #ejs美食

⭐️雜果冰茶🍎🍇
原切拖羅他他
2023-12-28
原切拖羅他他
四五年前經常光顧,當時感覺不過不失,估唔到現在重開竟然交足貨,性價比高。相比每況愈下的四季鳴詩好很多。長腳蟹🦀大蟹鉗🦀️海鮮蝦🦐煎蝦碌🦞芝士龍蝦熱盤種類很多,蔬菜🥬蒸魚🐟羊腩煲🐏片皮鴨🦆青口🦪生蠔亦兼有印度類薄餅🍕義式pizza等唯一刺身🍣壽司,稍為遜色一款糖水有龍眼肉杞子雪耳的五味茶,十分喜歡甜品部非常精緻,感受師傅亦很用心$688/一位與香港酒店自助餐比較尚算合理,服務態度也不錯👍
四五年前經常光顧,當時感覺不過不失,
估唔到現在重開竟然交足貨,性價比高。
相比每況愈下的四季鳴詩好很多。
長腳蟹🦀大蟹鉗🦀️海鮮蝦🦐煎蝦碌🦞芝士龍蝦
熱盤種類很多,蔬菜🥬蒸魚🐟羊腩煲🐏
片皮鴨🦆青口🦪生蠔
亦兼有印度類薄餅🍕義式pizza等
唯一刺身🍣壽司,稍為遜色
一款糖水有龍眼肉杞子雪耳的五味茶,十分喜歡
甜品部非常精緻,感受師傅亦很用心
$688/一位與香港酒店自助餐比較
尚算合理,服務態度也不錯👍

2023-12-03
2023-11-24 791 瀏覽
係澳門食過Mezza9, 美高梅盛事, 上葡京自助山同埋澳門觀光塔自助餐, 我覺得巴黎人自助餐係整體黎講質素最高。自助餐黎講款式好齊,唔會太多多到未識選擇食唔哂咁。重點之一係即整龍蝦,蝦彈牙入味。燒肉算普通,雖然好似係推介之一。填鴨標準發揮,都算係一個回本位。即開生蠔雖然唔算肥美但新鮮完全唔惺。我個人覺得重點位之一係麵區,冇錯係平時食自助餐唔會點理既麵。因為佢個拉麵同刀削麵係即場拉或者即場削,可以望住師傅表達個技術,對港仔黎講都幾新鮮。
  • 北京填鴨
  • 刀削麵
2023-07-20 1879 瀏覽
『號外📣巴黎人自助餐凱旋回歸啦❤️‍🔥』🇲🇴自助餐控起來啦!巴黎人自助餐繼疫情後終於重開了🔥法式瑰麗堂皇的用餐體驗再次擊中小編的心🤭高品質食物應有盡有,家人們都吃得超開心,絕對適合這個暑假帶齊親戚朋友來好好吃到飽😘💕自助餐薈萃了多國美食料理,從前菜到甜品都看得出滿滿的誠意;超吸引的新鮮海鮮吧到牛扒、龍蝦高級食材區再到超級精緻的法式甜品區🫶🏻真的不要太滿足【必試推薦】⚜️海鮮盛宴:包括新鮮即開生蠔、小龍蝦、長腳蟹和鮮蝦,保證讓您嚐到最新鮮的美味🩵⚜️芝士焗龍蝦,新鮮出爐的拉絲芝土口感和彈牙的龍蝦肉,口感豐富。😗⚜️芝士奶油黑松露意粉,是小編最愛😛的奶油麵條在原汁原味的芝士醬上搭配現磨黑松露,香濃無比⚜️各式刺身拼盤,包括吞拿魚、三文魚、甜蝦和青口🍣⚜️各式甜品,即焗疏乎厘配上法式馬卡龍,絕對是少女的夢想💕⏰時間:晚上6:00至晚上10:30💰價格:成人 澳門幣688+ 兒童(4至12歲以下)澳門幣388+《Le Buffet 巴黎人自助餐》📍澳门巴黎人酒店一樓3100號☎️+853 8118 8822______________________________ 🔎一本分享吃喝玩樂的雜誌 查看更多高質吃
『號外📣巴黎人自助餐凱旋回歸啦❤️‍🔥』

【必試推薦】
⚜️各式刺身拼盤,包括吞拿魚、三文魚、甜蝦和青口🍣
⚜️各式甜品,即焗疏乎厘配上法式馬卡龍,絕對是少女的夢想💕

⏰時間:晚上6:00至晚上10:30
💰價格:成人 澳門幣688+
兒童(4至12歲以下)澳門幣388+

《Le Buffet 巴黎人自助餐》
📍澳门巴黎人酒店一樓3100號
☎️+853 8118 8822
______________________________ 🔎一本分享吃喝玩樂的雜誌 查看更多高質吃喝玩樂攻略 #澳門美食 #澳門吃貨 #澳門必食 #macau #macaufoodie #macaucafe #instamacau #instamacaufood
今次澳門兩日一夜之旅去左巴黎人staycation✨官網預訂包自助早餐本身唔知咁出名食完發現有驚喜💓我地仲訓到10點先出去食 搞到差啲游唔切水💦早餐供應時間 朝早7點至下午1點~慢慢食可以當埋lunch buffet(´▽`)Walk in黎食性價比都好高 成人$398 小童$199🤏🏻又係令人心情非常愉快的一餐😙自助早餐種類非常多而且精緻一坐低會見到一個即點即做Menu🔖竟然有龍蝦🦞扇貝同燉湯揀 每人每次可以點一份換言之龍蝦係任食的 大約等10分鐘就會送上⏳龍蝦唔算好大隻但肉質都係彈牙新鮮忌廉芝士焗扇貝就正常發揮 都係留肚叫龍蝦食啦📍燒烤區有燒得幾好味既和牛扒🥩日式料理區既厚切三文魚都好肥美 瘋狂encore熱食區既XO醬炒蘿蔔糕同川味龍蝦鉗都好推薦粉麵區有師傅即場製作拉麵同刀削麵🍜叫了碗清湯牛展刀削麵 牛展炆到好腍好入味📍最令我驚喜既係甜品區🎠不停轉動既旋轉木馬擺滿左好多甜品🧁仲有好多牛角包🥐葡撻 點心選擇 擺放得好精緻臨走叫左個牛角包窩夫🧇雪糕食 好滿足🤏🏻📍飲品區竟然有我最愛既即開椰青🧉椰青太受歡迎 大約排左10分鐘到先拎到椰青好大個又重手 飲落好清甜 🥥另外都有好多鮮榨果汁同
今次澳門兩日一夜之旅去左巴黎人staycation✨
官網預訂包自助早餐
本身唔知咁出名食完發現有驚喜💓
我地仲訓到10點先出去食 搞到差啲游唔切水💦
早餐供應時間 朝早7點至下午1點~
慢慢食可以當埋lunch buffet(´▽`)
又係令人心情非常愉快的一餐😙

椰青好大個又重手 飲落好清甜 🥥
另外都有好多鮮榨果汁同水果奶昔🥤
新鮮士多啤梨奶昔🍓都好好飲 唔會太甜好新鮮
2023-06-26
$398 (早餐)
早上和T先生過來加錢食自助餐,供應時間為7am - 1pm,時間不限,你可以坐、食到1pm 都得。餐廳好大,可容納幾百人, 職員都多,執碟都密密手。周圍行下睇有咩食:-中,日,西式,亦有果汁,椰青,即磨咖啡,種類繁多,充滿視覺效果,令令人開心,因為感覺有好多種類,樣樣都試下⋯而且望上去好似幾唔錯咁⋯其中亦有3款即叫即煮既食物:-1)石斛海參老雞湯 - 偏甜,可能紅棗份量多左,亦唔似老火湯既味道😑2)金銀蒜香蔥蒸波士頓龍蝦 - 蒸耐左,偏老和鞋,味道一般。3)忌廉芝士煙肉焗扇貝 - 味道算是可以。係琳琅滿目,但味道不是期望呢~~ 蒸燒賣,素餃算是較好的;燒牛肉、手工拉麵、蒜蓉菜心、煙三文魚還可以;其他的還真的是麻麻地⋯餐廳職員都密密手執碟和執枱,而且亦有禮貌。😇事後食評:-價錢:3.0/5.0味道:2.5/5.0環境:3.5/5.0衛生:3.5/5.0服務:3.5/5.0

周圍行下睇有咩食:-

其中亦有3款即叫即煮既食物:-
石斛海參炖老雞湯

金銀蒜香蒸波士頓龍蝦

3)忌廉芝士煙肉焗扇貝 - 味道算是可以。
忌廉芝士煙肉焗扇貝

餐廳職員都密密手執碟和執枱,而且亦有禮貌。😇

事後食評:-

價錢:3.0/5.0
味道:2.5/5.0
環境:3.5/5.0
衛生:3.5/5.0
服務:3.5/5.0
2023-06-19
早餐
住巴黎人酒店當然係因為佢夠新,同埋睇佢個鐵塔。當時做緊promotion ,訂房送早餐buffet ,咁梗係要試下。果日差不多10幾落到黎,我目測裡面有好多枱,不過都差不多座左9成客人,可能大部分都係免費。等左10分鐘就有位。先黎第一round,炒蛋好多人排隊,炒得幾香口,而且配窩夫一流,窩夫都係即制,不過每次數量唔多,但整得快,食住其他嘢返黎就有得食。這間嘅款式比較多選擇,有三至四十樣,有中,西,泰,日式。另外,有唔同嘅咖啡揀,我都飲左幾款。侍應執碟都好密,抵贊。
等左10分鐘就有位。

即制waffle

這間嘅款式比較多選擇,有三至四十樣,有中,西,泰,日式。
另外,有唔同嘅咖啡揀,我都飲左幾款。
侍應執碟都好密,抵贊。

2019-12-15
早餐
即制waffle
2019-12-11 4505 瀏覽
性價比好高的自助晚餐👍🏻都好抵食,有龍蝦🦞鵝肝,長腳蟹等等🥰環境舒適,食物款式好多,刺身好新鮮,甜品超級多和精緻,餐廳職員有禮貌又好笑容😻值得來食👍🏻係某平台訂購有優惠,350元一個好抵食😻龍蝦肉好彈牙😻😻😻😻😻😻全場最正就係鵝肝😋😋
2019-11-30
生日
  • 芝士龍蝦🦞
  • 鵝肝
2019-12-11 2939 瀏覽
澳門有林林總總既自助餐,唔同既酒店都有唔同既注打,有海鮮,即制,大眾化,高級,款式多等等。e間巴黎人自助餐,價錢相宜,三百幾蚊就食到好多法式食品,CP 值都算高。去到門口已經見到人山人海,確認訂位之後就入座。同其他自助餐一樣,凍海鮮有蟹腳、蝦,青口、螺等等,但沒有生蠔和凍龍蝦,沒有麵包蟹。特色係每半個鐘就會推出一次即煎鵝肝或者芝士焗龍蝦,唔好既地方係,每次聽到噹別鐘聲之後,一堆人就衝去排隊,場面都幾震撼,幾十人一次衝出去搶野禁,興幸既係,就算你排到最尾,都只要等大約五分鐘就可以排到。E間自助餐,CP高,所以人多,住客也很多。
E間自助餐,CP高,所以人多,住客也很多。
粉麵檔
即煎鵝肝
芝士焗龍蝦
馬卡龍
2019-08-07 5397 瀏覽
準備了過去慶祝老婆生日,所以一早在網上預訂咗4人自助餐(預定了三個大人一個小朋友), 網上折扣後總共價錢大概$1090左右。此價錢相當抵食(成人平日晚餐門市正價就$428+10%,小孩半價)。食物方面: 有幾款魚生選擇,都有鵝肝有龍蝦輪流供應(要排隊但無限次數)。另外有幾個唔同國家菜式,每個都有幾樣,選擇唔算特別多! 雪糕甜品樣樣都基本齊,但唔啱我口味我冇食,只食咗幾個鵝肝(比我想像中大塊,好似麥記嘅薯塊)一份龍蝦,再食下其他已經夠飽啦. 整體來講已經相當滿意,呢個價錢已經冇乜好挑剔,性價比相當高。
2019-08-01
生日
用餐優惠
信用卡優惠、優惠券
  • 鵝肝
  • 燒肉
  • 龍蝦
因為同媽媽過黎玩幾日,入住巴黎人酒店,我地買嗰個package 包埋既自助午餐or 晚餐,咁我地就㨂左自助晚餐啦。巴黎人呢度真係好大,行到好似迷宫咁。黎到之後因為都比較多客,要排下隊之後由waiter 安排我地入座。自助晚餐黎講刺身嗰d 款就唔算多,基本嗰d 三文魚嗰d 就有既,壽司嗰d 都係得幾款,咁海鮮類就有蟹腳嗰d,都ok 既,但又唔係話超好食囉,不過都係自助餐質素啦!最驚喜係有鵝肝食,不過係喺我地食到飽飽地既時候先發現有鵝長,咁都唔係食左好多既。總結黎講係ok 既,唔錯既自助晚餐啦!
總結黎講係ok 既,唔錯既自助晚餐啦!
2019-06-04 5292 瀏覽
今日過左澳門巴黎人食lunch Buffet,上網訂又方便又平,估唔到選擇都幾多。冷盤有青口又有龍蝦仔,見龍蝦仔好多人拎於是夾左隻黎試,咸咸地但個人認為龍蝦都熱食較好食。冷盤果邊都幾多沙律菜選擇,連火箭菜都有,反而熱盤選擇少D,但有個燒味區,D燒排骨好好食!中間位置亦有中式點心,有蝦餃燒賣呢D大路野,我就最欣賞佢既小籠包,雖然唔係成隻都好多湯係入面但個肉好好食。令我有驚喜既係麵包區,麵包唔係硬過石頭果款,有幾款唔同選擇,係另一邊有南瓜濃湯,配麵包食一流!
响新濠睇完水舞間,因有在巴黎人做的朋友介紹,所以到其自助餐餐廳吃晚飯。但坐下不到十五分鐘,己肯定 (絕對肯定) 這是澳門最差的 buffet. 星期六收四百多元,本來已沒甚麼要求。但想不到連基本服務態度都设有,食物全都是下價嘢,無生蠔,無龍蝦,連普通嘢帶子都要十五分鐘煮一次,每次限取一碟,一圍枱六人有老人家叫人怎辦?煮完帶子等十分鐘再煮鵝肝,想問大家用餐時間限二小時,(當晚仲要得半埸人) 在這情形下怎吃自助餐?凍嘢得蝦,青口,蜆,長腳蟹得個咸字,飲品得菓味穌打水,但味道淡到似清水。熱食似街市食店賣三十蚊盒二餸飯 (鹵水雞翼, 生炒骨) 個d質數,印度嘢响煲度,但竟然是凍的,奇聞。甜品算正常d,但唔好話四百幾,九十九蚊都唔去呀,好心酒店做唔到平價就唔好做喇,自毁招牌。同時比多d資源去陪訓吓d員工,連基本服務態度都未識呀。
2019-05-25
用餐優惠
優惠券
2019-05-01 4199 瀏覽
首先在環境上已經沒有特別,而椅也坐得不舒服,我都未試過食buffet 食唔夠一個小時就走的,食物方面也及不上週邊同級酒店buffet!!首先是沒有生蠔,也沒有鮑魚,而海鮮種類也不多!食材一般,而味道又過咸,種類也多!飲品方面簡直不能接受,同級酒店飲品都會是果汁,而這裡只是果茶!