發現新濠天地的“超厚三文治”買左雞蛋三文治同吞拿魚三文治~~28MOP一個~~雞蛋味濃~~有D鹹味~估系加左cheese~愛蛋治的人可以一試~~食半個已經好飽,因為雞蛋太厚了~~吞拿魚三文治,亦系超厚~~比料好足~目前見過最厚既吞拿魚三文治~咬落好有滿足感~~~吞拿魚有D沙律味~~魚味較重~~~亦值得一試~~
發現新濠天地的“超厚三文治”
買左雞蛋三文治同吞拿魚三文治~~28MOP一個~~
吞拿魚三文治
2011-03-09
1 分鐘 (外賣自取)
吞拿魚三文治
2010-10-17 134 瀏覽
看完免費的龍騰,但又未夠鐘欣賞水舞間,懶得行,就在此食件吞拿魚咖喱酥及Marble Butter Cake。叮番熱的咖喱酥,吞拿魚餡不算多,不過不失。牛油蛋糕則嫌冷凍太久,有點硬。不過價錢不算很貴,而且旨在休息,又任得你坐,是抖一抖的不錯選擇。
叮番熱的咖喱酥,吞拿魚餡不算多,不過不失。
牛油蛋糕則嫌冷凍太久,有點硬。

2010-10-10
2010-01-29 122 瀏覽
澳門遊第二站, 是威尼斯人對面的新濠天地。論目不暇給, 跟前者是差得遠了, 好在還有個龍騰激光騷。本人自問沒有賭運, 陪友人們玩了一陣老虎機, 輸了 $20 之後就沒興趣再玩下去; 友人們繼續往賭枱作戰, 而我, 就寧願把錢餵自己都不要用來餵老虎。在等入 Bubble 看激光騷之前, 在旁邊的這家咖啡店坐下。地方其實幾有型格的, 色彩繽紛, 牆上掛滿了澳門風物照片。要了一杯 Americano (MOP 22), 加一隻葡撻 (好像是 MOP 8)。堂食有加一, 但收銀姐姐是木口木面的, 這是哪來的服務呀。煙灰缸用上咖啡渣, 夠環保。咖啡杯子的設計很有超現實畫風, 但咖啡本身其實一般。葡撻嘛, 不知是店家自製的還是來貨了, 怎麼說都當是應應景, 來澳門不吃葡撻又好像說不過去嘛。這個葡撻撻面焗得不大夠燶, 甜度算 OK, 不過酥皮幾鬆化就真的。這裡我會用抵坐多過抵食來形容, 係幾好 hea 的等人地方。

煙灰缸用上咖啡渣, 夠環保。

2009-08-02 64 瀏覽
如果唔係因為要等去The Bubble睇show, 我地都唔會入黎呢間cafe, 真係不知所謂。我只係叫左一個薯仔雞咖喱角同埋Mochaccino, 其實好普通唧。首先落order, 佢竟然唔知咩係Mochaccino, 咁我就話mocha, 佢先知道我講咩。好啦, 以為好快架唧, 因為佢只係響個櫃度拎舊野出黎, 再放入去叮一叮, 點知, 個mocha都整好喇, 佢都未比咖喱角我, 咁我同果個外藉人士既整coffee既staff講啦, 點知後尾先知佢原來又再整多一杯mocha出黎, 真係搞笑~ 再問多次, 先知原來佢跟本冇落order, 佢地做野好混亂, 冇單架, 個cashier嗌左咩order就算架喇, 佢又唔會跟進有冇人漏野...好差!咁好啦, 食啦, 咖喱角冇味, 唔脆就當然啦, 因為凍左好耐再叮番熱; 個coffee, 冇coffee味, 有朱古力味囉! d冰多到呀....唉~不過要糾正一下, 唔使$101-$150既, 因為只係食下麵包西餅, 飲下咖啡唧~我就食左$42囉~
我就食左$42囉~
2009-07-21
2009-07-22 101 瀏覽
在新葡京比新哥劏到一頸血之後, 轉戰氹仔的皇冠再搏殺, 但因周車勞頓闔係, 決定入新開的新濠天地抖一抖入到咖啡天地, 環境係一流的, 梳化大大張, 坐得十分舒適, 也令我突如其來的心情歎番杯espresso 跟一件芒果熱情果蛋糕廿蚊一件蛋糕, 廿蚊一杯espresso, 酒店式的coffee shop 在香港當然唔算貴, 不過澳門現在的生活指數都好高, 搭的士都要六十幾一轉 (由葡京搭嚟, 懷疑被兜路了)espresso 係有意外的驚喜, 咖啡味好香濃, 入喉的感覺順滑, 就如法拉利的油門用輕力一踏, 精神都為之一振! 芒果熱情果蛋糕都好食, 不過多了個不速之客---椰絲, 令到原本滑嘟嘟的蛋糕變得鞋口, 不過都算好食义足電之後, 入crown大搏殺, 咖啡因起了作用, 搶回一半輸掉的賭本了