2023-09-14
今次去左觀塘駱駝漆覓食,簡左add some Thai 食下泰菜,餐廳環境都幾舒適,而且職員都好友善同有禮黄咖喱鹹蛋軟殼蟹(三隻)配蒜蓉包一上菜發現有六碟有啲驚訝,無諗過份量咁大!黃咖喱煮得好香,擺盤都好吸引,每一碟都有半隻軟殼蟹同多士,即使黃咖喱味道濃郁,但都無掩蓋到軟殼蟹既味道,而且軟殼蟹炸得唔厚粉,唔會heavy香燒豬腩仔 黄咖哩附送既手抓餅超級大份量,差唔多有7-8塊,不過好surprised係平時出面啲手抓餅油淋淋,呢間係乾身啲無咁濟,個人覺得幾好,咁先可以好好享受到豬腩仔同黃咖喱,豬腩仔燒得剛好仍保留到佢既油份~蒜蓉炒通菜通菜新鮮,炒完之後仍然係爽口,而且蒜香味濃👍🏻曼谷經典手打蝦餅(2件)蝦餅味道一啲都唔假,真係啖啖鮮蝦味,口感彈牙,有沙律醬點,中和番炸粉既油分泰 •椰青椰青果肉好軟熟,啖啖肉之餘,肉汁清甜👍🏻👍🏻荔枝冰外表好靚仲有朵花插住,味道好清新同有荔枝肉食去廁所時發現呢度原來有party room房,問左職員了解下原來入面有得唱k、打牌、玩switch、掟鏢等等,下次如果約一大班朋友可以再黎add some Thai包房玩👍🏻
黄咖喱鹹蛋軟殼蟹(三隻)配蒜蓉包
香燒豬腩仔 黄咖哩
蒜蓉炒通菜
通菜新鮮,炒完之後仍然係爽口,而且蒜香味濃👍🏻
曼谷經典手打蝦餅(2件)
泰 •椰青
椰青果肉好軟熟,啖啖肉之餘,肉汁清甜👍🏻👍🏻
荔枝冰
外表好靚仲有朵花插住,味道好清新同有荔枝肉食