2019-06-29 143 瀏覽
當日係同老公拍拖週年紀念日,想去間近市區又高水準既餐廳食晚餐😍因爲之前同朋友去過呢間食,覺得唔錯,所以今次同老公一齊黎🥰好彩我地訂左枱,估唔到平日晚都咁多人,成間餐廳幾乎坐滿。所以有點嘈😛燈光比較昏暗,忍唔住拎出手機開燈睇menu🙈我地點左兩樣:Carbonara 意粉配炒磨菇、香煎比目魚。意粉份量唔少,粉上面有一隻poached egg,配合忌廉汁,香香既煙肉,所有野都好夾,好好食!炒磨菇都好好食,味道剛好!好香。個比目魚煎得剛好,皮香脆,肉身好軟滑,配薯蓉食,非常好食。呢間最好食在於每道菜都好熱辣辣!呢個好重要,試過有餐廳既野食係唔熱,更是凍既,完全唔好食,基本質素都冇。但呢間絕對唔錯,野食係熱到睇到有煙出!好中意呢點😋😋😋
燈光比較昏暗,忍唔住拎出手機開燈睇menu🙈
2019-06-25
紀念日