2024-05-17 49 瀏覽
嗰日同老公四圍行行停停喺尖沙咀,發現一間人頭湧湧嘅港式餐廳—— YA鴨💯好似普通,但見到咁多人都等緊,我哋兩個都忍唔住好奇,先上網查下先,原來呢度嘅菜式同環境都頗受好評🎉👉首先就品嚐佢哋賣相吸引的「手撕冇腰骨鴨肉飯」💯。鴨肉嫩滑,無腰骨,一啖飯,一啖鴨,食落口感覺滋味十足,幾乎瞬間就消失得無影無蹤,真係一試成主顧。😍再嚟就喺佢個飯,每一粒都滲透咗鴨肉嘅香味,令人食得停唔到口,飽腹感十足。👉飲品我哋就揀咗杯「鮮檸伯爵茶」🍋💯,清新嘅伯爵茶加上新鮮檸檬,飲落去一股清香四溢,的確係飯後最佳選擇。冇腿骨鴨同埋茶完美配搭,鹹淡得剛剛好,令人喺品嚐美食嘅同時甩去壓力。餐廳嘅裝潢方面,佢哋嘅鴨子裝飾吸引左我幾眼,可愛得好似我哋屋企嘅玩具,真係好似喺屋企一樣。環境簡約而時尚,適合我哋呢類愛求新求變嘅年輕人。💯總括嚟講,YA鴨餐廳無論係嘢食、環境定係服務態度,都令人滿意。下次我仲會帶其他朋友一齊嚟,等佢哋一齊食得開心,心情愉快。