2021-03-05
土瓜灣本身已經系一個比較多住宅嘅地方,但系完全想像唔到原來呢度系有一間咁有懷舊格調嘅小餐廳!!首先,一入到門口已經覺得好有60, 70年代既感覺!!有超級多六七十年代嘅元素!!打卡一流(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)!!另外坐低之後,職員會為你介紹佢哋主打來自日本石垣島既和牛!!仲會俾你睇牛牛既出世紙,包括佢爸爸媽咪,爺爺媽媽既資料!好!可!愛!😂🤣———✨ 日式咖喱燴A4石垣和牛燴飯 🌟🌟🌟原來除咗煮食之外,仲有薯仔沙律同埋小小日式前菜!!牛肉口感雖然韌韌der,但牛肉味十分重!!份量亦都唔孤寒!除咗口口嘅牛肉粒之外,仲有少少和牛簿片!可惜咖喱嘅味道較為普通!———✨清高湯慢煮(八小時)A4石垣和牛蓋碗飯 🌟🌟🌟🌟感覺比起上一道菜牛味更加重!因為佢用咗一個最簡單嘅方法去煮!用慢煮嘅方法令到啲和牛食落好淋!!好香牛味!一啲都唔羶!!仲越嚼越香!!———✨Okinawa Sea Salt Chocolate🌟🌟🌟🌟🌟朱古力味好重!濃濃既朱古力味道,但系又唔會話太甜!仲會飲到有少少鹽味,但系個鹽味又唔會話太咸!味道配搭唔錯!!———✨Okinawa Lemon Green Tea with Honey🌟
✨ 日式咖喱燴A4石垣和牛燴飯 🌟🌟🌟
✨清高湯慢煮(八小時)A4石垣和牛蓋碗飯 🌟🌟🌟🌟
———
✨Okinawa Lemon Green Tea with Honey🌟🌟🌟🌟
會提供有一個茶壺將啲茶倒落一隻小杯子到慢慢飲,好在慢落既感覺!!味道都好特別!酸酸美美咁,但系茶嘅質地又唔會話好鞋!!
———
✨溫馨小提示 : 逢星期一及五是餐廳的」打啡」日,只賣咖啡 不設定食喔(´・_・`)