2019-09-16 1699 瀏覽
觀塘真的很多美食呢!老公好想食泰國菜,上次經過駱駝漆一座時已經留意到Add some Thai Restaurant了!今晚就滿足下佢啦!門口大大logo寫住<AST>雖然底色是黑色,但襯托白黃英文顏色好鮮明。環境好有泰國feel而且好寬敞呢!侍應生非常有禮貌招呼我哋坐低,座倚好大張呀~仲好細心提醒我哋小心右手邊有條流水壩是不能放手袋的。👍檯面放了一個蓮花牙籤筒和一壺水,通常一般是用玻璃水樽裝水的,Add some Thai Restaurant 很特別是用銀器而且是大大壺和雕有花紋添,😀令水好夠冰凍呀!啱晒天氣太熱享用了。泰國菜老公必點冬蔭功海鮮湯~~ 有六隻海蝦是好大隻,有兩隻青口和好多墨魚 仔,個湯好鮮味,又好足料喎,見到佢個滿足樣就開心啦。😀我就喜歡食軟殼蟹,因為唔係太多地方有得食㗎!呢度有黃咖哩炒軟殼蟹~~menu上見到是三隻軟殼蟹以為係三碗啦!原來送上枱的時候,真係好震撼!係六碗呀!每碗仲有一塊多士仔,好鬆脆,咬落去仲有種索索聲,再配埋黃咖哩汁浸住軟殼蟹食真係好鮮味到不得了,再配埋海鮮菠蘿炒飯撈埋一齊食簡直係絕配啊!再加埋手抓餅一齊食,連隔離枱都忍唔住叫了同

泰國菜老公必點冬蔭功海鮮湯~~

menu上見到是三隻軟殼蟹以為係三碗啦!原來送上枱的時候,真係好震撼!係六碗呀!每碗仲有一塊多士仔,好鬆脆,咬落去仲有種索索聲,再配埋黃咖哩汁浸住軟殼蟹食真係好鮮味到不得了,再配埋海鮮菠蘿炒飯撈埋一齊食簡直係絕配啊!再加埋手抓餅一齊食,連隔離枱都忍唔住叫了同我們一樣的食物嚟食,哈哈。😁😁😁

可能味道都好濃郁,就再加一碟蒜蓉炒通菜,

都好大碟蒜蓉味好香。

我比較怕熱就叫咗一杯荔枝冰飲,清清甜甜有三粒荔枝大大粒。

老公就要杯熱咖啡。

總結~~Add some Thai Restaurant食材鮮份量大,侍應生有禮貌,Thai good👍👍👍😀😀

2019-09-10
  • 荔枝冰