2019-12-03 159 瀏覽
有朋友生日,但唔想年年都係食嗰幾個大牌子嘅蛋糕,特別啲就試下網上見到嘅一間好出名嘅tarte! 要咗四種唔同口味試下!1. Coffee Crème Brûlée tarte 一見到呢個味就已經好興奮,有哂我兩個最愛:咖啡同creme brûlée! 呢兩樣野夾埋一齊又幾特別!互相都唔會搶咗對方嘅味,配合得好好,咖啡味好香!2. Passionfruit Hazelnut tarte 熱情果酸酸地,hazelnut就甜嘅,酸酸甜甜夾得好好!平時最驚食太甜嘅甜品!呢個熱情果配落去中和咗個甜味,好正呀!3. Fresh Lychee tarte 呢個荔枝口味嘅tarte好fresh! 比起檸檬口味更清新,最啱我呢啲淡口味嘅人4. Mojito tarte 估唔到會有Mojito呢個味呀真係,咁啱生日嘅朋友好鐘意飲mojito, 佢都話個樣都做到好似,食落個味好特別,有淡淡嘅薄荷同埋檸檬味!呢間都做得幾出色,又獨立包裝,好方便!除左做生日蛋糕之外,都係一個唔錯嘅散水餅選擇!

1. Coffee Crème Brûlée tarte

3. Fresh Lychee tarte