餐廳: 懷歐敘
優惠: 食飯都有得賺里數? 仲唔即刻訂枱?
條款及細則:
須受其他「亞洲萬里通」條款及細則約束
2020-09-04 2668 瀏覽
今次Staycation嘅晚餐 有意式同法式揀我哋揀咗法國餐 用餐地點喺8/F嘅Brasserie on the Eighth我哋被安排6:30入座嚟到嘅時候都唔太多人 氣氛好好剛剛食完happy hour嘅我地唔太餓 由佢個餐前包慢慢warm up係新鮮出爐classic baguette 熱辣辣外脆內軟 配埋個homemade 肉醬好食個4-course set每樣都有兩個choices我同老公就兩樣叫晒 可以試多啲嘢Appetiser 係鵝肝同焗蠔個鵝肝好大塊又厚 煎到好香 食咗一塊已經有點滯😂 老公一個人食晒3隻蠔 因為我唔食蠔的 佢話味道正常 但無咩特別湯係忌廉湯同龍蝦湯龍蝦湯比較淡口 反而個忌廉湯香啲 好多mushroom 幾好飲Main係beef tenderloin & salmon Fillet牛柳係medium rare 切開顏色好靚面頭煎到有點鞋 不過唔韌 算有牛味 整體感覺不錯而個三文魚柳個皮好脆口 side係fettuccine 口感煙韌 但我嫌佢有點太油我哋仲加咗order 咗wine pairing $220 per head 有兩杯酒 一紅一白pet
今次Staycation嘅晚餐 有意式同法式揀

Sorbet
Chocolate  mousse

味道同賣相都無特別
個chocolate mousse 好似仲有點醜

此時 老公傻了眼 因為佢明明request咗 birthday celebration

最後等多10分鐘 專登整多個cake俾我吹蠟祝
My  birthday  cake  lol

反而今次個macaroon幾好食 係berry味 口感仲好有層次

服務方面
Serve我地嘅staff對胖胖好有興趣