2017-02-10 694 瀏覽
今日難得同朋友D約會,就同佢1齊去食好野啦😆!第2次黎大角咀搵食👣,感覺呢區有吾少美食✨~餐廳都吾算難搵,系奧運站行幾分鐘就到喇💨~裡面環境偏暗、有格調,部份燈💡系水管同星星⭐️形狀,好有特色。牆上掛有金屬相架🖼,展示左食物照片,成個感覺都幾復古架😊!凳背上都印上店名:Starry Night💁🏻,望住張木凳小妹諗起梵高幅Starry Night🌌。點菜前,店員會過黎介紹餐廳既特別菜式💁🏻‍♂️。原來呢間出名食牛扒🐮,主打1公斤加拿大Prime T骨扒同埋澳洲肉眼扒,引來不少慕名而來既食客😇~由於星期5晚冇set dinner,我地散叫左2個餐:雜菌菇燴意大利飯($110)同澳洲5星鮮嫩羊架3支($240)🍽~1上菜,最搶眼既莫過於risotto上面既巴馬臣芝士🧀,份量十足啊✨,而且味道不錯喔👅~由於朋友怕膩,所以冇將芝士拌勻。個飯就咁食都已經好creamy😋,加埋上面d芝士,味道非常濃郁~飯內有幾款菇🍄,全部都新鮮爽口,好好食啊😃!不過小妹就覺得個飯水左少少💦。終於到左最期待既羊架🐑喇!作為食肉獸,我最愛就系羊架🙈!雖然點菜時店員冇問要幾成熟💭,但出到黎完全冇令小妹失望啊😙!羊架個皮脆脆

餐廳都吾算難搵,系奧運站行幾分鐘就到喇💨~

由於星期5晚冇set dinner,我地散叫左2個餐:雜菌菇燴意大利飯($110)澳洲5星鮮嫩羊架3支($240)🍽~
雜菌菇燴意大利飯
澳洲5星鮮嫩羊架3支
終於到左最期待既羊架🐑喇!作為食肉獸,我最愛就系羊架🙈!雖然點菜時店員冇問要幾成熟💭,但出到黎完全冇令小妹失望啊😙!羊架個皮脆脆地,鎖住哂d肉汁😍,而且肉質夠軟夠嫩🤤,煮得剛剛好👨🏻‍🍳!醃製羊架既香料微辣🔥,就咁食都已經好惹味😋,配埋用牛骨🐮、雞腳🐔等材料淆出黎既特製紅酒汁🍷食又有另一番風味🍴~

伴碟有用忌廉湯浸住既粟米粒🌽, 粟米好甜,汁既味道有d似意粉汁😝,都幾好食👍🏻~食西餐又點少得薯仔🥔呢?薯仔應該系焗既,味道較淡,幾健康💪🏻~點d紅酒汁冇咁乾會比較好食😚~

小妹略嫌餐廳裡面比較焗💨,而且坐位同坐位之間既距離有點窄👀,我地走個陣好驚撞跌隔離枱既食物🙊,如果改善左,整個用餐體驗會更加好啊😊~
2017-02-03
澳洲5星鮮嫩羊架3支