2018-08-09 3079 瀏覽
見好多日本人食,星期五happy Friday 決定一試。好彩一早訂左位,當晚7點幾後已不斷有人想walk-in都冇得入,中環真係唔訂位好難有飯開。坐低左見朋友未到,就叫個sake先啦,呢度係幾多不同既sake選擇,忘了我飲既係咩了...等緊朋友但又肚餓就黎個前菜先,叫左個燒明太子同芥末魷魚,覺得明太子燒得乾左少少。朋友黎到,就點野食啦。去親居酒屋或食串燒都會想點個免治雞肉棒食,好多地方都冇加蛋,呢個會扣分。好在呢度有呢,食得好滿意。煎蛋卷又係我去居酒屋一定要點的,基本上食呢個都知間野得唔得。可惜,個蛋卷略嫌乾身,唔好濕潤,唔係特別好食。再點左個雞軟骨,燒得好好,好香。加個佢出名既沖繩苦瓜炒雞蛋豆腐,好食既。其實仲點左條魚同埋類似燒pork belly,但因為唔太記得係咩黎,費事寫勒。但整晚個印象係,酒係好飲,但食物唔叫好出色,個價錢亦都唔平,所以有得揀既話,真係仲有好多選擇,未必會特別再黎。

燒明太子+芥末魷魚

免治雞肉棒

煎蛋卷

再點左個雞軟骨,燒得好好,好香。
燒雞軟骨

加個佢出名既沖繩苦瓜炒雞蛋豆腐,好食既。
沖繩苦瓜炒雞蛋豆腐

燒雞軟骨