2020-11-13 1298 瀏覽
Vwalk 開左咁耐其實都係第一次黎。 Dinner menu 分別有精選或者premium dinner set同朋友share 左個一個試下同樣有soup, premium set 係松葉蟹肉黑松露野菌忌廉湯 Black Truffle Cream Soup with Crab Meat,好濃稠放滿拆碎蟹肉,帶truffle 香,味道唔錯不過略咸左d另一個daily soup 係蕃茄湯,酸甜開胃都唔錯Appetizer 選左 Scallop Carpaccio 意式薄切深海帶子刺身加左salad veggie 同果醋酸酸甜甜幾開胃. 而主角帶子刺身都唔錯,帶鮮甜Fish Maw &New Zealand Ribeye Steak Rosemary Blown Sauce with Potatoes, Aspagus & Cream Spinach.第一次食原件花膠配steak, 有中西fusion 感覺. Request 左medium, 雖然有點薄. 不過煮時間得剛好中間嫩紅,鎖住肉汁. 牛肉香味都幾出,配上花膠食味道上其實無太大分別啦,不過感覺上好滋補另外order Deep

同朋友share 左個一個試下

另一個daily soup 係蕃茄湯,酸甜開胃都唔錯

另外order Deep Fried Sort-shell Crab Curry with Garlic Bread & Paratha

酥炸軟殼蟹配南洋咖哩伴蒜蓉包及油酥餅 $138
咖哩比較稀身,佢有蒜蓉包同油酥餅兩款,不過前者略嫌乾硬. 較欣賞油酥餅點curry 幾好食
軟殼蟹炸得香脆,有點油膩味道不過伴左咖哩都唔錯.

飲品分別左iced Chocolate 同熱奶茶. 兩杯都ok. 飲得出佢落左好多朱古力粉, 然後估唔到西餐廳奶茶都唔錯。有茶香又唔會澀口