2018-03-26 355 瀏覽
位於銅鑼灣既核心地帶,方便不同既人,Cafe去過唔少,但又有意粉又有韓國野既真係第一次。先講講環境,去到都唔算太多人排隊,可能閒日,但入到去都係滿座的,每枱都係三五知己坐埋一枱的,唔同年齡階層都有,而且設有室外雅座,環境一樣優美。卡邦尼炒韓式年糕,利用卡邦尼汁令平平無奇既年糕帶出新意思,新生氣,再係年糕上放上生雞蛋皇,將全部搞拌,立即變得黃金閃閃,口感好煙銀,相比起食意粉依一個創新好多。份量岩岩好,因為卡邦尼個汁比較濟所以太多反而會食唔到其他野。再黎一個小食大拼盤,分別有法式蛋撻,口感同一般蛋撻有分別外脆內軟。炸雞,皮脆肉嫩,炸既程度岩岩好,令到唔會過分老。炸蝦球,配上沙律醬酸酸甜甜10分開胃。炸甜薯條,粗身薯條口感特別好,而且炸嘅時間岩岩好,香口,配上甜酸醬去炸感覺十分特別。沙律,永遠都係咁好食10分開胃,而且放喺炸雞及炸薯條底下,醬汁流落沙律令到十分特別。最後係飲品方面,草莓芝士奶蓋及Oreo芝士奶蓋。兩種都係非常特別飲品而且係近年來才興起既一種飲品,你永遠都估唔到原來芝士放喺甜嘅飲品上面係咁match,草莓控既我覺得呢杯芝士奶蓋真係好好好好飲!

卡邦尼炒韓式年糕

小食大拼盤

最後係飲品方面,草莓芝士奶蓋及Oreo芝士奶蓋。
2018-02-26
卡邦尼炒韓式年糕