📍Mr. Crab by The Captain's House📮灣仔莊士敦道74-78號一樓及地下C號舖.早排Christmas食左好多肉類, 烤雞, 牛扒, 雞翼, 決定要食返餐海鮮平衡下🤭.誰不知搵搵下又黎左The Captain's House collection既灣仔分店Mr. Crab by The Captain's House.餐廳位於電車路旁邊, 港鐵站行過去亦只係5分鐘, 地點非常方便, 而且門口有大大隻蟹, 唔怕睇漏眼搵唔到😎.黎得呢度點可以唔叫法式煮青口 龍蝦濃湯Create Your Own Hot Captain’s Seafood Platter🍴一樣係分左3個size, 3/ 5/ 7款海鮮, 之前去左另一分店試過呢款海鮮袋既我地決定分散投資, 揀左3款既Platter A HKD418, 留肚食其他野Clams 8-10pcsBaby Octopus 10pcsSeawhelk 6-8pcs店員將所有野ready之後就會拎海鮮袋係你面前再shake多一次, 確保所有調味料已經完全拌勻, cajun sauce調味過既海鮮味道辣辣地好惹味🔥八爪魚仔大大
📮灣仔莊士敦道74-78號一樓及地下C號舖

Clams 8-10pcs

Baby Octopus 10pcs

Seawhelk 6-8pcs

八爪魚仔大大隻好有咬口, 翡翠螺爽口彈牙, 蜆肉索晒啲汁好入味, 配埋粟米, 薯仔同脆皮腸, 又有肉又有菜

法式煮青口 龍蝦濃湯 HKD168
一向喜歡青口既我地剛剛叫Shake shake海鮮袋既時候無揀到青口, 目的係想order一份完整既法式煮青口😌除左一般既白酒牛油汁同香草忌廉汁之外, 竟然有龍蝦濃湯既口味, 咁特別當然要試下啦
法式煮青口 龍蝦濃湯

店員未拎到埋黎已經聞到好香既龍蝦味, 一放低我地已經即刻要開動🤤青口肉質好嫩, 隻隻都開晒口, 濃濃既龍蝦汁同青口味道好夾, 食落更鮮味, 一邊食青口一邊用旁邊既蒜茸包再點汁食, 邊有得輸

黑松露海鮮忌廉汁闊條麵 HKD138
濃郁既黑松露汁完美掛係闊條麵上面, 麵條煮既時間控制得好好硬度適中, 醬汁creamy美味, 配埋爽口既大蝦, 雜菌同洋蔥絲, 成個combination好夾😚
黑松露海鮮忌廉汁闊條麵

成餐飯無論食物同服務質素都好滿意, 絕對係一間值得推介既餐廳👏🏻
整體環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
#nonstopeatingdiarywanchai
#nonstopeatingdiary灣仔

2021-12-29
黑松露海鮮忌廉汁闊條麵
  • Create Your Own Hot Captain’s Seafood Platter