2021-12-24 561 瀏覽
今日小妹放半日約左朋友去左中環行下行食下野咁, 經過E棟新開嘅商廈幾靚咁, 於是就望下有咩色, 見到E間SayHi幾得意所以就上去試下, 餐廳環境幾大, 可以揀坐入面或者出面! 由於已經過左lunch hour所以我地就揀左SNOWY 3.3, 雙人三居日式下午茶🌟 Mulled Wine🍷Mulled Wine係其中一款小妹至愛嘅節日飲品, 紅酒熱辣辣, 飲落帶有香甜果香同玉桂香, 冬天飲一流🌟Pan-fried Scallops. Red Braised Pork Belly香煎帶子紅燒肉帶子大大粒, 煎至金黃色, 放係厚厚嘅紅燒肉上面, 一啖咬落去口感軟嫩嘅帶子加埋紅燒肉嘅肉汁, 口感豐富得嚟幾特別🌟Pan-fried Oysters Cake香葱煎蠔小薄餅煎蠔色澤金黃, 上面鋪滿蔥油, 食落蠔味濃蔥味香, 味道不錯🌟Squid Cartilage Salad in Soy Sauce醬油魷魚軟骨沙律🦑🥗魷魚軟骨爽脆鮮嫩, 入面仲有海帶, 配搭帶有山葵嘅沙律醬汁, 食落相當開胃🌟Salted Egg york fries黃金鹹蛋黃薯條🍟薯條幾足量, 炸得幾脆, 每條薯條都被鹹蛋黃

🌟 Mulled Wine🍷

香煎帶子紅燒肉

🌟Pan-fried Oysters Cake
香葱煎蠔小薄餅

醬油魷魚軟骨沙律🦑🥗

🌟Salted Egg york fries
黃金鹹蛋黃薯條🍟
薯條幾足量, 炸得幾脆, 每條薯條都被鹹蛋黃醬包裹住, 滋味又邪惡

🌟Grandma's Scones
鬆餅有原味同朱古力味, 原味好重牛油味, 而朱古力味唔太甜, 兩款都非常酥脆

🌟Moono Vegan Soymilk Snowball Cookies (Gluten Free)
Moono豆乳雪球純素曲奇
曲奇咬落去幾脆, 味道甜甜地, 唔講都唔覺得係純素😊

🌟Moono Black Sesame Vegan Macarons
Moono特濃黑芝麻純素馬卡龍
馬卡龍外脆內軟, 芝麻味好香, 甜度岩岩好
2021-12-16
下午茶