2019-09-14 111 瀏覽
同朋友旺角行街行到攰攰地,諗住搵間high tea食下,見佢呢間有幾款Tea set, 又有位坐下,就決定試一試。不過原來咁啱餐廳呢兩日做緊買一送一優惠,所以超級多人去食,都要等左一陣先有位。餐廳位置唔多,但係可能採用落地玻璃嘅關係,所以空間都OK,同埋光線好充足!Tea set有四款,不過朋友最想食嘅薰衣草配伯爵茶已經售罄, 所以唯有揀咗兩款抹茶嘅來試!日本時令水果輕食佢今期時令水果係直送日本溫室蜜瓜,聽到都覺得好吸引!一食落去真係好甜又多汁,佢配左奇異果同兩片梨,比起蜜瓜奇異果就有點酸。至於抹茶雪糕估唔到咁濃味,食完仲有d回甘😍口感好綿好滑,而且份量都唔小,淨係食雪糕都有啲飽,下次可以試埋佢既抹茶牛奶紐紋雪糕☺️☺️而佢嘅英式凍奶茶就正正常常,不過不失。日本宇治抹茶海綿卷輕食朋友話海綿卷好鬆軟不過抺茶味就唔濃,同埋比較甜,佢仲有配蜜餞栗子同埋紅豆丸子,好日式

日本時令水果輕食

日本宇治抹茶海綿卷輕食