2019-09-25 1355 瀏覽
一直很期待來這間米芝連三星的餐廳進膳,經朋友推介,平日的午餐最抵食,但因為都幾難book 的關係,我預早了三個月在網上留枱,並request 了window seat, 可以欣賞到維港的風景。Budget 所限,我們選了3 course set (with soup), 本身都擔心唔飽,但最後都挺住個肚走。Staff 先serve 了一個餐前小食,一個龍蝦湯啫喱上面有蕃茄湯mousse (可能調轉左😅)再加一些蜜瓜哈蜜瓜的,幾refreshing.食完麵包,就來湯。我們都選了蕃茄湯伴意大利雲呑。打得好香濃軟滑。Main 選了魔鬼魚及鴨胸。魔鬼魚就不過不失,我個人不太喜歡這個汁。鴨胸好juicy, 雞油菌的汁好香濃,再配上香李唔會太漏。dessert 揀左peach espuma, 擺盤超靚,一來到是一個玻璃球,好夢幻,食落好summer 的感覺但我更喜歡這個Caramel Mousse tart, 外層的朱古力脆片超好食,入面的caramel mousse 不太甜,底還有鳥結糖tart 底,口感非常豐富,值得推介,好想再食多次😋食完三個course 除了有餐飲還有朱古力送🤩整體來說,s

鴨胸好juicy, 雞油菌的汁好香濃,再配上香李唔會太漏。

食完三個course 除了有餐飲還有朱古力送🤩

整體來說,soup and main 就不過不失,反而甜品令人有驚喜。服務一流,好多細微位都做得好好。食物得精美,令人賞心悅目。但值得一提的是,不知道是否因為法國菜的關係,上盤時間都比較慢,我們3 course 足足食左兩個鐘,如果想食多些course 可能要預更多的時間了 🤪
2019-09-19
紀念日