2023-10-03 93 瀏覽
餐廳環境:呢間餐廳裝潢日式風格,燈光明亮,環境整潔,座位舒適,唔會擠迫。我幾鍾意佢個留意版同埋啲赤鬼真係好得意,所以再加分。醬汁同飲品:醬汁方面,有好多選擇,唔單止有傳統嘅港式三寶:碎蔥、辣椒同蒜茸,仲有芝麻醬同柚子醬等日式醬料。如果湯底冇揀壽喜燒,而又想撈蛋汁食嘅話,可以自己叫個蛋撈。至於飲品,選擇都幾標準,有汽水同茶,我最推薦冬瓜茶,甜而不膩。仲有果汁可以揀,可惜唔可以加冰,略嫌唔夠凍。火鍋:美國和牛質感同色澤好吸引,入口鮮嫩,色澤鮮豔。豬肉嫩而唔油膩,羊肉都幾唔錯,冇咩怪味。至於海鮮,我哋揀咗蝦同青口,非常新鮮同甜美。蔬菜方面,可以自己揀,我揀咗娃娃菜,味道普通,唔會過黃或者老。最出色嘅係沙嗲湯底,真係忍唔住飲咗兩碗,非常濃郁。用嚟配拉麵簡直係perfect match。甜品:有雪糕同爆谷,我揀咗雪糕,非常啱做refreshing,口感唔算太重,啱啱食過咁多肉可以降降火。Brownies 亦都好好食,有啲咬口但唔會太硬,好啱配埋雪糕。店員服務:店員會主動問你需唔需要加湯,亦會及時收走唔需要嘅碟。加湯嘅時候仲會用手擋住,唔會彈到湯係你身上,好貼心。
餐廳環境:

醬汁同飲品: