2021-08-07
沙田新城市真係好多嘢食,見到有間新餐廳應該開咗唔係好耐,主打Pizza意粉之類。餐牌都好多選擇,樣樣都好似好吸引。我哋先叫咗飲品,叫咗一杯白酒🍸一杯fruit punch🍹再揀咗幾款野食:▶️巴爾馬火腿哈密瓜$115一份有四件,哈密瓜相當大件😍而且用大大塊parma ham包住,parma ham少少咸配上哈密瓜感覺好清新▶️傳統意大利沙律🇮🇹🥗🍅$95有水牛芝士、車厘茄及羅勒。水牛芝士好似一個波波咁,有淡淡芝士味,加上車厘茄,有少少沙律醋酸酸甜甜。▶️四季Pizza🍕$145意大利熟火腿、烤洋薊、蘑菇、黑橄欖🫒新鮮焗起熱辣辣😋pizza底烤得唔錯,Pizza幾好食!味道相當唔錯!▶️雞肉青醬意粉🍝$130用上烤雞肉條,揀咗闊條麵,麵質煙煙韌韌幾好食,青醬又夠多,意粉份量都幾多,幾好!▶️Tiramisu面上有咖啡粉,下邊有蛋糕及cream,少少酒味,幾好食😋如果濃啲就更加香!餐廳食物唔錯,而且服務非常好👍🏻真係值得一讚!
▶️巴爾馬火腿哈密瓜$115
▶️傳統意大利沙律🇮🇹🥗🍅$95
▶️四季Pizza🍕$145
意大利熟火腿、烤洋薊、蘑菇、黑橄欖🫒
▶️雞肉青醬意粉🍝$130
▶️Tiramisu
餐廳食物唔錯,而且服務非常好👍🏻真係值得一讚!