2021-10-18 1186 瀏覽
正如沙丘所講:「誰掌握香料,誰掌握宇宙🪐」#小胖遊西貢🐠—————————————————@littlecove.espresso 非常善於利用各種Spice香料烹調👩🏻‍🍳 菜式無論色、香、味都令人印象深刻😚(雖然此香料不同彼香料😂但Little Cove真的掌握我嘅味蕾宇宙🤤) .🔹Mediterranean Salad🥗 $125🐔埃及混香料醃制嘅雞肉超香🤤雖然雞胸肉質唔算嫩,但香口又有牛油果🥑加持,蛋白質滿滿💪地中海Salad超coloful,而且味道清新怡人,令人食慾大增😋份量超大🌱原來食草都可以咁滿足👌🏽!.🔹Middle Eastern Lamb🐑 $125中東羊肉一絲絲超軟腍入味,完全無膻味焗乾嘅Kale脆脆而味道更濃,而Lemon Mint Yogurt & Dry Cranberry 帶來濕潤感和清新🍃夾埋一齊好和諧又豐富口感另外必須一讚係椰菜花🥦有薑黃去除草青味而好腍身☺️底下南瓜蓉🎃又好甜幼滑(我平時好憎南瓜都覺得好食🙆🏻‍♀️).🔹Chai Lattle $38陣陣香料☺️甜甜地🤎適合嗜甜嘅人.🔹Lattle $38香醇☕️即使揀了Skim Milk🥛好滑.💡平日去會
正如沙丘所講:「誰掌握香料,誰掌握宇宙🪐」
#小胖遊西貢🐠
—————————————————

🔹Mediterranean Salad🥗 $125
份量超大🌱原來食草都可以咁滿足👌🏽!

🔹Middle Eastern Lamb🐑 $125
中東羊肉一絲絲超軟腍入味,完全無膻味
另外必須一讚係椰菜花🥦有薑黃去除草青味而好腍身☺️

🔹Chai Lattle $38
陣陣香料☺️甜甜地🤎適合嗜甜嘅人
🔹Lattle $38
香醇☕️即使揀了Skim Milk🥛好滑
Latte

💡平日去會唔使排咁耐,但都好難避免😂
—————————————————
🧜🏻‍♂️口水度:🌕🌕🌕🌕🌕
🤑CP值💰:🌕🌕🌕🌑🌑
🧚🏻‍♀️打卡值:🌕🌕🌕🌕🌗
🥰舒適度:🌕🌕🌕🌗🌑
👅再食指數:🌕🌕🌕🌕🌖
♟Overall♟
我哋真係每次去西貢都食💕份量大而足料,重點係好食!
食完呢餐飽足5小時以上🤰🏻
無論天晴🌞落雨🌧,平日定週末放假,永遠都有人排隊🥲就知呢間Cafe嘅吸引力🔥
小編中意嘅程度係就算落大雨排隊都會等💙
Latte