2020-03-22 1207 瀏覽
疫情關係屋企人唔想落街食飯,咁我就充當一個外賣仔嘅角色同屋企人買嘢食。喺OpenRice見到,上海婆婆做緊外賣自取半價,即管就係OpenRice個Apps度落單啦。Apps裏邊講話要7:05先ready, 7pm未到去到店舖見到個open rice 袋。 膽粗粗入去店舖度問我嘅order ready未,原來已經ready左放咗喺OpenRice袋度。order了一個上海粗炒,雖然係半價同外賣份量都非常足。我返屋企仲暖嘅, 味道保持水準不過不失, 店舖都好貼心準備了一包桂林辣椒醬By the way,個Apps一直都係顯示店舖準備中,直到九點幾先至更新為ready可以拎。如果店舖當食物完成,update番status 會更好. 如果唔係apps 內的 status 變得無意義。另外,屋企人好鍾意OpenRice袋,仲話下次嗌外賣都會帶埋去用循環再用😂😂

order了一個上海粗炒,雖然係半價同外賣份量都非常足

2020-03-21
外賣自取