2022-02-10 284 瀏覽
約咗個同事食lunch,想食啲好耐冇食嘅咖啡店☕️,揀咗位於銅鑼灣利園二期嘅NINETYs,訂咗位,打算嘆返杯咖啡,貪佢地方舒適,枱與枱之間嘅距離寬闊,傾偈又私隱度。首先我哋叫咗兩杯飲品,mocha 畫到藝術品咁靚啊,畫咗好多個好整齊嘅格仔😬,咖啡味夠濃,唔甜👍🏼,very impressive。另一杯,係我經常幫襯開嘅flat white ,由於我怕肥嘅關係,轉左脫脂奶,呢間一定要讚賞一下,已經轉咗脫脂奶,咖啡師通常都唔會拉花,因為起泡會有一定的難度,意想不到,竟然仲會有拉到咁靚嘅拉花🥰,可愛極了!午餐,我揀咗帶子冷烏冬,呢個感覺好light 好fresh,岩減肥keep fit,健康路線嘅OL 小姐姐,賣相有啲日式,用個小木盆裝住上枱,IG able 😍,味道方面有驚喜,佢係配有熱情果醬,少少酸味,非常開胃,帶子魚生份量,都幾多同埋夠新鮮,呢個好滿意🤤另一個午餐,叫咗三文魚蛋蓋飯。車厘茄,沙律菜,日式炒蛋,令到整個飯嘅色彩豐富,賣相方生色不少,三文魚都幾大條,煎到外脆內軟,補充一下Omega 3,又喺一個輕食好選擇。總結呢間咖啡店,除咗咖啡值得推介之外,食物方便,精緻度高,睇得岀食材

總結呢間咖啡店,除咗咖啡值得推介之外,食物方便,精緻度高,睇得岀食材,上碟,服務態度,都用心製作同經營,值得支持。

• Flat White
  • Mocha