2021-07-19 49 瀏覽
回頭食返呢間oasis, 上OpenRice 望過過menu, 發現好似多咗啲新菜式, 約埋朋友嚟試吓順便敍一敍。四個人點咗2個頭盤, 4個主菜 + 2個side dish 。芒果大蝦粟米脆脆片沙律 - 隻蝦非常好食,好惹味,是經燒烤過的。 沙律菜亦非常新鮮!北海道帶子 - 好普通嘅一個頭盤, 帶子都新鮮, 而伴碟個芥辣沙律好正, 味道好特別又唔會令人辣到流眼水!地中海烤雞 - 雞肉有小小鞋, 但個雞皮沾滿個醬汁非常香口。 鍾意食雞嘅朋友可以考慮叫呢個餸!馬賽魚湯 - 好特別, 但我唔喜歡吃魚, 覺得有小小腥味。 但同行有好鐘意食魚嘅朋友話好正。 個魚汁/湯? 亦都非常香濃, 除咗條魚,仲有帶子青口等海鮮伴碟!紅酒會牛面頰 - 牛面頰好重牛味, 醬汁滙入牛肉入面好濃郁, 軟綿綿唔會韌。 必點!冬陰功海鮮扁意粉 - 點呢個之前會諗呢個冬陰功意粉會點樣樣煮,估唔到會係偏向西式嘅食法,冬陰功個汁好杰身, 好似食緊芝士意粉但係泰式冬陰公嘅味道。 必點!法式忌廉千層焗薯 - 直頭仲好食過我喺法國食嘅焗薯, 芝士味勁濃, 面層芝士仲焗到好香脆!卡邦尼三重芝士焗西蘭花 - 同個芝士焗薯差唔多, 一樣

卡邦尼三重芝士焗西蘭花 - 同個芝士焗薯差唔多, 一樣咗重芝味, 可惜個西蘭花成個上, 要自己切開!

呢間餐廳服務態度非常好,食物質素亦非常高質,實在係同朋友飯敍嘅好地方!