2013-04-27 135 瀏覽
04/01/2013是日一個人食飯~路經黃大仙,想食得清清地~所以去左食元氣~唔係第一次黎呢到LA~中意佢冇乜人~一向本人比較中意坐ORDER枱,感覺上冇咁多野滋擾,可惜當時冇ORDER枱,所以去左坐迴轉唔坐唔知真係好大開眼界~~哈哈..望住D壽司轉左兩三轉~都冇咩心水~所以照樣TAKE ORDER點返我的’例牌’~左口魚裙邊壽司 – 口感好豐富,而且算係厚切,好有質感,幸好一D都唔腥~!好味道~! 三文魚腩壽司 - 唔敢要求高, 保持到水準~!!加上好強的魚腩味~正~ 筋子壽司 – 嗯…有少少意外..份量唔足都可以理解~原來師傅都中意’葫蘆身材’,點解擺到咁都可以比客人?!佢地D標準真係難以理解.. 厚燒玉子壽司 – 好開心~食落暖暖地,好香蛋味! 油甘魚壽司 – 好大件!又好好味~食落覺得新鮮而且好香滑~ 食飽再望下眼前轉黎轉去果D,睇下有冇咩心水~(其實自己最担心就係咁~好易食多左~!)發現好多小驚嚇!炸軟縠蟹牛油果壽司 – 一定係D軟縠蟹太肥美,所以突晒出黎~有少少難想像係由同一件卷物切出黎~!筋子壽司 – 以為我點果份已經夠奇妙LA..點知眼前呢件仲誇張~!!成件筋
04/01/2013

是日一個人食飯~路經黃大仙,想食得清清地~所以去左食元氣~
唔係第一次黎呢到LA~中意佢冇乜人~

唔坐唔知真係好大開眼界~~哈哈..

點解擺到咁都可以比客人?!佢地D標準真係難以理解..

厚燒玉子壽司 – 好開心~食落暖暖地,好香蛋味!

油甘魚壽司 – 好大件!又好好味~食落覺得新鮮而且好香滑~

發現好多小驚嚇!
筋子壽司 – 以為我點果份已經夠奇妙LA..點知眼前呢件仲誇張~!!成件筋子已經溶晒~居然可以冇人發現之餘仲可以放喺個大滿貫上面~係咪諗住仲會有人拎?!!真係比佢嚇親~

雖然D ORDER枱滿晒(計晒都係得3張),不過店內都唔算好多人~各服務員服飾感覺比較清閒,
我都唔係要求好高好快~不過最好多加留意客人需要,同埋留意下迴轉加上面D壽司個樣~
適當既時候拎走佢,我諗對大家感覺都好一D~!

總括黎講 : 雖然唔算係乜野高檔食店,不過對於出品,都要有一定的標準..!
2013-01-04