2020-11-08 487 瀏覽
間餐廳裝修唔錯既,我同老公都鍾意海洋風同食海鮮,所以叫左個seafood platter, 我開頭仲擔心會食唔晒,因為個侍應話今晚無皇帝蟹腳,轉龍蝦。我都問係咪whole lobster,佢諗都唔諗、又唔問就話係。咁好啦,雖然我想食蟹,但你換成隻龍蝦都抵。黎到個盆好大,食物唔太多。但我地無特登逐樣數。但一望落d蠔點解個肉碎碎地,仲有殼...一塊又一塊,好彩我望到,諗住其他三隻正常,就算啦。到老公食龍蝦,點解得一隻半?如果佢用成隻龍蝦replace,計埋本身一隻都總共兩隻丫。再問侍應,佢先問經理,然後就話因為皇帝蟹腳得兩條,所以其實係換半隻。🤷🏻‍♀️咁我順便講佢個蠔有殼啦,佢都無聽晒就hea我。我都無佢咁好氣。後尾個侍應就遞左張入會form俾我地,話有15% off.我心諗,係人都入得架啦,都唔係compensate d 乜。食到後尾,我先醒起,咦?點解無吞拿魚既?!我老公就同佢講,佢先俾返我地。到我想食第二隻蠔,原來又有殼!就真係叫佢換。食到太激氣,NO NEXT TIME!

咁我順便講佢個蠔有殼啦,佢都無聽晒就hea我。

食到後尾,我先醒起,咦?點解無吞拿魚既?!
我老公就同佢講,佢先俾返我地。
到我想食第二隻蠔,原來又有殼!
就真係叫佢換。

食到太激氣,NO NEXT TIME!

2020-11-03