雅苑座

The Greenery
2014-11-01 7952 瀏覽
前幾日同屋企人一家幾口去咗the greenery食自助晚餐, 又咁岩就到halloween, 佢地set到個場好有氣氛, 呢到真係值得一讚!!而且仲會有人係台上面自彈自唱,差唔多8點幾仲會有個把聲勁甜嘅美女係台上唱英文歌,感覺置身係外國餐廳一樣.而且服務員好快收碟同不時幫我地加水,又好笑容! 唔錯!坐低後, 服務員俾咗張領蟹卷俾我地各位, 原來呢期送一人一隻蟹, 佢地仲有薑茶, 岩哂而家秋天呢個季節!!另外驚喜嘅係, 佢地個鴨肝多士同蟹粉鍋粑真係好香好好味!!仲有燒牛肉, 有專人會幫你切埋, 搞到我忍唔住食多幾舊!最好嘅係佢地個buffet時間係由6點半食到10點鐘, 比起出面多間buffet時間長,唔洗點睇時間食野,超好!而且食物種類又多,有蒸魚, 有煲仔飯, 有羊腩煲, 雞煲, 有牛肉芝士千層面, 而壽司又唔限人數, 仲有多樣火灸芝士壽司, 我諗我果晚同家姐ko咗幾碟燒芝士鰻魚同三文魚幾十碟.仲有嘅係, 佢地沙拉吧勁多選擇, 日式英式都有,仲有唔同口味嘅芝士同HAM. 另外, 佢地個海鮮吧種類多,有龍蝦仔、蟹腳、凍蟹等等, 仲要幾新鮮. 而佢地有個位係即煮海鮮同菜, 湯底有雞湯同
台上美女唱歌
薑茶
勁多蟹黃
燒牛肉
燒壽司
仲有嘅係, 佢地沙拉吧勁多選擇, 日式英式都有,仲有唔同口味嘅芝士同HAM. 另外, 佢地個海鮮吧種類多,有龍蝦仔、蟹腳、凍蟹等等, 仲要幾新鮮. 而佢地有個位係即煮海鮮同菜, 湯底有雞湯同喇沙湯簡, 配料有貝有蜆有菠菜生菜等等.
跟住就係串燒區, 有羊架有雞軟骨有牛有雞, 燒到香噴噴咁又搞到我食多咗幾串.之後要講一定係燒味部, 佢地D叉燒同燒肉絕對比得上出面有名嘅酒樓, 佢地個海南雞飯更加冇得彈, D飯香得來唔油, D雞又滑少骨, 正!
海南雞飯
最後最後, 就係我最鐘意嘅甜品, 呢到有十幾款蛋糕、芝士餅係個大大個甜品櫃入面, 樣樣賣相勁靓勁有心思, 有檸檬番石榴乳酪慕絲, 巨峰提子啫喱, 椰子忌廉菠蘿啫喱, BROWNIE, TIRAMISU, 黃梅撻, 花生朱古力脆餅, 馬卡龍,朱古力噴泉,各種生果, 連黑白糖水都有!!仲有H字頭雪糕同PANCAKE食!食到飽一飽先走.
2014-11-26
台上美女唱歌