餐廳: Grand Hyatt Steakhouse
資訊:

2019-09-27 1315 瀏覽
今日正日生日,原來男友訂左呢間餐廳同我慶祝,餐廳燈光暗暗地,氣氛係幾好,幾有情調訂左枱18:30 ,去到唔算多人,服務員安排左卡位比我地,於是男友就負責睇Menu 點餐,因為佢之前黎食過,而我就第一次來,佢話呢度個自助沙律吧(steak house salad bar )唔錯,於是我地點左Salad Bar ,其次當然要試一試steak 啦我地點左medium rare 。點餐後會先來的就是烘蒜蓉牛油香草法包,濃濃的蒜香及牛油味道加上熱脆的口感,幾好食,不過要留肚食其他野自助沙律吧雖然食物種類唔算太多,但質素唔差,有即切Parma Ham ,鵝肝醬,煙三文魚,凍蝦等等。。其中以Parma Ham 同鵝肝醬最出色食左兩至三round 都已經開始有D飽意,於是叫服務員上主菜steak 喇,想講用來配各式牛扒都有很多款醬汁及自家調製的芥末,大家可以按自己的喜好去選擇。牛扒比我想像中冇咁出色,不過不失最後點埋個蛋糕🍰先叫做完美,雖然本人唔太好甜品,但生日點都要叫黎慶祝下點左Chocolate Cake ,送到黎先知道原來寫左有我名既生日牌同點左蠟燭,幾Surprise ,仲會幫我地影張即影即有
今日正日生日

我地點左medium rare 。

牛扒比我想像中冇咁出色,不過不失

,幾Surprise
,仲會幫我地影張即影即有相,之後放落張餐廳送比我既生日卡入面,幾sweet

總括而言,呢間係慶祝生日,週年紀念的好地方
2019-07-26
生日