2020-11-28 1703 瀏覽
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🍽 Catee (荃灣)📍荃灣楊屋道73號地下🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟已經食過好多次catee了☺️令我不斷回頭食呢間餐廳嘅原因係食物質素同價錢合理,服務態度非常好,難怪佢咁好生意!首先上咗餐前麵包,係自家製白麵包同墨魚汁包,油醋汁可以自己落😋烤美國頂級肉眼扒伴濃燒汁 HKD288唔太餓唔想叫set就叫咗ala carte😛完美3成熟👍🏻肉味濃郁,塊扒比我想像中大塊,肥膏唔多,煎到好香可以連住食埋🤪🤪❤️值得一提的是伴碟嘅薯菜,極之有心思,唔係出面嗰啲餐廳勁hea比幾舊薯仔同埋幾條豆😂😂有黄翠肉瓜、香煎新薯、秋葵、串茄等等,好驚喜😛😛香草意式烤原條牛面肉 HKD258牛面頰肉真係好冧好好味🥰🥰原條烤份量好多,大概可能有成20舊呢!伴碟嘅配菜同肉眼扒一樣~跟餐有沙律、餐湯、甜點同飲品,真係幾抵食👍🏻餐湯係 cauliflower soup 🥣 好特別,creamy重奶香💛飲品揀咗濃情朱古力🍫Iced Chocolate😋勁濃味又唔會太甜,仲有支pocky食下😆甜點都好高質,竟然有strawberrycake😍唔會太甜,但士多啤梨陣味有少少假🤣✨如果喜歡我的文章
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟
🍽 Catee (荃灣)
📍荃灣楊屋道73號地下
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟

烤美國頂級肉眼扒伴濃燒汁 HKD288

唔太餓唔想叫set就叫咗ala carte😛

香草意式烤原條牛面肉 HKD258

伴碟嘅配菜同肉眼扒一樣~

跟餐有沙律、餐湯、甜點同飲品,真係幾抵食👍🏻

✨如果喜歡我的文章,可以關注我及讚好以作鼓勵喔✨
  • 濃情朱古力
  • 凍朱古力