2021-04-01 58 瀏覽
牛魔王又出動,今次去左位於灣仔軒尼詩道既上樓扒房据扒,聽聞呢間人氣扒房高質之餘,薯條仲係free flow𠻹,未食先興奮上到去比我想像中細,可能晚市既關係,餐廳會將燈光調暗,對於foodie黎講真係皺一皺眉,因為真係好黑好難影相影得靚,晚市佢得set menu提供,甜品再額外加錢,亦都有多款酒可供選擇Rose Sangria見唔到d生果粒有少少失望,不過用黎做餐前酒都不錯Starter忌廉粟米湯 & Caesar saladMainSignature 10oz Premium NZ Ribeye steak我揀左medium,洋蔥汁,都grill得好香,熟度稍微熟左d,但可以接受,10oz份量都唔少,佢把mini chopper真係好可愛,但其實唔係好好切🤣Free flow薯條係幼薯,係我favourite,新鮮炸起外脆內軟,好好食Full Rack BBQ Baby Back Rib豬肋骨都幾大份,食落都幾嫩,BBQ醬好入味,不錯肉類同薯條都幾高質,雖然呢度食物款式選擇唔多,但有時唔洗左揀右揀都係一件事

Rose Sangria
見唔到d生果粒有少少失望,不過用黎做餐前酒都不錯

Starter
忌廉粟米湯 & Caesar salad

Main

Full Rack BBQ Baby Back Rib
豬肋骨都幾大份,食落都幾嫩,BBQ醬好入味,不錯