2019-09-07 2664 瀏覽
生日飯記食番間近自己,又就同事放工同最岩飲兩杯既蘭桂坊Fine dining選擇都多,但同行有男士,唯有揀間有肉食既遷就下朋友啦。見到米芝蓮一星都幾心動,以往都試過幾間on the list都覺得幾好,點知呢間味道有少少失望,不過服務真係好出色既,紅酒都好飲。牛肉他他同taco係最推薦,Taco內既三文魚肉粒好鮮味同埋個醬唔會太膩,同內面既牛油果醬好合,朋友都有沖衝想Encore, 不過叫左starter就算。 breads 都好食,暖溫脆身內軟,配左vinegar and olive oil 好岩收工既餓鬼補肚。唔知係咪影相影耐左,個steak 同tenderloin 冇咩落調味,單靠嫩滑的肉質,食落覺得差一點,又或者前面的菜式都比較濃味,大家都有d失望... 甜品都好食,earl grey pie同chocolate soufflé 都好滑,甜度適中
生日飯記食番間近自己,又就同事放工同最岩飲兩杯既蘭桂坊

生日