2011-10-27 49 瀏覽
原來啲crepe係用一層牛油紙+一層類似西餐廳舖枱嘅紙包住, 到食果時再遂少遂少揻開啲紙黎食感覺有啲似食甜筒, 不過由於crepe係淋身嘅, 所以食嘅過程都幾狼狽, 啲料好容易會令成個crepe跌出黎用2層紙包住, 真係唔太環保, 可能係因為可以慳水慳力唔洗洗刀叉碗碟啩用$45買左3張$30嘅Q龐, 一心以為可以當$90黎用, 於是揀左3款分別$26,$29同$34嘅crepe點知到落單, 個店員先話每張Q龐只可以買1款crepe, 唔可以夾埋當$90黎用, 但Q龐上面根本無寫明於是N先生同店員講要再諗諗, 當時客人並唔多, 但係佢就好似唔多耐煩咁我地最後揀左香蕉可可醬吉士, 草莓焦糖吉士 & 草莓醬草莓忌廉3種口味嘅crepe咦? 我地明明睇住店員即叫即整咖喎, 但係點解食落凍冰冰嘅? 謎底俾N先生解開左, 原來熱刺刺嘅係用黎整咸味嘅草莓醬草莓忌廉係我地嘅飛弗, 學N先生話齋: "草莓梗係配cream尼食最正啦!" 尼個配搭真係絕配到無朋友香蕉可可醬吉士都唔錯, 但草莓焦糖吉士就較乾身, 餡料出奇少, 加上薄餅底本身無乜味, 所以不太好味舖頭細細, 都算乾淨企理, 但係得1張大枱+梳

包裝紙背面嘅可愛logo
草莓草莓醬忌廉crepe
餡料少到睇唔到

舖頭細細, 都算乾淨企理, 但係得1張大枱+梳化椅, 其他都係啲高凳同好細嘅枱, 唔太好坐; 食物質素ok, 但有改善空間
2011-10-26
$22.5 (晚餐)
草莓草莓醬忌廉crepe
包裝紙背面嘅可愛logo